• uzun bilimsel okumalar sonucunda doğruluğuna kanaat getirdiğim durum. sakarya üniversitesi mezunu ev arkadaşım da beni onayladı.

    şimdi düşünün dünyada bir elin parmağı kadar yahudi var. toplasan 30 milyonu geçmezler. ama adamlar sanattan siyasete, bilimden finansa kadar mütüş eserler ortaya koymuş tarihe geçmiş.

    düşünün 70 milyonluk türkiye'den bir kafka bir einstein bir woody allen bir kissinger, bir barbra streisand bir rober hatemo çıkarabiliyor muyuz? bence hitler paradigmasını kurarken hata yapmış kusura bakmasın.
  • insan ne kadar esref i mahlukat ise yahudiler de o kadar ustun irk sayilir.

    (yukaridaki cumlede anahtar kelimeyi bulana bir adet iphone 3g veriyoruz...)
  • yahudilerin secilmis irk olduguna dair olan inanc avraam a kadar dayanmaktadir. bu noktada yahudi kavramini acmakta fayda var. yahudilikteki secilmislik kavrami yalnizca ibrani irkini degil, inanan tum insanlari kapsar. burada kilit nokta tanri'nin tum emirlerini gonulden benimsemekten gecer.

    yahudilik, gunumuz toplumlarinin sosyal yapilarina goz attigimizda, tum kurallariyla uygulandiginda insanlara oldukca kati gelen bir dindir. yalnizca 613 tane uymaniz gereken mitzvot vardir.
    (bkz: mitzvah)

    ortada bir secilmislikten soz ediyorsak eger, bu yahudilere herhangi bir ustunluk degil, tam tersine fazladan sorumluluklar getirmektedir. zira yahudi inancina gore cennete ulasmak icin illa yahudi olmaniz gerekmez, tek tanri inancina sahip olan ve onun emirlerine inanan herkes cennetin kapisindan girmeye hak kazanmistir.
    (bkz: ahlak degerleri)

    torah, yani tevrat, bu konu uzerine yedi temel ilkeden bahseder ve bu ilkelere nuh'un evrensel yasalari der.

    1. puta tapmayacaksin
    2. tanri'nin ismini mubarek kilacak ve bu isimle lanet etmeyeceksin
    3. oldurmeyeceksin
    4. cinsel ahlaksizliklar yapmayacaksin
    5. hirsizlik etmeyeceksin
    6. adil yargi duzenine inanip, buna uyulmasini saglayacaksin
    7. canli bir hayvanin etini koparip yemeyeceksin

    talmud, yahudi olan ya da olmayan herkesin bu yasalara uymasi gerektigini ve buna uyan herkesin hasid oldugunu soyler. hasid olan herkes, herhangi bir yahudinin sahip oldugu tum haklara sahiptir. yani yahudilerin sizden ustun bir irk olduguna inaniyorsaniz eger, buyrun bu ustunluge ulasmak cok zor degil. yahudi inancina gore bu yasalarin ardindan gidenler her iki dunyada da kurtulusa ulasacaklardir. bunun icin yahudi dogmanizin ya da sonradan yahudi olmanizin herhangi bir onemi yok. ahlakli insan olmaniz yeterli bir neden.

    kisacasi yahudilerin ustun olmasi, yahudilik uzerine en cok tartisilan iki konudan birisidir. digeri icin;
    (bkz: yahudi olunmaz yahudi doğulur)
  • kutsal kitaplardan destek bulabilecek bir düşünce.
    eski ahit'te başlangıç 18:
    "18 "kuşkusuz, ibrahim'den büyük ve güçlü bir ulus türeyecek, yeryüzündeki bütün uluslar onun aracılığıyla kutsanacak."

    kuran'da al-i imran suresinde şöyle geçmektedir:
    "33. şüphesiz, allah, adem'i, nûh'u, ibrahim ailesini (soyunu) 34. ve imran ailesini (soyunu) birbirinden gelmiş birer nesil olarak seçip âlemlere üstün kıldı. allah her şeyi hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir."
    (imran ailesi, meryem'in soyudur. ibrahim ailesi ise araplar ve yahudilerin ataları olan ismail ve ishak'ın soyudur. )

    eski ahit'te (torah, yani tevrat) tekrar (yasa kitabı ya da deuteronomy) 26. bölümde de şöyle der:
    16 "bugün tanrınız rab bu kurallara, ilkelere uymanızı buyuruyor. onlara bütün yüreğinizle, canınızla uymaya dikkat edin.
    17 bugün rab'bin tanrınız olduğunu, o'nun yollarında yürüyeceğinizi, kurallarına, buyruklarına, ilkelerine uyacağınızı, o'nun sözünü dinleyeceğinizi açıkladınız.
    18 bugün rab, size verdiği söz uyarınca, öz halkı olduğunuzu açıkladı. bütün buyruklarına uyacaksınız.
    19 sizi övgüde, ünde, onurda yarattığı bütün uluslardan üstün kılacağını, verdiği söz uyarınca tanrınız rab için kutsal bir halk olacağınızı açıkladı."

