• gece mavisi adlı kitabın yazarı. kadıköy sokaklarında kendi kitabını kendi pazarlıyor. gördüğünüz zaman en azından bir selam vermeden geçmeyin.
  • ekim 2017'de fil'de otururken denk gelmistik, imzali gece mavisi kitabini gorunce hatirladim. uzun zamandir ya o ya ben ortalikta yokum. okuyorsa selamliyorum arkadasimizi. bir daha kitabi cikarsa (ve burayi okuyorsa) redaksiyon icin yardimci olabilirim.
  • hemen her gece kadıköy sokaklarında “kitabımı almak ister misin?” sorusuna maruz kaldığım yazar. dün gece ilk defa bir değişiklik yapıp kitabını almak, emeğine destek vermek istedim. sağolsun adıma imzalayıp kitabını verdi. şu an kitabı bitirdim ve yorumlarımı aşağıya bırakıyorum:

    not: sevgili yakup eğer buraları okuyorsan lütfen yazdıklarıma kırılma.

    kitapta türkçe kullanımı büyük ölçüde hatalı. hata ayıklamaktan içeriğe odaklanamıyor insan.

    betimlemeler tamamen klişelerden oluşuyor, orijinal bir cümleye denk gelemedim. her anlatım başka bir şiirde/yazıda kullanılmış gibi sıradan maalesef.

    bazı kelimeler, kullanılan anlamda değil. (bazı kelimeleri yanlış biliyor olabilir misin?)

    kitabın girişinde yazdığın kendini tanıtma bölümü ajitasyon dolu. herkes bir şekilde zorluk çekiyor, bunun edebiyatla, yazar kişiliğinle, kitabı alan okurun seni tanıyacağı tek paragraf yazıyla ilişkisini çözemedim. eğer sokaklarda kitabını satacak kadar idealistsen (ki bence kesinlikle öylesin) insanlarla temas etme şansını ajitasyonla heba etme.

    son olarak; herkes kitap yazmak zorunda değil. duyguları ifade etmenin farklı yolları var. olmuyorsa olmuyordur.
hesabın var mı? giriş yap