• dün akşam yaşanan türden kulüp başarılarını tarihe gömecek olan safsata. bir çeşit menajer zengin etme yöntemi bu. gerçekten yazık.
  • mariano değil tarık çamdal oynamalı bu ligte. başka yolu yok!!!111!11!bir
  • türk futbol kulüplerinin öz kaynak modeline dönmesi sart. kulüplerin bu uluslararasi menajer dolandiriciligi sebekesinin elinden kurtulmasi lazim. cok merak ediyorum sadece george becali 'nin türk kulüplerinden kazandigi parayi...

    ayrica bizim bir zamanlar besiktas icin anlattigimiz ama bir türlü dikkate alinmayan öz kaynak modeline dönülmesi sart. bak ? satiyoruz satiyoruz ama gelen yok ? neden ? yok degil mi durumun ? evet... onca satisa ragmen yok. e kardesim altyapinda bine yakin cocuk top oynuyor senin ? bosuna mi besliyorsun bu cocuklari ? senin futbol akademin ne yapar ?

    velhasili, kalkmasi lazim bu sinirsiz yabanci modelinin. 3 yabanci bu ülkeye yeter de artar bile. sözlesmeler tl üzerinden yapilir. hatta 3 yabanciya bile ingiltere'deki gibi u21, genc ve a milli olma sartlari getirilir. hatta görüyor ve arttiriyorum, tff tarafindan ilk 18de en az 5 altyapidan oyuncu olacak sarti da getirilir.

    he yok... simdi cok vizyonerler gelecek "3 yabanci oldugu yillari biliyoruz, sen simdi mugdat'a 10 milyon euro mu vereceksin ?" diyecekler... kardesim... o isler de (ayhan akman'lar, ısmail köybasi'lar...) zaten zamaninda soygundu ama sen 2018 yilinda, bu ekonomik durumunda, 3 yabanci siniri var diye... hala mugdat'a 10 milyon euro verir o zaman benim baskanim diyorsan... ve sonra gidip o baskani destekliyorsan... bravo... üstelik, yabanci siniri yokken de ayni baskanin gidiyor negredo gibi, rvp gibi cöp adamlara ayni milyon eurolari üstelik yillik maas veriyor biraderim... degisen birsey yok. baskan yanlis yapacaksa onu sinirsiz yabanciyla da yapiyor. diyecekler ki "bir daha zor görürsün ucl'de ceyrek final!".. he canim... ceyrek final göre göre bas yardik sinirsiz yabanciyla... yabanci futbolcu demek "borc parayla sefahat yapmak" demek, sen ama o sefahatle bile bir kurus basari yakalayamamissin. en büyük avrupa basarin gs'nin, onda da adamin kac yabancisi kac türk oyuncusu oldugu belli.

    evet kardesim. kusura bakmayin. negredo yerine umut bulut'a katlanmayi bin kere tercih ederim.

    cöpe gidecekse de yurt icinde kalir.
  • yahu galatasaray nereye ayağa kalkıyor? 2.5 milyar tl borcu var, muğdat'ı alıyor,serdar gürler'i falan kovalıyor. sanırsın fener battı da galatasaray süper durumda dsgfdhg
  • sınır dediğiniz şey zorunluluk değildir. türk futbolcu oynatmak istiyorsan elini tutan yok. git altınordu'ya bak mesela. adamlar "tamamen türk olacak futbolcularım"diye bir karar aldılar, iyi futbolcular da yetiştirdiler.

    senin niyetin ne, asıl önemli olan o. ligde şampiyon olmak mı yoksa kulüp ve milli takım bazında uluslararası başarı elde etmek mi?

    niyetin ligde şampiyon olmaksa yabancıyı tamamen yasaklasan da olur. hatta maaş sınırı getir. uefa'nın, fifa'nın kurallarını falan da siktiret, maksat kulüpler batmasın değil mi?

    ama niyetin avrupa kupasında, şampiyonlar ligi'nde, dünya kupasında, avrupa şampiyonasında başarılı olmaksa, yabancı sayısını sınırlayarak bir yere varamazsın.

    milli(!) takımlarda bile ispanya brezilyalı adam oynatıyor. almanya ganalı, faslı, türk oynatıyor. fransa cezayirli, senegalli, fildişi sahilli adam oynatıyor. milli takımda bile sadece kendi ülkeleriyle sınırlı kalmıyorlar. sen kendini sadece türkiye ile sınırlarsan fıfa'ya aldığın gün world-class zorluğunda oyun açmış gibi olursun. kulüp takımlarında iş daha da fena...

    yarışın içinde olman için onlarla aynı şartlarda mücadele etmen gerek. sen oyuncu havuzunu bile isteye daraltıyorsun sınır koyarak. bu ahmakça. bu enayice.

