• güç zehirlenmesine delalet olan kelam. bir iki daha böyle sıçradıktan sonra duvara toslar diye düşünüyorum...
  • bir müge anlı sözü. programda söz konusu kadının 12 yaşında aşık olduğu 14 yaşında ailesinin itirazlarına rağmen evlendiği belirtilmiştir. kadın biraz kocacı görünmekle birlikte ailesinin de ne akla hizmet zamanında buna mani olmadığı tartışılır.
  • ayrıca başlık açılmasına gerek olmadığını düşündüğüm aptalca bir eleştiri cümlesi.
    müge anlı böyle söyleyince ne hissetti acaba çok merak ettim, durumu bu şekilde yermiş olması ona haz mı verdi, hayır o şekilde bir üslup ile söylemiş de.
    keşke yurdumun her kesiminde her çocuk aynı şartlar altında büyüse.

    edit: isteyerek evlenmişmiş. sizin ikiyüzlülüğünüzü seveyim ben. evlilik yaşı 14. bakın 14 diyorum. ulan 14 yaşında bir çocuğu, o yaşta evlendi diye, 'kendisi isteyerek' evlendi diye nasıl eleştirebilirsiniz, nasıl suçlayabilirsiniz aklım almıyor. vallahi pes.

    not: müge anlı izlemedim izlemiyorum, konuyu da bilmiyorum. her ne olursa olursun çocukken yapılmış bir hata yüzünden kimsenin bu üslup ile eleştirilmemesi gerekir. evet hata olduğu belki belirtilmelidir ama bu şekilde değil.
  • çok doğru söylemiş. az bile söylemiş. ne alakası var zengin ailede yetişmemiş olmayla 14 yaşında evlenmenin?
    programı izlemedim ama kadın kendisi isteyerek evlenmiş.
    böyle şeylerin bazen insanın yüzüne vurulması gerekir. bunu yapabilecek diğer kızlara yaşananlar ders olsun diye.
    aklı başında olan bir kişi fakir bir ailede büyüyorken evlenmek yerine okuyup, para kazanabilmeyi hedefler.
    zorla olmadığı sürece bu seçimi yapanın amacı gayette evcilik oynamaktır, görümceleriyle kısır yemektir.
    not: yine de kızın ailesi suçlu. 14 yaşında kaçarken çocuk o daha. gerekirse önüne set çekecektin. ha yapmak isteyen her türlü yapar yapacağını ama bir şekilde engel olunmalıydı.
  • herkesin dunyaya gelis yeri cografyasi cevresi ve yasamini onurlandirma bicimi farklidir. bahsedilen yas kendisini mesul gosterdikleri sorumluluklardan bagimsiz. o bakis acini bi silkeler misin dostum ?
  • eğitimli, ünvan sahibi, kendisini yetiştirmiş, ahlaken geliştirmiş, usul erkan bilen, kibar, görgülü, ölçülü insanların hakir görüldüğü, çomarlığın, edepsizliğin prim yaptığı günümüz dünyasında çok güzel söylenmiş bir söz...

    hayat okulu mezunu olmakla övünen kaba saba insanlar eğitimli insanı ezik görür. neden? çünkü eğitimli insan okuduğu okullar sayesinde ait olduğu ekolün gereği, düşüncelidir, kibardır. saygıyı, sevgiyi, görgüyü, toplum içinde nasıl davranması gerektiğini gittiği okullar, girdiği ortamlar sayesinde zorla da olsa öğrenmiştir. yontulmuştur... cahil, cühela sürüsü öyle mi oysaki? şirretlik, edepsizlik, racon kesmek, çemkirmek, üç kağıtçılık, meziyet kabul ediliyor...

    cehaleti yüceltenlerin hepsinde aynı bahane: herkes şanslı doğmuyor... evlenmek daha az masraf mı gerektiriyor eğitim almaktan? evlenmek ucuz mu? "biz tembeliz, kolaycıyız, o koca koca kitapları hatmetmeye yetecek azim, sebat, çaba, düzenli eğitim hayatına riayet edecek disiplin yok bizde", demiyorlar ama okumuş insanı yeriyorlar her fırsatta...

    yüksek lisans yapana "bu kadar okuyup ne yapacaksın" diyerek dalga geçen, doktora yapan insanın en ufak sakarlığında ya da dil sürçmesinde; ""hahahaaaa güya doktora yapıyor " diyerek içindeki kıskançlığı kusan, ortaokul terk, 18 yaşında evlenmeyi maharet sayan, cahil; dolayısıyla da düşüncesiz, saygısız, bencil, kindar insanlara tokat olsun...
  • gayet yerinde ve haklı bir eleştiri cümlesidir. hiç duyar kasmayın yok zengin ailede büyümüş, türkiye gerçeği ıvır zıvır.
    bu kadın zorla evlendirilen, ailesi tarafından okuması engellenen bir kadın değil. 12 (on iki) yaşında kocası olan kişiyle tanışıp 14 yaşında kaçarak evlenmiş. evlenmekten kasıt imam nikahı falandır. ailesi karşı çıkmış fakat muhtemelen ikna edildiler işte o kısım türkiye gerçeği. durum haber yapıldığı için inceledim, adam devamlı kadını bırakıp gitmiş, ailesi kadını devamlı geri almak istemiş, kadın kocam da kocam diye dönmemiş. şimdi de yok aldattı yok bıraktı mağdurum diye müge anlı'ya katılmış. müge hanımın dediği gibi milletin sınavlarda ter döktüğü yaşta, kısır yiyip güne gitmiş, evcilik oynamış bir model. zorlama sonucu değil.
    pardon da hala çalışayım, kendime bakayım adam beni istemiyor gibi bir düşünce yok. kadın gördüğüm kadarıyla gayet genç, sağlıklı. o yaşlarda hadi çocukluk yaptı, bilmemne. şimdi ne?
  • aslında genel pencerede haklı olabilir isyanında. ancak bulunulan ortam, kötü yaşam koşulları vs bilemiyoruz, bilmeden de yargılamak hoş olmuyor acımasızca geliyor.
  • çok doğru söz.

    realiteden tiksinen siktirsin gitsin survivor izlesin...
  • göte "göt" demiştir. ılık ekşiciler hümanizm kasmaya başlamış hemen. ağzına sağlık müge reis...
hesabın var mı? giriş yap