• konya'da türkiye'de son görülüşünden 100 yıl sonra bir örneği bulunan kuş türü. haber linki
  • emektar onkaimeon'la birlikte herkesin neslinin tükendiği sanılan kuş. avcılar tarafından vurulmadan konya karapınar'da bulunmuş. kuş bilimciler hariç böyle bir kuşun varlığından haberimiz yoktu sanırım.

    http://www.radikal.com.tr/…li_halde_bulundu-1167222
  • üzerinde takip cihazı bulunan ve kazakistan'dan, hazar denizi kıyısından yola çıkan bir tanesi, rotasını şaşırarak geldiği trabzon üzerinde yorularak bir evin bahçesine inmişti.

    bu, türkiye'de kaydedilen ikinci yakalı toy'du.
    emin yoğurtçuoğlu (instagram, twitter) ve milli parklar ekibi bu kuşun indiği haberini alınca trabzon'a gitti.
    kuşa "lazize" ismi verildi.
    kendisi için küçük bir yaşam alanı oluşturuldu. olması gereken ağırlıkta olmadığı için güzelce yiyecekler verildi, beslendi.
    on gün beslendikten sonra ideal ağırlığına kavuştu ve 29 ekimde doğaya bırakıldı.

    3 kasım'da, kuşun üzerindeki vericinin sinyal göndermediği, daha sonra gelen sinyallerin, bırakıldığı yerden 500 km uzakta olduğu ama iki gündür değişmediği bilgisi geldi.

    kuşun takibiyle ilgilenen emin yoğurtçuoğlu, kuş türkiye sınırlarını terk edinceye kadar nerede olduğunu söylemeyeceğini yazdı.

    ve bugün... kara haber geldi.. yorularak türkiye'ye inen yakalı toy, türkiye sınırları içinde, yozgat kırsalında vurulmuştu. üzerinde saçma ve kan izleri vardı.
    avcılık teröründen, nesli tükenmekte olan bir kuş olarak, maalesef o da nasibini aldı.

    (bkz: türkiye'de 7 yıl sonra görülen kuşun vurulması)
  • ne yazık ki, dünyayı kendine ait zanneden bir canavar tarafından, 12 kasım 2020 'de yozgat'ta yaşamına son verilen nesli tükenmekte olan bir kuş türü.
    birilerinin yaşaması için gözünün içine baktığı can, bir diğerinin iradesiyle ölüyor... avcılık katliamdır ve dünya gerçekten bu katı kalpli insanların ağırlığından çökmektedir.
hesabın var mı? giriş yap