    tüm bu kutsal kitap alıntıların devamını da bilmek gerekir ki o da yahudilerin üstün ırk oldukları iddiasının ne kadar eskiye dayalı olduğunun ispatıdır.
    rab emirlerine uymazlar ise de olacakları yine tevrat'ta tekrar 28:15 ten itibaren bildirir *:
    15 "ama tanrınız rab'bin sözünü dinlemez, bugün size ilettiğim buyrukların, kuralların hepsine uymazsanız, şu lanetler üzerinize gelecek ve size ulaşacak:
    16 "kentte de, tarlada da lanetli olacaksınız.
    17 "sepetiniz ve hamur tekneniz lanetli olacak... (devam ediyor)

    yine eski ahit'te yhvh'nın israiloğulları'na cevabı bulunur, hakimler 10:11-13
    11 rab, "sizi mısırlılar'dan, amorlular'dan, ammonoğulları'ndan, filistliler'den kurtaran ben değil miyim?" diye karşılık verdi,
    12 "saydalılar, amalekliler, maonlular size baskı yaptıklarında bana yakardınız, ben de sizi onların elinden kurtardım.
    13 sizse beni terk ettiniz, başka ilahlara kulluk ettiniz. bu yüzden sizi bir daha kurtarmayacağım.
    vs.. bu bir süre böyle devam eder. bir çok kez onlar rabbin yolundan saptıkça rab onları terkeder, başlarına iş geldikçe de rabbe geri dönüp yakarırlar..
    ve sonunda amos 5: 21'de:
    rab şöyle diyor:
    "iğreniyor, tiksiniyorum bayramlarınızdan,
    hoşlanmıyorum dinsel toplantılarınızdan," ... (devam ediyor)

    tüm bunları özeti olarak, kutsal kitaplarda da görüldüğü üzre, yahudi ırkı tanrının amacını gerçekleştirmek için kullandığı ve üstün ve belki de kutsal kıldığı bir ırktı. fakat rabbe verdikleri sözü tutmadılar ve rabbin yolundan saptılar; böylece rab onları gözetmedi ve başlarına birçok felaket gelmesine izin verdi ve dahası onlardan tiksindi, sonunda da tanrının gözünde lanetlendiler.
    edit: ama tabi tüm bunlar mö ben diyeyim 1500, sen de 800 falan gibi tarihlerde kaldı. (toparlayamamak)
  • üstün ve alçak ırkları tanrı ayarlıyorsa işimiz var.

    afrika'daki kulubol kabilesi de taptıkları kaplumbağa tanrısının, kendilerini dünyanın geri kalanıyla iletişim kurmak için gönderdiğine inanıyor ve üstün görüyormuş. tabii kabile lideri takatuka'nın sesi dünyaya pek ulaşmıyor; gazete, sinema, tv, siber sözlük'lerde laklak yapacak halleri pek yok, karınlarını zor doyuruyor adamlar. daha 'üstün ırklar' kıtalarındaki tüm altınları, elmasları toplayıp gitmişler, bunlar kaplumbağalar ile başbaşa kalakalmışlar malum.

    herkes kendine üstün ırk, herkesin tanrısı kendine.
  • isterseniz bir de eric cartman'a sorun diyeceğim tezimsidir.
  • son aldığım haberlere göre kulubol kabilesi fakirlikten, tanrılarının onlara verdiği 'iletişim' görevini yerine getiremeyeceklerini anlamış ve bölgelerindeki tüm kaplumbağaları yemeye karar vermişler. kabilenin ileri gelenlerinden 'dandi 40' son beyanatında; 'nasılsa tanrı manrı ayağına insanları çarpan, pardon insanlarla iletişime geçen, başka üstün ırklar çıkacaktır, biz denedik olmadı' demiş, kaplumbağasından kalan son parçayı mideye indirirken..

    tanrı ve ırk pazarlamacılığı her zaman para edecek, hep karın doyuracak. yersen.
  • insanlık tarihi boyunca yapılmış en yerinde tespit.
  • bakara suresi'nin 47 ve 122. ayetlerinde açıkça ; ey israiloğulları, biz sizi tüm alemlere (cümle aleme / kavimlere) üstün kıldık. ancak siz......'' diye devam eden ifadelerin bulunması ile sebebi anlaşılabilecek üstünlüktür.

    tabi yahudilerin kutsal kitabı tevrat'da ''ancak siz....'' diye devam eden kısmın olmadığını tahmin etmek zor değil.

    dolayısıyla dini bütün herhangi bir yahudinin, üstün ırk olduklarını düşünmesi gayet doğal bir sonuçtur.

    ancak şunu da belirteyim ki, herhangi bir milletin, diğer milletlere veya ırklara üstün olabileceğini düşünen manyaklardan değilim.

    bu arada kuran-ı kerim'in birçok ayettinde, türk ırkının diğer ırklara üstün kılındığı yazsaydı, tarih boyunca neler olurdu bi düşünün derim.
  • yanlış bir önermedir, zira;
    "ey insanlar! biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. birbirinizi tanıyıp sahip çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. şunu unutmayın ki allah'ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda (allah'ı sayıp haramlardan sakınmada) en ileri olandır. muhakkak ki allah herşeyi mükemmelen bilir, her şeyden hakkıyla haberdardır." (bkz: hucurat/13)
    ayeti -inansak da inanmasak da- doğru...
hesabın var mı? giriş yap