• eski merkez bankası başkanı, akbank yönetim kurulu üyesi, akşam gazetesi yazarı.
  • 16.03.2003 tarihli yazısı ile koparmış bünye..yazısında özetle;
    ''türkiye ye reçete açıklıyorum canlar'' anafikrinden hareket ederek ''ekonomik büyüme sağlanmalı, faizler düşmeli, enflasyon düşmeli, refah düzeyi arttırılmalı..'' gibi temennileri keşifmiş/icatmış gibi kaleme almış yazmış..böyle laf kalabalıklarının nezdimizde, hastasına ''reçeteni yazıyorum..1-iyileşmelisin 2-düzelmelisin 3-canavar gibi olmalısın..hade bakem..'' diyen doktordan farkı yoktur..denyoluk kulvarında spor yazarlarıyla yarışmayalım ..hem yakışmıyo, hem ayıboluyo..
  • türkiyenin avrupa birliğindeki ülkelerin herbirinden güçlü olduğunu iddia eden kişi.
    öpüyorum kendisini buradan.
  • 250binlik ve 500binlik banknotlarin* ustundeki imzadan anlasilabilecegi uzere asil ismi sakir yaman toruner'dir.
    ciller donemi merkez bankasi baskanidir.
    o gunlerden kalan anilarina dayanan ve sahip oldugu makam geregi eline ulasan ve belki de kanunen saklamak zorunda oldugu bilgileri bugunku internet bilgileri ile karsilastirmaya, tecrube ismini verip haftada bir ciller yalakaligi yapma isini koseyazarligi zanneden milliyet gazetesi ekonomi kalemi.
  • 1994 başında yaşanan ekonomik kriz ve 5 nisan kararları döneminde, başbakan tansu çiller tarafından tcmb başkanlığına atanan bürokrat, sonradan siyasetçi, daimi fikir ve devlet adamı, türk büyüğü. bu görevi sırasında şansı yaver gitmiş, başta rusya olmak üzere eski komünist blok ülkelerinin, kapitalizme geçiş hevesleri ile imf, abd ve ab bankalarından aldıkları paraları ezmek için laleli üzerinden türkiye’ye dolar akıtmaları üzerine döviz krizi aşılmış, sıcak para politikasının önü açılarak mali piyasalarda rahatlama sağlanmıştır. halen yazmakta olduğu köşe yazılarında bu başarılarıyla gururlanan ve günümüz ekonomi yöneticilerine bunları örnek gösteren kahramanımızın görevi sırasında bazı banka sahip ve yöneticileri ile yakın çalışma ortamı tesis ederek onlara büyük paralar kazandırdığı * iddia edilmiş, geçtiğimiz günlerde de tmsf başkanı ahmet ertürk tarafından geçmişin kirliliğini üzerinde taşıyan yaman bürokrat, bizi de kendisi gibi kirli sanıyor, komisyonlu işe alışmış, parmağını yalamış falan filan diye itham edilmiştir. (bkz: http://www.radikal.com.tr/…=190227&tarih=15/06/2006)
    düşünce müşünce özgürlüğü gibi konularda her nevi buluttan nem kapan savcılarımız, milli müdahil kemal kerinçsiz üzerinde durmadığından olacak, koskoca tmsf başkanının bu ağır ithamlarını ciddiye almamış, suç duyurusu, iddianame, fezleke işlerini gündeme getirmemişlerdir.
  • "ekonomi profesoru" tansu ciller'in ekonomi bilimine katkisi ne kadar fazlaysa, merkez bankaciligina ve turk iktisatina katkisi o kadar buyuk, derin ve analitik olmu$ ki$i. gazetedeki yazilarinda da "50 farkli parametreyi verince her dedigime inanirlar bunlar" tandansiyla yaziyor fakat neyseki o rakamlari yorumlayabilen uzman ki$iler de var bu ulkede.
  • bir süredir dinler hakkında yazan kişi. yılbaşı sabahı yarı sarhoş bir halde iken otobüste gazete okurken "museviler" yazısı ile karşılaşıp şaşırdığım kişi idi. yazıda musevilik tarihi, türklerle ilişkileri ve dünyadaki konumlarını özetleyip yazısını bitirmesiyle "eee ne oldu şimdi?" diye sordurtmuştu sabah sabah.
  • ekonominin yanı sıra sosyolojik olgular üzerine de yazmaya başlayan yazar.
hesabın var mı? giriş yap