    kaldı ki, daha kendi takımında bir yabancı futbolcudan forma alamayan adam, milli takımda o yabancı futbolcunun olduğu takımı nasıl yenecek? yabancı sınırını kaldırırsanız, o yedekte kalan adama "daha iyi olmaktan başka şansın yok" dersiniz.

    mesela yasin öztekin. yetenekli mi? yetenekli olmasa dortmund altyapısına alınmazdı. ama adam son 3 sezonda "ben yetenekliyim" diye yattı. yabancı sınırı olsa, galatasaray bu yasin'e mahkum kalacaktı. yasin galatasaray'dan kaç para istedi, göztepe'ye kaç paraya imza attı? yabancı sınırı olsa o parayı vermek zorunda kalacaktı galatasaray.

    enes, çağlar, cengiz... bu adamlar yurt dışına gidemeyecekti, çünkü kulüpleri mecbur olan büyüklere 3-4 katına kakalamak için uğraşacaklardı. dolayısıyla kendilerini bu kadar geliştiremeyeceklerdi.

    kulüpler akıllı olmak isterse, gider kuzey afrika'da, iskandinav ülkelerinde, uzak doğu'da genç yetenek avına çıkar, oralardan genç yaşta getirdiği yabancı futbolcuları kendi alt yapılarında geliştirip ülke futboluna yabancı futbolcu olarak ya da gelir olarak kazandırır. kimse kimsenin elinden tutmuyor. yabancı serbestliği size fırsat vermek dışında bir şey vaadetmiyor. yabancı sınırı ise, adı üstünde, sizi kısıtlıyor. biraz ekonomi bilen adam da az sayıda olan şeyin değerinin aşırı artacağını bilir. neden demir değil de altın o kadar pahalı mesela? ikisi de sadece metal oysa... buna cevap bulduğunuzda neden yabancı futbolcu sınırının futbol ekonomisinin dibine yerleştirilen dinamit olduğunu da anlarsınız.
  • 11 yabancıyla sahaya çıktığımızda"istiklal marşı okuyacak oyuncu yok" diye ağlayan adamın desteklediği takımın taraftarları bi zahmet az sessiz olsun.

    ne zaman galatasaray'ın seri başarı yakalama ihtimali belirse ortaya atılan kurtarıcıdır bu yabancı sınırlaması. başka hiçbir şey değildir
  • yabancı sınırı isteyenlere tek verilebilecek cevap (bkz: geldi yine tipini ...)
  • sınırın olması daha kötü. ben beşiktaşlıyım. sırf bu sınır yüzünden mustafa pektemeke'e deli paralar ödeniyor. galatasaray tarık çamdal'a deli para ödüyor. fenerbahçe mehmet topuz'a deli para ödedi. sorun sınır olması ya da olmaması değil ki. sorun yönetiminden taraftara zihniyet meselesi. kulüpler batarken bile hala büyük yıldız isteyen taraftar var. kulüpler batarken saçmasapan adamlara milyon euro veren yöneticiler var. bunun tek çözümü başkanların ve yöneticilerin mali tablodan sorumlu olmasını sağlayacak yasa.
  • kulüplerin ekonomisini batırdığı modelle kurtarmaya çalışmak. müthiş fikir.

    eli yüzü düzgün yerli futbolcu kıtlığında, bu sınırlama ile emin ol hiçbir kulüp 10 milyon euro fiyat çekmez. aynen. hayır mevcut sistemde kimse yabancı al, yerli alma diye diretmiyorken neden rahatsız oldunuz ki.

    komisyoncu menajer veya yerli futbolcu değilseniz bu sınırlamayı savunmanın hiçbir mantıklı açıklaması yok.
  • açın bakın zamanında bu sınır kaldırılırken ne denmiş. zamanla sınırlama yavaş yavaş yeniden getirilecek denmiş mi denmemiş mi?

    yarın bir gün sınırlama başlayacak ve siz bi boktan haberi olmayan cahiller bak fener için böyle yapıyorlar bizim önümüzü kesmek istiyorlar diyeceksiniz. sizin çapınız tamamen bu. bilgi sahibi olmadan fikir sahibisiniz.

    bu aynı zamanında getirilen play off saçmalığı gibi. o zamanda ligde fenerbahçe liderken bu saçmalık getirilmiş, sezon sonunda galatsaray ligi lider bitirdiğinde sanki lig bitiminde karar alınmış gibi ağlamıştınız. hoş hala ağlıyorsunuz.
    edit: play off lig başlamdan önce kabuledilmiş. yanlış hatırlamışım. teşekkürler yasindsk.

    bana soracak olursanız forma rekabeti açısından ve hatta yurtdışına oyuncu göndermek adına bu sınırlama olmamalı. burada forma şansı bulamayan türk futbolcu gidip dışarıda şansını denemek zorunda kalmalı.

    sadece demek istediğim yarın bir gün sınırlama açıklaması yapıldığında bunun fenerbahçe için yapılmadığını bilin. saçma sapan ağlamayın.

    edit: kaynak
hesabın var mı? giriş yap