• gözümün önünde yanmaya başlayan tüpü annem kucaklayıp balkona kadar getirdi ve aşağıya attı bahçeye. evini yavrusunu korumak olunca mesele bu itfaiyeci ödlek kalabilir bizim kadınların yanında. tabi umarım hepsi böyledir.

    yazaları çok etkilemiş cesaret beni şaşırtmamıştır.
  • alev almış bir tüpün patlamayacağını bilen itfaiye eridir.
    uzun süre sıcak ortamda kaldığında içindeki ısınan gazın yüksek basıncı nedeniyle ancak patlar tüp, ağzındaki alev ile patlamaz. bu çinli itfaiye eri de tüpü sıcak ortamdan çıkarmıştır, akıllılık etmiştir.

    sözlük ahalinin yine bilip bilmeden sağa sola cahil aptal demesine sebep olmuştur.
  • yutuba ne yazıyorsunuz da bu videolar çıkıyor diye merak ediyorum...
  • bu arkadaşlar yapıyorsa işin matematiğini bildiği içindir bizdeki gibi karadüzen değil, aynı senaryoda bizde olsa şuna benzeyebilirdi https://youtu.be/objok0bgn7o
  • yanan tüpten korkmayın gençler, piknik tüpü hariç bu aletlerin hepsinde emniyet valfi var, basınç artarsa kendi otomatik devreye girerek gaz çıkışı sağlıyor.

    korkmanız gereken şey, eğer açık alevler başka bir tüpü yalıyorsa ve o tüpte gaz çıkışı yoksa, asıl o diğer yanmayan tüpe bulaşmayın ve onu uzaklaştırın ortamdan.

    ayrıca sakın böyle yanan tüpü yan çevirmeyin. lpg tüpün içinde sıvı-buhar basıncına dayalı bir dengededir, dik durduğunda sadece buhar olan kısmı üstte birikir ve alev olarak çıkar, eğer eğecek olursanız sıvı kısmı çıkışa denk gelir ve inanılmaz bir basınç artışı olur, az önce 20 cm yükselen alev bir anda 1 metreye fırlar, çünkü artık sıvı kısım yoğun bir şekilde çıkmaktadır.

    yani böyle bir durumda tekme falan atmayın alete.

    ayrıca yakınlarda varsa kalın bir battaniye ile ağzını örtüp de söndürebilirseniz eğer panik yapmayacaksınız. tüpün yanmasını sadece ortamdaki oksijen miktarını azaltarak engelleyebilirsiniz.

    ayrıca bana bir eğitim videosu gibi geldi bu, yangın eğitimlerinde gösterilen bir şeydir bu, nomex malzeme de açık alevde 10-15 saniye iyi dayanır. eldivenle vanayı kapatabilirsiniz yani gerçekten aleve sokup.

    neyse gereksiz bilgilerinize ekleyin, eyi günler.
  • anneannemin zamanında parti teşkilatının mutfağından çıkardığı yanan tüptekine benzer olayın kahramanıdır. kadıncağızın bacakları da yanmış bu olay sırasında ve orta süreli bir tedavi sonrasında şekil bozukluğu olmadan doğal epilasyonla hayatına devam etmiş.

    doğu veya deli cesareti olarak da adlandırılabilir işbu hikayeye kahraman arkadaşın yaptığı; yalnız yazılanlara bakılırsa daha çok kadınlarda görülüyor.
  • 9 yaşlarındayım sokakta bir patlama sesi oldu, hikayenin devamı o zaman pek önemli değildi, ertesi gün herkes anlatıyor mahallenin bakkalı evdeki yanan tüpü çıkartmış, kolları yanmış,
    biz böyle bir kahraman edasıyla adama hayranlıkla bakıyoruz.güçlü baba pozisyonunda,
    1 yıl sonra o patlama sesi gelen evin mahallesinden çığlık sesleri yükseldi, polis, ambulans,
    bu kahraman; eşinin 4 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunmuş,
    kayınpederi evde uyuyormuş namaz vakti diye eşini çağırmış bakkala ,
    o sırada eve çıkmış her zaman rutin yapılan kısa süreli rutin yer değiştirme. kadında kız kardeşinin kızına bakıyormuş , babasının geldiğini söylememiş uyuyor vs.dede bir geliyor odaya manzara korkunç.
    tüm sülale bir yıl öncesinde yanan tüpü dışarı atan adama bir tombul tüpü sokmadıkları kaldı,

    sonuç olarak bazen kendime hatırlatmada bulunuyorum;
    o an için bir kahraman olabilir sonra ayrı konu.
  • yanan tüpün patlaması için alevin içeri girmesi bunun için de gazın tüpten çıkış hızının alevin ilerleme hızından daha yavaşlaması yani tüpün boşalmaya yakın olması gerekir.
hesabın var mı? giriş yap