• bunun türkiye versiyonunu bahçeşehir üniversitesi gerçekleştirmiş, yılmaz esmer'in yer aldığı bir ekip yapmış. türkiye'nin %84'ü eşcinsellerle (yani benle) komşu olmak istemiyormuş.

    http://www.bahcesehir.edu.tr/…rgoster/index/hid/658

    çok da sikimdeydi. kendi bokunuzda geberin, homofobik köpekler. alayınız ölseniz kılım kıpırdamaz. türkiye'de boşuna nefes alıp veren, oksijen tüketmekten başka bir boka yaramayan %84'lük bir dilim var. %50 veya %58 falan değil. %84.

    zaten türkiye'nin %68'i kendi hakkını aramaktan aciz. "yasal, barışçıl bir gösteriye kesinlikle katılmam" diyenler %68 imiş. eh, 84 eksi 68 eşittir 16. kendi hakkını aramayı becerip de gey ve lezbiyenlere çemkiren embesil sürüsü %16 falan. bunlar da kendine demokrat, kendine müslüman tipler.

    en nefret edilen grup biziz, yani eşcinseller. bizden sonra %74 istenmeme oranı ile hiv pozitif'ler yani aids'liler geliyor. daha sonra, %68 istenmeme oranı ile nikahsız yaşayan çiftler ... işte, türkiye'de lüzumsuz yere yaşayan %68'lik grup bunlar. kendi hakkını aramaktan aciz, ama gücü nikahsız yaşayan çiftlere yeter. sana ne elalemin nikahından ulan?!

    bu da böyle bir survey.
  • oruç tuttuğunu söyleyenlerin oranı yüzde 87, namaz kıldığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 70'miş. eğer yapılmış olsaydı, cinsel organı 18 cm üzerinde olduğunu söyleyenlerin oranın da yüzde 80'nin üzerinde olacağına eminim. riyakar türk milleti...
  • israilin kendisini turkiyeden cok guvende hissettigi,
    yunanlilarin komsumuz olmasina ragmen bize nazaran cok daha sekuler oldugu,
    rusyanin sekulerlikte asmis olmasina karsin milletin kendi golgesinden korktugu,
    amerikanin bizim kadar gelenekci bir ulke oldugu
    kuzey avrupanin hemen her ankette yaptigi gibi sag ust koseyi kaptigi
    bosna nin bizimle ayni oranda guvenlik kaygisina sahip oldugu
    dogu ve bati almanyanin nerede ise birbirlerine esitlendigi

    bir garip dunyada yasadigimizi gosteren anket.

    herseyi gectim de bosna da 10 yil once savas vardi adamlarin guvenlik kaygisi bizimle ayni.
  • dünyanın en önemli bilimsel araştırmalarından birisi. hatta bence en önemlisi. toplumsal olarak aynaya bakmak kadar net bir görüntü oluşturduğunu düşünüyorum. umarım türkiye'de de sürer de, nereden nereye evrildiğimizi görmeyi sürdürebiliriz.

    bu araştırmanın türkiye açısından manşeti bence şu fantastik basitlik ve saflıktaki sorudur: "diğer insanlar güvenilir midir?". türkiye bu ankette bu soruya verilen evet yanıtlarının %11.6 düzeyinde kalmasıyla, gana ve ruanda'yla beraber dünya sıralamasının sonunda yer alır, diyagramın sırf bizim için genişletildiğini düşündürür. buna karşılık, isveç, finlandiya vs. gibi ülkeler %60 üstünde evet'le bu kategoride başı çeker. dünya kötü olduğu için kötü mü olmalıyız, yoksa biz kötü olduğumuz için dünyayı da kötü mü sanıyoruz sorusunu sormaya vesile olur. o öyle güzel bir sorudur ki, hal-i pür melalimizin en net ifadesidir.
  • türkiye sonuçları epey iç karartıcı.

    (bkz: http://gundem.milliyet.com.tr/…/1417333/default.htm)
  • dünya değerler araştırması merkezi viyana, avusturya'da bulunan wvs derneği ve wvsa sekreterliği ile uluslararası bir akademisyenler ekibi tarafından yönetilen değişen değerleri ve bunların sosyal ve siyasi yaşam üzerindeki etkilerini inceleyen küresel bir sosyal bilimciler ağıdır. 1981'de başlayan anket, her ülkedeki en titiz, kaliteli araştırma tasarımlarını kullanmayı hedefliyor. wvs, ortak bir anket kullanarak dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 90'ını içeren neredeyse 100 ülkede gerçekleştirilen ulusal temsili anketlerden oluşmaktadır. wvs, şu anda neredeyse 400.000 katılımcıyla yapılan görüşmeler de dahil olmak üzere, şimdiye kadar yürütülen insan inançları ve değerlerinin en büyük ticari olmayan, uluslar arası, zaman serisi araştırmasıdır. dahası wvs, dünyanın en önemli kültürel bölgelerinde çok fakirden çok zengin ülkelere kadar tüm küresel varyasyonları kapsayan tek akademik çalışmadır.

    türkiye'ye ait verilerin de bulunduğu çalışmaların sonuncusu önceki dalgalarda olduğu gibi yine bahçeşehir üniversitesi tarafından yılmaz esmer'in öncülük ettiği bir ekip tarafından 2017 yılında gerçekleştirilmiştir, geçtiğimiz günlerde paylaşılmıştır.
  • arkadaşın biri şöyle cahilce bir önermede bulunma cesaretini bu ankete bakarak kendinde görmüş: türkiye'nin yaşam doyumunda isveç'i yakalaması.

    bir iktisatçı olarak sosyal bilimlerin ezilmesini şu noktada haklı gördüm. vurun kahpeye.

    bir hoca yeterlikte şunu sorduklarını söylemişti; % değişim ile delta (şu yamuk d, türev olan, rezil olduk lan neydi adı) farkı nedir? niye % kullanmıyoruz?

    bütün kültürel, iktisadi değerler, politik durum, başlangıçtaki onlarca değişkenin değerini vs. geçtim, bunu karşılaştırıp emin bir şekilde üstteki sonuca ulaşanlar var.
    bir ara tez için incelemiştim bu anketi, oradan biliyorum.
  • 7. dalga veri seti açıklanan devasa araştırma. türkiye bulgularına dair bazı gözlemler;

    http://politikaakademisi.org/…ki-turkiye-bulgulari/

    https://ydemokrat.blogspot.com/…astrmas-7-veri.html
  • iyi sayfa lafın üzerine gelir dediğim, anket/araştırma sitesi.

    geçenlerde burayı kullanarak kapsamlı bir ödev hazırladım. içerik olarak çok ilgi çekici bilgilerin olduğu şahane bir site burası. alakanız olsun olmasın göz gezdirmenizde fayda var. zira çok enteresan verilere sahip burası.
hesabın var mı? giriş yap