• dildo derler yabanci memleketlerde
  • tehlikeli oyunlar'da bir bolumun adi.
  • "su içmeye inmişiz yeryüzünün kıyısına.gece dolunay...ardımızda bir ormanın yosunlu karanlığı...akarsu akıp geçiyor önümüzden...ve o kadar korkunç,o kadar etobur,o kadar çirkiniz ki...ya da bütün bunları öyle sindirmişiz ki üstümüze...korkudan su içemiyoruz.bizden korkanlara benziyoruz.biz de bizden korkuyoruz.garip yaratık olmanın bin bir bedelinden biri de bu.kanımızın donduğu belli olmasın diye,yalnız olmaktan honutmuşuz söylentilerini besliyoruz."
    ...

    memet baydur
  • (bkz: joystick)
  • oyuncak ayı ya da aynalar olabilir..
  • (bkz: çiçu)
  • "hiç bir şeye benzemez, bir işi yarıda bırakmanın hüznü. her şeyde haklı çıkabiliriz. ölüm de bile. ama tamamlamamak kötü şey.yarım kalmak ölmekten de kötü.
    orada haklı çıkamıyor insan,
    özellikle yarım bıraktığımız kendimiz isek... daha da ağırlaşır hüzün. hele güzel olanla, gerekli olanı birbirinden ayırmışsak"
    memet baydur yalnızlığın oyuncaklari
  • 'yalnızlık paylaşılmaz' ilkesine ihanet etmeyecek her türlü alet-edevat.
  • ''nihayet insanlık da öldü. haber aldığımıza göre , uzun zamandır amansız bir hastalıkla perçinleşen insanlık,dün hayata gözlerini yummuştur.bazı arkadaşlarımız önce bu habere inanmak istememişler ve uzun süre, ' yahu insanlık öldü mü?diye mırıldanmakdan kendini alamamışlardır. bu nedenle gazetelerinde insanlık öldü mü? ya da ''insanlık ölür mü'' biçiminde büyük başlıklar yayımlamakla yetinmişlerdir. fakat acı haber kısa zamanda yayılmış ve gazetelere telefonlar ,telgraflar yağmıştır; herkes ,insanlığın son durumunu öğrenmek istemiştir.bazıları bu haberi bir kelime oyunu sanmışlarsa da, yapılan araştırmalar bu acı gerçeğin doğru olduğunu göstermiştir. evet , insanlık artık aramızda yok. insanlıktan uzun süre ümidini kesenler, ya da hayatlarında insanlığın hiç farkında olmayanlar bu haberi yadırgamamışlardır.fakat, insanlık aleminin bu büyük kaybı , birçok yürekte derin yaralar açmış ve onları ürkütücü bir karanlığa sürüklemiştir; o kadar ki, bazıları artık insanlık olnadığına göre bir alemdende söz edilmeyeceğini ileri sürmeğe başlamışlardır.bize göre, böyle geniş yorumlarda bulunmak için vakit henüz erkendir.insanlık artık aramızda dolaşmasa bile , hatırası gönüllerde her zaman yaşayacak ve çocuklarımız bizden ,bir zamanlar insanlığın olduğunu,bizim gibi nefes alıp ızdırap çektiğini öğreneceklerdir.insanlığın güzel ve çekingen yüzünü ben de görür gibi oluyorum. zavallı insanlık kendini belli etmeden sokaklarda dolaşır ve insanlık için bir şeyler yapmağa çalışanları sevgiyle izlerdi.bugün için insanlık ölmüşse de, onun ilkeleri akıllara durgunluk verecek bir canlılıkla aramızda yaşamaya devam edecektir. insanlıktan payını alamayanlar için o zaten bir ölüydü; onun bu kadar uzun yaşamasına şaşılıyordu..yıllarca önce küçük bir kasabada dünyaya gelen insanlık, dünya savaşlarının birinde , çok rutubetli bir siperde göğsünü üşütmüş ve aylarca hasta yatmıştı. bu olaydan sonra, hastalığın izlerini bütün ömrünce ciğerlerinde taşıyan insanlık, önceki gece sabaha karşı nefes alamaz olmuş ve gösterilen bütün cabalara rağmen gün ağarırken doktorlar, insanlıktan ümitlerini kesmek zorunda kalmışlardır. doğru dürüst tehsil göremeyen ve kendi kendini yetiştiren insanlık hiç evlenmemişti.küçük yaşta öksüz kalan insanlığa , doğru dürüst bir miras da kalmamıştı; bu yüzden sıkıntılarla geçen hayatı boyunca insanlık, başkalarının yardımıyla geçinmeğe çalışmıştı. insanlığın ölümüyle ülkemiz, boşluğu doldurulması mümkün olmayan bir değerini kaybetmiştir. gazetemiz, insanlığın yakınların başsağlığı ve sonsuz sabır diler. not: merhumun cenazesi ,önce, uzun yıllar yaşamış olduğu hürriyet caddesinden geçirilecek ve ölümüne kadar içinde barındığı ümit apartmanı bodrumkatında yapılacak kısa ve sade bir törenden sonra toprağa verilecektir''

    (bkz: tehlikeli oyunlar)
  • güçtür, güçlü olmaktır. çünkü insan kendini hep güçlü olmak zorunda olduğu ile kandırır, çünkü insan en çok güçsüz olmaktan korkar. çünkü insan için yalnız olduğu zaman güçlü olursa sorun yoktur. çünkü insan eninde sonunda yalnız olacağına empoze etmiştir kendini. belki ıssızlıktır bahsettiği, belki kelimenin tam anlamı kavranmamıştır, belki böyle yetiştirilmiştir. ama işte bu korkuyla hep hep güçlü olmaya odaklanır. onu güçlü yapacak şeylere odaklanır. insanın kimseye muhtaç ya da ihtiyaç olmaması için direttiği herşey güçlü olmak içinse güç / güçlü olmak ve bunun için yapılan tüm uğraşlar en büyük oyuncağıdır.
hesabın var mı? giriş yap