akciğer kanseri aşısını bulan ancak üretim ve dağıtım haklarını ticarileşmemesi dev ilaç firmalarına satmayan kübalı doktorların olduğu dünyada, çaresiz
koah hastalarının durumunu kâra çevirmeye çalışan doktor kişisi.
çok yakın bir arkadaşımın babası koah hastası ve yalçın hocanın yöntemine ümitlerini bağlayarak randevularını alıp hocayla görüşmüşler. başlarından geçenleri sözlükte paylaşmamı rica ettiler, aynen aktarıyorum;
"babam ileri derece koah hastası. bundan iki ay kadar önce yakınlarımız televizyonda yalçın karakoca’nın alanında çığır açan koah balonunu duydukları gibi bu buluşu heyecanla bize ilettiler. hemen randevu için hastaneyi aradık ancak talep yoğunluğundan dolayı 2 ay sonraya gün verdiler. randevu alırken muayene ücretini sorduk ve 625 tl olduğunu öğrendik, ameliyat ücretini sorduğumuzda ise hoca muayene ettikten sonra öğrenebileceğimiz söylendi. iki ayı iple çektik ve geçen gün randevumuza gittik. yalçın bey muayene ettikten sonra babamın durumunun çok ağır olduğunu, kalp krizinden öleceğini gözümüzün içine bakarak söyler söylemez ameliyata uygunluğunu değerlendirmek adına birçok tetkik yaptırmamızı istedi. biz ilgili muayeneye hazırlıklı gelmiş, istediği tetkikleri onbeş gün kadar önce üniversite hastanesinde yaptırmıştık fakat asla bunu göz önünde bulundurmayarak bizi doğruca vezneye yönlendirdi. tetkikler için de 1200 tl'ye yakın paray ödedik. sonuçlarımız çıkar çıkmaz soluğu yanında aldık. yeniden durumunun çok kötü olduğunu belirtti fakat neyse ki ciğerinde kanser yokmuş. ameliyata uygun olabileceğini fakat bir de detaylı bronkoskopi yaptırmamız gerektiğini ona göre son kararı verebileceğini belirtti. kendi hastanesinin çok yoğun olduğunu belirterek başka bir özel hastanenin başka bir doktorunun adını verdi. o hastaneye hemen yatış yapıp işlemlere başlanması gerektiğini de ekledi. toplamda 1800 tl'den fazla ödeyip yarım günümüzü hastanede geçirdikten sonra ameliyatın ne kadara mal olacağını asistanından öğrenmeye hak kazandık. bronkoskopi işlemi için 7500 tl ve 2000 tl hastane yatış ücreti. durun daha bitmedi. ameliyat olmaya uygun bulunursak da operasyon için 60.000 tl ödememiz gerektiğini söylediler. bunun üzerine hastaneye yatmaya hazırlıklı şekilde gelmediğimizi, maddi ve manevi olarak henüz uygun olmadığımızı belirttik ve doktor beyden şu yanıtı aldık;
"siz geri geldiğinizde de belki biz uygun olmayız"
bu küstahça “işinize gelirse” yanıtından sonra işlemi yaptıracağımız varsa da bu tavırdaki bir doktora asla güvenip yaptıramayacağımıza karar verdik. sonuçta babam ameliyattan çıkamasa diyecek ki "eh kalpten gideceğini ben demiştim, ne yapabilirim"
evimize gelir gelmez yalçın karakoca hakkında ekşi’de yazılanlara baktık. keşke daha önce baksaymışız. bu konuda ne ilk kandırılan ne de son kandırılanmışız. hatta
şikayetvar sitesinde üç adet bizimle aynı dertten muzdarip hastanın yorumlarına denk geldik. buyrun;
123muayeneden birkaç gün sonra babam rahatsızlandığı için bir başka göğüs hastalıkları doktoruna göründük ve bu olaydan bahsettik. doktorun ilk işi "sizin de 10.000 liranızı çarptı mı" diye sormak oldu. "yok, biz 1800 tl ile yırttık" dedik. bu operasyonu yaptırmayarak çok da bir şey kaybetmediğimizi, kısa süreli iyi hissetmenin ardından aynı hale geri dönüldüğünü, ayrıca buluşu patentletip kendisinden başka hiçbir doktora bu rezektör balon tekniği ile ameliyat yaptırtmadığını söyledi.
bu adama kanacak bizim gibi çaresiz koah hastalarına uyarıda bulunmak istiyoruz. lütfen bu doktorun para tuzağına düşmeyin."
edit: link düzeltildi