• kahvelerimizde, kankasına yan tarafta oturanın eli hakkında bilgi vermek suretiyle masanın tadını kaçırmakla görevli kişi...
  • gelişmiş versiyonları olarak, bir arkadaşının kaliteli arabasında mevcut olan, şöföre bilumum boş park yeri, piyasa durumu, cd changer icin gerekli cd desteği, vb ile ilgili bilgi ve destek veren, yeri geldiginde otopark bileti peşinden koşan, zamanla arabayi sahiplenebilen insanlara verilen ad.
  • oyun masalarına sorgusuz sualsiz oturup beleş yiyip içmenin yanısıra oyunculara
    tavsiye vermeyi kendi için borç bilen huzurbozucu.
  • (bkz: #2815414)
  • ust duzey yancilara superyanci, alt duzeylerine ise subyanci denir*.
  • turistik halı dükkanlarında, halı hakkında bilgi veren tezgahtara yardım etmek maksadıyla, tezgahtarın direktifleri doğrultusunda müşteriye gösterilecek halıları açmakla görevli kişi.
  • (bkz: sinek)
  • genellikle yazlik mekanlarda, bakkalin-marketin onune atilmis delta masalarda veya kahvelerde cereyan eden kaybedene en cok gecirmeceli okey, king ve batak gibi oyunlarin, gecirme faaliyetine en olumcul katkiyi yapan adamlaridir. bunlar genelde oyundan bi skim cakmayip da tek basina denize girmeye usenen yakin arkadaslariniz olurken, bi sure sonra oyun ayni ekiple her gun oynana oynana kan davasina donustugunde, kilit adamlar oluverirler.

    parti ortada gecerken ismarlanan ( ismarlamak da denmez ki ac ac bakarlar bunlar kiyamazssiniz, ac susuz durmasin it diye beslersiniz evcil hayvan gibi ) gazoz, cay, oralet orani minimumda seyrederken, hesabin bi tarafa tum agirligiyla kalma ihtimali arttiginda hatta kesinlestiginde bu arkadaslar sunger vazifesi gorurler.

    "hacim sundan da ic, bak kola-fanta karistir almancilar gibi, hacim acsindir dur lahmacun soyluyorum" larla hesabi cekecek ikilinin iflahi skilir. yetmez, yancilardan biri kumsala yollanir "git getir tum tayfani hepinize dondurma ismarlicak bu abiler, hem de yaninda gazozu bedava" denir. hee mucizevi bi sekilde oyun doner de gotunuze girmesine ramak kalirsa yine once bu yancilar dovulur, algida max ini afiyetle yiyen subyanlarin elinden o cubuklar hunharca cekisitirilir, bakkala telefon acilir " vermeyin lan bu itlere bisey, anasi babasi odesin lan" denir, lord olarak basladiginiz oyunu sarlatan kisvesiyle bitirirsiniz.
  • bazı yerlerde "balkon" denilen kurum.
hesabın var mı? giriş yap