• hiç gereği yokken, durup durduk yerde "biz" diyerek veya 3. çoğul şahsa ait iyelik ekleri kullanarak o bahsettiği takımın taraftarı olduğunu vurgulama ihtiyacı hisseden tiptir. bu olay bana komik geliyor. yabancı takımları tutmak, onlar için heyecanlanmak tabi ki normal, komik bulduğum şey bu değil. komik olan şey, gereği yokken bunu vurgulama ihtiyacı hissetmek.

    "curry olmadan da spurs'u yenebileceğimizi gösterdik", "off sturridge sakat ama bu maçı kesin almamız lazım :(", "oh be schürrle'yi aldık, götze de geri döndü. bu sene bizden çekeceğin var bayern", "messi'nizi sikeyim, hala madrid!", "ronaldo çok antipatik. bizi en son ne zaman yendiniz lan nou camp'da?" falan filan. illa kendini de sıkıştıracak oraya.

    örneklerde olduğu gibi bunların çoğunluğu liverpool, golden state warriors, borussia dortmund, real madrid, barcelona taraftarı oluyor. udinese taraftarı olmakla övünen bir tane insan görmedim ben daha. sanalda yazdıklarını okuduğumuz bu tiplerin gerçekte de sitede oturan basketbol seven kıvırcık ergen irisi olduklarını düşünüyorum.
  • (bkz: herşeye rağmen milan)

    edit: bileğimi kessen kırmızı siyah kan akar. yok lan şaka galatasaraylıyım aslında ben ama avrupada en çok milan'ı severim.
  • komiktir.
    "koyu bir liverpool taraftarı olarak..." falan... naptın canım benim, anfield'ın kapısında mı büyüdün. küçükken baban seni dalglish'i barnes'ı falan izlemeye antrenmanlara mı götürürdü. her sene kombine mi alıyorsun.
    olum siz niye böylesiniz lan?
  • bu tipler genellikle liverpool’u tuttuklarını belirtirler. ama 4 büyükler içerisinden de bir takıma içten içe sempati beslerler.
  • türk takımı taraftarı olduğunu vurgulayan tipten ne farkı olduğunu anlayamadığım tip. galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş vs. takımların başlığına yazarken 3. tekil şahısla entry yazanlarla ne farkı var cidden "liverpool'umuz" diyen adamın yani, açıklayıverin bi'. olay vatandaşlık mı?

    türk takımları için "biz", "siz" diye entry girenlerin bir kısmı tuttuğu takımın stadında ya bir elin parmağı sayısında maç izlemiştir ya da hiç maça gitmemiştir. istanbul dışında yaşayıp bu şehrin takımlarını destekleyen tonlarca adam var ülkede. benim için liverpool'u destekleyen bir edirnelinin bunlardan farkı yok. zira bir takıma karşı aidiyet hissetmenin mesafesi olmaz. izliyorsundur, takip ediyorsundur, renklerini, tarihini, kültürünü seviyorsundur. taraftarı olursun, tutarsın, desteklersin. aidiyet duygusu hissedip biz dersin. türkiye'de takım desteklemeyip, yabancı takımı destekleyen adamlar var. türkiye liglerini sevmiyordur, ne yapsın? ya da yabancı bir ülkede ikamet edip yaşadığı şehrin takımını da tutuyordur. ne var ki?

    yani belli bir mantığa oturtmaya çalışıyorum; mesafe olayına takıldığı ile ilgili yaklaşım en mantıklı gelen. peki, tuttuğunuz takımın semtinde büyüyüp, o takımın stadında gençliğinizi heba edip mi "biz" deme hakkı edindiniz tuttuğunuz türk takımına karşı? öyleyse tamam ama onu da zannetmiyorum. ben kızıltoprak'ta büyüdüm, fenerbahçe ile büyüdüm ama galatasaraylıyım mesela. saraçoğlu'na adım atmışlığım yok; çocukluğum, gençliğim sami yen'de geçti. galatasaray'ı sevdim. uzun lafın kısası o kültürde yetişmenize gerek yok ait olabilmeniz için, hissetmek yeter. dortmund'a sevgi besleyenler de "biz"li konuşsunlar yani, fark ne?

    bunu antipatik bulanlara herhangi bir şey demiyorum yanlış olmasın, antipatik bulabilirsin de eleştirilecek bir durum yok bunda. ben de mesela nba'de her sezon nabza göre şerbet verip takım değiştiren adamlara kıl oluyorum ama eleştirmiyorum. adam öyle seviyorsa demek ki.
  • istanbul dışında yaşayıp galatasaray,fenerbahçe ve beşiktaş'ı tutan insanlardan daha karakterlidir. istanbul dışında olup tuttuğu takımın stadının önünden geçmeyen sosyal medya ve tv taraftarı olan samimiyetsiz insana göre daha normaldir yaptığı. iki durumda da tuttuğun takımla bir bağın yok ama diğerinde en azından real madrid,liverpool gibi büyük takımları tutuyorsun.

    sözlüğün de(türkiye'nin de diyebiliriz.) yüzde 90'ı takımını televizyondan izler ve sosyal medyada rakip taraftarlarına küfreder. futbol ve tribün kültüründen nasibini almamıştır bunlar. anadolu takımını tutan insanları akıllarınca küçümserler. bir kere deplasman yapmamışsın,maça gitmemişsin başarılı diye 3 istanbul takımını tutuyorsun ve yurt dışından bir takıma sempati duyanlarla aklınca dalga geçiyorsun çelişkiye bak. :)
  • bütün takım sporlarınında takım taraftarı problemidir bu. istersen kiziltoprak fenerbahçe semt çocuğu ol farketmez, tuttuğun takımdan bahsederken biz demek , kendini gerçekte dahil olmadığın bir hayat yaşıyormuş gibi sunmaktır. "nasıl yendik ama" diye konuşurlar. hayır metin oktay ve arkadaşları fenerbahçe'yi yendiler siz göbeğinizi okşaya okşaya izlediniz. onlar yendiler. siz değil. onlar.
  • türkiye’nin istanbul hariç 80 ilinde yaşayıp gs, fb, bjk üçlüsünden birini tutandan çok farkı yoktur. ikisi de tuttuğunu iddia ettiği takımın maçına gitmezler.
  • trabzonspor'un rumlar, galatasaray'ın pensilvanyalılar, beşiktaş'ın akpliler için var olduğunun bilincinde olan insandır.

    söz konusu fenerbahçe ise; o zaman öz memleketinin takımını desteklemiş olur.
  • (bkz: özenti)
hesabın var mı? giriş yap