• syfy'ın onay verdiği doğaüstü western dizisi. beau smith'in aynı adlı çizgi romanından uyarlanacak.
  • supernatural izleyen bunu da izler... çizgi roman tadında, yeni bir konu yok ama bu tarz dizilerin az olmasından sebep gideri var diyelim... earp ve ailesi tabi ki tüm o yaratıklarla uğraşabilecek özel yegane ailedir. wyonnada malum seçilmiş kişi, kardeşi araştırmacı ve ikisi de hatun... supernatural tadında, o yolda ilerleyen dizi... supernaturalın 10 sezondan fazla oynadığını düşünürsek bunun da devam edebileceğini düşünebiliriz.
  • (bkz: izlenmez diyon he mi hacı)

    izlemeye başlayıp , hic de oyle anlamsız olmayan dramatik bir akısta giden bilim kurgu sosuz bulanmış dizidir.
  • konusu pek alakalı olmasa da the lost girl'ü andıran eğlencelik bir dizi. ilk sezonu biraz daha iyiydi.
  • izleyip izlememek arasında kararsız kaldığım dizi.

    klasik doğaüstü yaratık avcısı olan bir ablamız, tabancasıyla terör estiriyor.

    yahu ablacığım bırakın artık şu yaratıkların peşini, bu yaratıklar size ne yaptı.

    vampiriydi, zombisiydi rahatsız etmeyin artık, kendi hallerinde takılsınlar yazıktır. iblisler başka ama... iblislere ölüm!

    işin şakası bir yana dizi listeme ekledim, sırası geldiğinde izleyeceğim.

    (bkz: supernatural)
  • ilk sezonu ittire kaktıra giderken, sezon sonuna doğru kendi havasını bulup, 2. sezona çok daha iyi başlamıştır. ilk sezonu beğenmeseniz bile ikinci sezona mutlaka bir şans vermenizi, ondan sonra diziyi sevip sevmediğinizi ölçmenizi isterim. dizi sitelerinde "supernatural çakması," "colt'u çalmış" tarzı yorumlar görürseniz aldırış etmeyin. supernatural'ı çok sevsem de dizinin baz alındığı çizgi romanlar supernatural'dan çok daha eskidir. biraz background bilgisi vererek yorum yapayım.

    dizinin baş karakteri wynonna earp, 1800 yıllarının esaslı kovboylarından wyatt earp'ün torunundur. wyatt earp gerçekte var olan, kardeşleri ve kankası doc holliday ile kanun kaçaklarını avlayan bir mareşal. (mareşal askeri rütbe olan değil, federal kurum olan mareşal, detaylı bilgi için: united states marshals service) wyatt dedemizin gerçek hayatta da kullandığı colt marka silahının adı peacemaker, bu da ölmeden önce "make your peace" olayından geliyor, yani supernatural'dan çalma falan yok, yüzyıllar önce wyatt earp gerçek hayatta bu silahın sahibiydi.
    wyatt'ın öldürdüğü bu kanun kaçakları, dizide başına bela oluyor ve birisi intikam için earp ailesini lanetliyor. earp ailesinin en büyük çocuğu 27 yaşına girince varis oluyor, wyatt earp'ün öldürdüğü bu kanun kaçakları hortluyorlar, varis de bunları tekrardan öldürmek zorunda kalıyor. bir de doğaüstü şeylerle uğraşan, kendini devletten gizlemeyi becermiş us marshals örgütü black badge var, bunlar da bir deputylerini earp lanetinin kasabası olan purgatory'e gönderiyor. dizi kanada'da geçiyor ama tipik amerikan western elementleri bolca bulunmakta.

    dizideki wynonna, çizgi romanlardaki wynonna'dan çok daha genç. çizgi romanlardaki wynonna bu işi 20 yıldır yaparken, dizi bir nevi origin story görevini üstleniyor. ilk sezonu hafiften bayat geçerken sezon finaline doğru havası değişiyor, 2. sezon finalinde bambaşka bir dizi oluyor, tabii iyi anlamda, bütçesini artırmışlar herhalde çünkü orphan black'ten oradan buradan oyuncu ithali başlamış. bu arada dizinin kendi oyuncuları da çok yetenekli, baş düşman bobo del rey'i oynayan eleman arrow'da da dollmaker'ı oynamıştı mesela. ilk başladığımda "bu oyuncular ünsüz olmalarına rağmen çok yetenekli, keşke az düzgün yazsalar da böyle harcanmasalar" demiştim ve bölümler ilerledikçe karakterler oturmaya başladı, daha zevkli bir hale dönüştü. hortlakların harici cadılar, yunan mitolojisi karakterleri gelmeye başladı.

    bir de ilgilenen olursa, supernatural'a gelen en büyük eleştirilerden biri karakter yetersizliği deniliyor. mesela dean ve castiel arasında bilerek "tease" amaçlı sahneler yazıyorlar, hayran kitlesini doyurup milleti ekrana çekmek için ama dean'in asla castiel ile birlikte olmayacağını herkes biliyor. yeterli kadın ya da poc karakterler olmadığından şikayet ediliyor, internette eleştiriler bu yönde. tabii bunlar sizi ilgilendirmiyor olabilir ama ilgiliyseniz wynonna earp'te teaseden öte her çeşit karakter mevcut.

    son olarak, what's my angel's name?
  • netflix'e* gelmiştir.
  • organik supernatural..

    organik olunca pazarlanması gerekiyor..bu yüzden de burada kız kardeşler var erkek kardeşler yerine..
  • bir dizi sever olarak beğenmediğim hede.

    hatta üşenmeyip şu entry'i (bkz: #70377231) okudum. sonra da iyi kaçırdığım ve kaçıracağım bir şey yokmuş diyerek diziyi izlemeyi bıraktım.

    supernatural konusundan daha eski vs olabilir ama konunun, karakterle işlenişi onun kadar iyi değil ki supernatural sanırım 7. ya da 8. sezonu belki dizi tarihinde olan en boş sezonu idi ona rağmen kendini izlettirmiş ve ardından diziyi bırakmama sebep olmuştu.

    w. earp bunu dahi başaramadığı için, izlemeseniz de bir şey kaçırmazsınız diyorum. *
  • bir dizi sever olarak beğendiğim dizi.

    1. sezon içine girmesi biraz zaman aldı ama 2. ve 3. sezon itibariyle baya ivmelendi. dizi bitirilecekken 4. sezon için devam kararı earpers'ların çabaları sayesinde (times meydanına reklam vermekten sosyal medya kampanyalarına kadar baya uğraşmışlar) alınmış ama 5. sezon olur mu şüpheli. pandemi dolayısıyla 4. sezonun kalan bölümleri 2021’e ertelendi.

    güçlü kadın karakterlerin olduğu dizilerin artması dileğiyle. türkiye için büyük dilekler bunlar farkındayım, siz kadınlara kırmızı kuşak bağlayıp hediye paketi gibi damada sunmayı yeter.
hesabın var mı? giriş yap