• spor gazetelerinin ve spor haberi yapan bütün internet sitelerinin işlediği suç. ulan yıllardır gelmeyen futbolcu kalmadı dünyada.
  • anap'la 1990'larda başlayıp 2004'ten itibaren akp ve zihniyetiyle birlikte göbels'i dahi kıskandıracak numunelerin orta yere serilmesini sağlayan bir kavramdır. günümüzde 'yandaş' dediğimiz basın türünü pek güzel özetler. dertleri kamuoyunu aydınlatmak, doğruları anlatmak olmadığı için sabah-akşam temcit pilavı gibi aynı şeyleri söylemekten, ayni merkezden çıkmış 'bildirileri' olduğu gibi haberleştirmekten sakınmazlar. ama bu gazeteciler bindikleri dalları teker teker kestiklerini bilmezler, çünkü varlık nedenlerinin yok olmasına ramak kalmıştır artık.
  • habercilerin gizli kaynaklarını ifşa etmek için teklif edilen kanun tasarısı. ve her zaman olduğu gibi bu yasa da yalnızca akp istediği zaman kullanılacak, diğer herkes için bi kağıt parçası olmaktan öteye gidemeyecektir.

    yarın öbür gün iktidar karşıtı bir haber yaptığınızda, hemen kalkıp biri bu haber yalandır diyecek ve dava açılacak. normal şartlarda gazeteci gizli olan kaynağını her ne olursa olsun ifşa etmeyecektir. ancak şimdi bu yasayla haberin yalan olmadığını ıspatlamak için haberci kaynağını mahkeme ile paylaşmak zorunda kalacaktır ve bu kaynak hükümete, yani akp nin tam da istediği gibi, sunulmuş olacak ve gerekli önlemler hükümet tarafından alınacaktır.

    bu sadece şimdi aklıma gelen bir bakış açısı. ancak, eğer daha ince düşünülürse, allah bilir kaç farklı konuda daha bu yasa hükümete hizmet edebilir. yeminlen hitler almanya' sına döndük. sonumuz hayrola.
  • bir kişi ya da kurum hakkında maddi manevi zarar doğurabilecek yalan haberlere kesinlikle uygulanması gereken yasa kapsamına giren suç. aksi taktirde herkes önüne gelene sallıyor, salladığı kişi de dava açıyor ve boşu boşuna uğraşıyor. sonuç olarak da sadece yayını yapan gazeteye ceza kesiliyor. ceza puanı uygulamasıyla birlikte yalancı gazeteciler piyasadan ayıklanabilir. bu şekilde çıkarılacaksa desteklediğim yasa.
  • birisi hakkında asılsız haber var ise napılmalıdır? dava açılsa kazanılır mı ne kazanılır merak ettiğimdir. yeşillendiren olursa sevinirim.
  • türkiyede olmayandır...

    olsa yandaş gazete ve televizyoncuların hepsi içeri girerdi...
  • öyle bir suç olsaydı görsel yazılı medya kalmazdı dedirten durumdur
  • kesinlikle yaptırımı olması gereken suç.doğruluğu,kaynağı nedir diye bakılmaksızın insanları yanlış yönlendirmek bu kadar kolay olmamalı.konunun muhataplarına zarar verebileceği hiç kimsenin umrunda değil.
  • yandaş havuz medyasının alayının müebbet yiyeceği suçtur.
    tabi yargılanırlarsa.
hesabın var mı? giriş yap