• dengeli ve temiz beslenirken, egzersizde yapıyorsan.
  • spora yeni başlayan ve yüksek yağ oranına sahip kişiler dışında, yağ yakarken kas kütlesi kazanılmaz. yağ yaktıkça kaslar daha belirgin hale gelir ve daha kaslı bir görünüm elde edilir. tabii iyi beslenme ve sağlam antrenman şart. dünyanın en zor şeylerinden birisi yüksek kiloda düşük yağ oranına sahip olmaktır.
  • kar yağarken kas kütlesi kazanmak diye okumak
    demek ki bu yüzden kas mas yok bende
  • yağ yakarken kas kazanılır ve buna body recomposition adı verilir. kendim de dönem dönem uyguluyorum.

    fazlasını merak edenlere gelsin:

    https://fitnessonerileri.com/…g-yakmanin-temelleri/
  • bilimsel olarak mümkün ama türkiye şartlarında imkansız
  • belli seviyeden sonra mümkün değildir. sedanter bireyler için mümkündür fakat bulkta 135 kilo olan vücutçu hayatta 135 kilo podyum yapamaz. yapabiliyorsan bulk yaparken büyük hata yapmışsın demektir veya kür kesmişsindir o dönem pct ıvır zıvır yapmışsındır ki bu sayılmaz. düzgün bir bulking cycle'dan sonra definisyonda bunu yapabilen kimse yok ileri düzeylerde. bir de sen doğal olarak birkaç sene ağırlık sporları geçmişin varsa daha önce çıktığın bir maksimum kas kütlesinin üstüne definisyonda çıkmak imkansızdır. o yağı yakarken kas kütleni korursan dua et. spor geçmişi olmayan veya doğal limitinin çok altında olan insanlar için mümkün bu. şimdi vücut geliştirme yapmayan birisini spora başlatsan hem yağ yakar hem kas kütlesi artar. boşuna makale okumaya gerek yok yüzlerce kişiye pt'lik yapan insanların tecrübeleri ortadadır. ifbb pro'ların bu olayla ilgili düşünceleri ortadadır.

    bunun gerçekleşebileceği sınırlı durumlar var:
    -hipertrofi idmanı geçmişi olmayan sedanter bireyler
    -bir de natural olarak belli bir seviyeye gelmiş sonra spor yapmayı bırakıp hafif yağlanan insan o yağı yakarken kas kütlesini de arttırır.

    şimdi saçma sapan şeyler yazmayın, bazen mümkündür ama genelde bu sporu doğru düzgün yapan bir insan için böyle bir şey imkansız. başka bir olasılık daha mevcut o da doping maddeleri o konuya girmek istemiyorum. doping yapan kişi natural insana şunu şöyle yaptım siz de yaparsınız demesin zaten.
  • antremanin ilk ayında 2.3 kg yağ yakıp 300gr kas kazanarak yağ oranımı %14.2 den %11.8 düşürerek başardığım eylem.

    işim gereği uyku duzenimin pek iyi olduğunu soyleyemem ama diyet yapmaktan ziyade abur cubur işini kesip ya da minimuma indirip, az kalorili çok proteinli besinler alarak yanında da bol bol kardiyo ve ağırlık antrenmanı yaparsanız basarabileceginiz eylemdir.

    not: yaş 35
  • mumkun degildir. antremaninizin ilk 1 2 ayinda adaptasyondan oturu biraz kas kazanabilirsiniz hepsi bu. o ilk 1 2 ay bittikten sonra su kurallar gecerlidir:

    1- yag yakmak icin cok uzun sureler ac kalmalisiniz.
    2- kas yapmak icin hayvan gibi yemek yemelisiniz.

    yani iki ileri bir geri ugrasmayin. kilonuz normalse, 6 ay bulking 6 ay definasyon olacak sekilde calisin. veya 3 er ay. metabolizmaniza ve antremaniniza bagli.
  • hayatında ilk defa spor yapıyorsan veya ciddi bir obezsen hem kas yapıp hem yağ yakabilirsiniz bazen tartıda farklılık bile göremeyebilirsiniz bu yüzden fakat benim gibi neredeyse 10 yıldır doğal fitness yapan birisi kolay kolay hem yağ yakıp hem kas kazanamaz hatta kas bile kaybeder yağ yakarken çünkü artık limitlerdeyim ve kas kazanımım senede 2 kg kadar düşük.
hesabın var mı? giriş yap