• yükümlülük ve zorunlulukları olmadan evde karantina altında kalınca şımarıklık yapıp çık sıkıldık yeeaahhh bugün ne yapsak derdinde olan şımarıklar ( ki yüzdeye vurunca çok yüksek bir oran çıkıyor ) için geçerli önerme
  • arkadaş z kuşağıyla karıştırmış sanırım. daha dün 33 yaşına girmiş biri olarak söyleyeyim, canım benim biz soğuk savaşa doğmuş bir nesiliz. insanların bugünden çok daha fazla paranoya içinde olduğu, tüm dünyanın bugüne nazaran daha fazla sıkıntısı olduğu bir dönemde doğup büyüdük, onu bunu bırak ülkenin başında kenan evren vardı biz doğduğumuz zaman, gerçi o bile bazı "şahıs"lardan iyidir de, konumuz o değil şimdi. gelelim starbucks, dijital mecra, sosyal medya gibi konulara; bizden önceki kuşaklar ne kadar etkilenirse, aşağı yukarı biz de o kadar etkileniyoruz. bir de bizden önceki kuşağa biat etmememiz hakkında bir şeyler söylemiş arkadaş, ben herhangi bir kuşaktan olup da kendisinden önceki kuşaktan birine biat eden birini görmedim daha. sonuç olarak, evde fazla sıkılıp entry girmek iyi hoş da, içeriğe de dikkat etmek lazım değil mi.
  • on yaşında 17 ağustos’u yaşadık dostum. sabahına rafineri yandı, altı gün dağda mülteci hayatı yaşadık. 2008 krizininin dolaylı etkileri amatörü eğlendirmekle birlikte, askerde tam teçhizat 40 km yol yürümek ve çeşitli ikmal aksamaları beyimin vifi’sini gıdıklar mı bilmem ama y kuşağının önemli bir kısmını çok da zorluk görmediğini söyleyebiliriz.

    zorluk altın madalyasını ikinci dünya savaşı ve birinci dünya savaşı sırasında bir iki yıl öncesinde sonrasında özellikle yetişkin olan iki nesle armağan etmek istiyorum.

    edit: z kuşağının sınıflandırmaya sokulmaması normal en yaşlı küçük bir azınlığı dışında hala ergen ve çocuklar. bir zahmet zorluk görmesinler. ama onlar esas zorluğu ilerleyen yıllarda görecekler. bizler elden ayaktan düştüğümüzde işte o gün hepimiz tükeneceğiz swh
  • bu nevrozla mücadele edeceğime inaniyorum, yeter ki insanlar benden uzak dursun.

    (sonunda kendini 4 gün de olsa izolasyona alabilmis yazar beyani)
  • 34 yıllık araştırmacı olarak belirtmem gerekir ki; z kuşağı 1997 – 2012 yılları arasını kapsamaktadır. ki çoğunluğu x kuşağının çocuklarıdır. şimdi o diplomanı yırtıp atabilirsin.

    y kuşağı ise 1981 – 1996 arasında doğanları ifade eder. mevcut korona salgınında psikolojik olarak en güçlüden güçsüze doğru sıralama x kuşağı, y kuşağı, z kuşağı şeklindedir.

    tabi ki x ve y kuşağının içinde panik halde olanlar da var ki bunlar totalin içerisinde %1-2 yi geçmez. sebebi de götlerine girmeyenin kalmamasıdır. bunlar yokluğu da görmüştür, kuyrukları da savaşları da, aklına ne gelirse. zaten sokakta başıboş dolaşmalarının sebebi de biraz budur.

    z kuşağı ise iphone ile doğmuştur, çoğu doğru düzgün çocukluk yaşamayamadığı gibi psikolojik sorunların da en yoğun olduğu kuşaktır sevgili klinik psikolog *

    sen de kuvvetle muhtemel kolpacı bir z kuşağı mensubusun. yoksa çıkıp "edit: 25 yıllık klinik psikoloğu z kuşağı tanımını bilmemekle itham etmek abes ile iştigal olunur ki; 2000’de doğup 2020’de en büyüğü 20 yaşında kuşak z’dir. ışık alabiliyorsanız; aydınlatmak isterim." diyemezsin.

    edit: yeni editiyle birlikte diyebilirim ki kesinlikle z kuşağı bir ergendir kendisi. *
    edit2: son editiyle fena güldürmüştür. kafa kesinlikle z kuşağı ile alfa kuşağı arasında.

    edit3: şahıs arazi olmuş. nicki @psikologunuz
hesabın var mı? giriş yap