• türkiye'de peynir ekmek gibi satılacak olan bir başka xiaomi mid range akıllı telefon.

    ismi avrupa'da ve türkiye'de xiaomi mi 6x de olabilir.
  • 240 euro fiyatla çıktı, yakında gelir türkiye'ye. muhtemelen minimum 1500 tl'ye satılacaktır. tam bir fiyat performans canavarı olduğunu da söylemek lazım*.

    -android one
    -snapdragon 660
    -12mp + 20mp ikisi de f/1.75 çift kamera
    -3000 mah batarya
    -alüminyum arka kapak
    -5.99 inch 400 ppi ıps 18:9 ekran
    -en düşük versiyonu 4gb ram 32gb hafızaya sahip.

    tasarımı telefon gibi telefon ne fazla ne eksik fakat kamera ortada olsa iyi olurmuş.

    edit: ben bu entry'yi girdiğimde 1500 tl iyi paraydı, şimdi bir kıymeti kalmadı tabi. 3000 tl'ye yakın satış fiyatı olacakmış aletin. siktiredin.
  • keşke mi 6x'de kullandıkları kırmızı rengi de seçenekleri arasına koysalarmış dedirten xiaomi modeli.
  • teknosa'da 1 eylül 2018'de 2200 tl'ye satışa çıkacak olan telefondur.
  • 2200 liradan ön siparişe çıkıp, daha sonra 64 gb modeli 2900 liradan satışa sunulan telefon.

    xiaomi de bizi koparmaya başlamış anlaşılan. 3000 lirayı hak edecek bir telefon değil kesinlikle.
  • hepsiburada'da ithalatçı garantili olarak 2300 liraya satılan telefon. xiaomi türkiye garantisi için 600 lira fark verilmez açıkçası. bu fiyatlara da aışmamız lazım artık, samsung ve apple 1000 dolara telefon satarken bu adamlar 300 dolara telefon satıyor ama paramız pul oldu, üstüne de vergiyi yiyince standart telefonlar bile 2000 lirayı geçti.
  • fiyat performans canavarı.

    annemin bozulan samsung'unun yerine arkadaşım ısrarla önerdi diye alıp ilk defa bir android telefona karşı sempati duymamı sağlayan telefondur.
  • kendime koymuş olduğum iki bin tl üst sınırının altında olması koşuluyla teknik ve donanım açısından bileşenleri sağlayan iki telefon mevcut idi, diğeri nokia 8. görsel olarak nokia 8 ön görünüm içime sinmedi bu nedenle bunda karar kıldım. bakalım görelim. 1750 tl ye aldım. nokia 8 ise benim gördüğüm en uygun 1950 tl civarında. kullandıkça tecrübelerimi aktarmaya devam ederim.

    edit; evet arkadaşlar 1 haftayı aşkın süredir kullanmakta olduğum telefonun kendimce artı ve eksi yönleri şunlar.

    + yönleri;

    - kamerası harika (iki bin tl altında bir telefon için muazzam çekim kalitesi sunuyor)
    - çok ince tasarım (kılıfla kullanıyor olmama rağmen aşırı ince)
    - fiyatına göre iyi bir işlemci (snapdragon 660 gibi iyi bir işlemciye sahip)
    - güncelleme desteği (andoid one platformu sayesinde güncel bir işletim sistemi)
    - fiyat/performans oranı yüksek (bağlantı özelliklerinden, hafıza boyutundan, ram belleğinden, işlemcisine kadar ihtiyaç duyulan özellikleri ucuza sunuyor olması.)

    - yönleri

    - günü başa baş kurtaran batarya (böyle büyük ekranlı bir cihaza kesinlikle 4000 mah altında bir batarya konulması saçmalık olmuş. yoğun kullanan, ekran parlaklığını tam kullanan, oyun oynayan vs kişilere sorun yaratacaktır)
    - kamera çıkıntısı (kılıflı kullanacaklar için çok sorun olmayacaktır kılıf sıfırlamakta, batarya büyük tercih edilse bu sorunda otomatik çözülecekmiş)

    genel değerlendirme yapacak olursam; teknik bileşenler olarak bu cihaz belki en iyisi değildir. lakin bu fiyata en iyi teknik bileşenleri sunan cihazdır. kamera olarak 3-4 binlik cihazlardan farkı yoktur. hindistan'da android pie-9 güncellemesi verilmeye başlamıştır. 1-2 hafta içinde global olarak da verileceği muhtemeldir.
  • güzel telefon kamerasının çıkıklığı biraz göze batıyor ilk başta ama güzel bir kılıfla onunda sorunu çözülüyor. bataryası da az gözükebilir ancak 2. gün bitti hala şarjı 39. 64 gb hafıza 4 gb ram olanını aldım tavsiye ederim .
hesabın var mı? giriş yap