• max brooksun 2006 tarihinde yazdığı bir romandır. solanum enfeksiyonu dünya çapında insanlığı tehdit eder ve olaylar gelişir
  • zombi savaşının sözel tarihi. zombilerle insanoğlunun yaptığı dünya savaşı sonrası, hikayeyi tehditin oluştuğu ilk günden alıp dünyanın dört bir yanında onlarca kişiyle yapılan röportajlarla aşama aşama anlatarak başladığı noktada sonlandıran fantastik max brooks romanı. aynı yazarın diğer kitabı zombie survival guide ile birlikte okunması tavsiye edilir.
  • brad pitt'in başrolünde olacağı 2012 yılı gibi vizyona girmesi planlanan film.

    edit : 21 haziran 2013'te türkiye'de vizyona girecek.
  • bana kalırsa benzerlerinden çok farklı bir yere konulması gereken bir kitaptır. klasik bir zombi hikayesinin, dünya çapında siyasi, kültürel, insani, psikolojik, sosyolojik ve tarihisel analiz ve değerlendirmelerle ve belgesel bir tatta ele alınması farklı bir okuma keyfi veriyor. ya da oblomovdan sonra benim heyecanlı ve hareketli bir şeylere ihtiyacım vardı bilmiyorum. sonuç olarak arada kafamı kitaptan kaldırarak beni düşündürmeyi başarmış çevirisi iyi olan keyifli bir kitaptır. ama kanatimce oblomov gibi yüz yıl sonra okunmak bir tarafa hayatta olan ve bu kitabı okuyan kimse kalmayacaktır.
    ( ulan çok iddialı oldu be tamam oblomov iyi de ya bu kitapta benim göremediğim bişe var da bin yıl sonra bile okullarda okutulup elden ele gezerse, ammaaaan yüzyıl sonra kim öle kim kala)

    yıllar sonra gelen edit: bu isimle bi de film çekilmiş, neymiş diye gittim izledim. isim benzerliğinden ibaret bi durummuş. kitap ve film arasında hiç bir ilişki yok.
  • yer yer sıkıcı ama bir o kadar da ilginç bir kitap. hikayeden ziyade, daha çok işin politik tarafına değinilmiş bu kitapta. dünyanın her bir yanından insanlarla yapılmış röportajlar şeklinde ilerler. bu yüzden bence yavaş yavaş tüketilmelidir. zira 100 sayfa birden okunduğunda biraz sıkabiliyor. okuyacakları uyaralım şimdiden.
  • 12 eylül 2012'de vizyona girmesi bekleniyor, başroldeyse brad pitt ve milo ventimiglia rol alıyor.
  • 'filmi çekilip piç edilen kitaplar' listesine girmesine ramak kalmış max brooks eseri.

    the zombie survival guide'tan sonra oldukça iyi bir devam kitabı olmuş. bu sefer daha ciddi, daha gerçekçi ve daha iyi yazılmış. kıyamet sonrası dünya'ya ilgisi olanlar mutlaka okumalı.

    --- spoiler ---

    arkadaş, şu aptal zombilerin su altında yaşayabilmesi, yürüyebilmesi fikrine bir türlü alışamadım. zombilerin su altında nasıl yaşayabildikleri, the zombie survival guide'ta -yarım yamalak da olsa- açıklanmıştı ama bana yeterli ve mantıklı gelmiyor. ne denebilir ki: yazarın dünyası, yazarın kuralları...

    --- spoiler ---

    size tavsiyem; filmi çıkmadan okuyun.
  • kadrosuna lost'un jack'i aynı zamanda pek sevdiğimiz insan matthew fox ve ed harris gibi iki ağır oyuncu katılmıştır.

    http://www.firstshowing.net/…e-cast-of-world-war-z/
  • ayrıca kadrosuna bir de the pacific'den robert leckie ve 24 gibi efsane bir diziden baba bir karakter olan chase edmunds olarak tanıdığımız james badge dale katılmıştır.

    (bkz: http://www.beyazperde.com/haber.asp?id=17140)
    (bkz: http://www.firstshowing.net/…orld-war-z-adaptation/)
  • ciddi ciddi tarih, iktisat, sosyoloji mevzularına kafa yoran post apokaliptik kitap. zombi mevzuuna olabilecek en gerçekçi bakış açılarından biriyle yaklaşmış.
hesabın var mı? giriş yap