• hurriyet'in olasi 26 mayis (sur)manseti.
  • nobel kalabalığına ve piyanist kabalığına uzak ülke tanımı.
  • gecenin bir vakti insanı derin düşüncelere daldıran nuri bilge ceylan'nın ödül kabul konuşmasının bir parçası.
    baktığınız gözlüğe göre anlamı değişiyor, ilk bakışta sanki o salonda bulunanlara karşı bir sitemmiş, laf sokmaymış gibi görünse de çuvaldızı kendimize batırdığımızda içim(iz) daha bir acıyor.
    bu yalnızlığın en büyük sebebi sanki kendimiz! değilmişiz gibi, nasıl soktu lafı yaklaşımı bence sözü söyleyenin işaret ettiği yalnızlıkla pek örtüşmüyor.heleki son dönemde kendi kabuğuna kapanmaya hevesli bir grubun yasa içi ve dışı faaliyetleri göz önünde bulundurulduğunda söylenen sözün muhattabı yine bu yalnız topraklarda yer alıyor.
    kendi kendini yalnızlaştıran izole eden bir toplumuz.cocuklugumdan beri tüm komşularımızın düşmanımız oldugu fikriyle büyüdüm, ve bahsi geçen yalnızlığı iliklerime kadar hissediyorum.hatta sıcak sıcak dün gece yaşanan eurovision oylaması bunun en büyük göstergesi belki de.
  • bir türk'ün gerçekten gözlerini buğulandıran , yaşartan kelimeler bunlar.
    sırf bu kelimeleri duymak adına sabah 06.00 kalkacak olmama rağmen 1,30 a kadar bekleyip kalbimin pas tutmuş milli duygularını zımparaladım.içimi döktüm yalnız odamda yalnızlığıma...
  • (bkz: nuri bilge ceylan)'ın cannes'te aldığı ödülün, türkiye coğrafyasındaki farklı yansımasının,sanat ve sanatçıya dair kısa bir değininin yereladığı ve (bkz: yıdırım tüker) tarafından radikal gazetesi 02/06/2008 tarihli köşe yazısının başlığı.

    http://www.radikal.com.tr/…06.06.2008&categoryid=97
hesabın var mı? giriş yap