• bazen televizyon izleyerek kendinizi oradaki insanların yanındaymış gibi hissetmek istersiniz, bazen arkadaşlıkları uzun sürsün diye dizi izlemeye başlarsınız, bol bol müzik dinlersiniz, ama hepsi biter sonunda. yalnızlık ömür boyu..
  • bazılarınca o'nsuzlukla başa çıkmaktan daha kolay olan durum.
  • en kötüsü kalabalık içindeyken olan halidir. etrafınızda birsürü kişi vardır ama yalnızlığın en dibindesinizdir. içinizdeki ses hiç susmaz ama dışarıdan arkadaşlarınız tarafından çok sessiz kişilikte olduğunuz söylenir. başa çıkılmaz teslim olunur.
  • bazen zor gelir...insan olur da çamurdan olsun denir.
  • yalnızlıkta yokluğu hissedilen herhangi biri oluyor.muhtemelen henüz karşılaşmadığınız, tanışmadığınız birinin ya da birilerinin çıkagelmesini istiyorsunuz.bunu isterken kendinizle vakit geçirirsiniz.kitaplar okur, filmler izler, kendinizi özlediğinizi bile hissedebilirsiniz kapınız kapalı, odanızda otururken. ama yine de çoğunlukla bu sessizliği bozacak birini yeğlersiniz.ki ben herhangi birini yeğlemiyorum işte.herhangi biri mi ben mi? tabi ki ben diyorum. tercih meselesi elbette.

    ama bazen de başka bir gerçek oluyor: o'nsuzluk gerçeği. hani herhangi biri değil de "o".
    yalnızlıkla iyiydik hoştuk da bu "o'nsuzluk" meselesi evlerden ırak.yine kapatırsın kapını, odana çekilirsin de, o huzur bulduğun hiçbir şeyi yapamazsın. kendini özlemek ne güzelmiş, insan keşke sadece kendini özlese dersin.sonrası sabahlara kadar düşünmece işte. ama uyumak iyidir.uyumak ve başka bir vakitte uyanmak.

    tamam kabul başka vakitte falan uyanılmıyor ama sabah gözünüzü açtığınızda nerdeyim, saat kaç, bir yere geç mi kaldım yoksa bugün evde miydim diye gerçeği unutmuş ama hatırlamak üzere birkaç telaşlı saniye geçirebilirsiniz.evet, o birkaç farkındalıksız saniye için uykuya sığınabilirsiniz.
  • ölürken yalnızlıkla başa çıkmak konusunda çok başarılı olan insanlar var. başarıları gurur ve hüzün ihtiva ediyor nihayetinde.

    kızılırmak'a gark olsam, çağlasam aksam yalınız, diyen türkülerle düşünmeye cesaret bulduğumuz yalnızlık, el ense çekilmemesi gereken bir dost olarak nazara alınırsa, onla başa çıkmaya da gerek kalmayacaktır.

    tabi bunlar hep laf. ama var ya bi' gün acayip bakıcam tadına, en çok bana yakışacak.
  • şarkıya göre yolu "kaybetmek"ten geçer:
    "alışmadan yalnızlığa affetmeyi öğren vakit varken
    geç kalmadan kaybetmeli
    zaferlere ödül yalnızlıktır ne yazık ki yalnızlıktır
    yalnızlık".
    ama bazen de "kaybetme"nin sonucudur yalnızlık.
  • --- spoiler ---

    çok zor gelse bile yaşar öğrenirim

    --- spoiler ---
  • özne olabilmiş olandır. aslında insanın, kendi aklının salt bireysel bir yapı olduğunun farkında olarak zaten yalnız olduğunun çok önceleri farkına varmıştır.söz gelimi yalnızlığın toplumsal varoluşun dışında bireysel olmanın anlamına uygun davranıyordur. schopenhauer göre entellektüel olmak zorundadır. yoksa afedersiniz yarrağı yer.diğerlerinin yemediği ise açıkça tartışmalıdır.
  • cleverbotla sohbet ederek gerçekleştirilebilir.
    (bkz: cleverbot)
hesabın var mı? giriş yap