• doğru ahmet'le bay yanlış ikilisindeki yanlış insan.
  • insan ilişkilerinde hep yanlış yapanların suçu başkasına atma yöntemi
  • sadece ilk izlenimle seçilen insan yönünde değil, yıllarca tanıdık, uzun süreli bildik bi insan yönünde yapılan tercihlerde dahi rastlanılabilecek, hatanın kelime karşılığı olan insan modeli.

    klasik özellikleri arasında; acı vermek, eziyet etmek, boyunduruk vurmak, mutluluğunuzu* kısıtlamak**, vicdan azabı çektirecek enik inlemeleri ile içinizi burkmak*, hasret çektirmek, kaçmak, uzak durmak vs. vs. sayılabilir.
  • hayatınıza girdi diye pişman olduğunuz ama bir türlü suçu kendinizde aramadığınızdan hedef seçtiğiniz kişi...
  • (bkz: yanlis numara)
  • tarkan ın bi şarkısında geçen söz çiftinin ikincisi...diğeri için (bkz: yanlış zaman)
  • dogru insan olduguna aniden karar verip, pesinde kosturup en nihayetinde zafer elde ettikten sonra zaman içerisinde o kişinin alacagı yeni tanım.
  • bir kişinin diğer kişiyi tanımlaması. bize uymayan her kişiyi yanlış insan olarak tanımlarız. ancak nedense sevgili/eş olduğumuz karşı* cins “daha bi” yanlıştır.

    yolunuzda, hayatınızda ilerlerken bir başkası gelip hayatınıza girer, elinizi tutar, içinizi titretir. elektriğini farklı bulursunuz, evet onunla hayatımın sonuna* kadar gidebilirim dersiniz. dünyanız toz pembedir, görüntüler farklıdır, hiçbir şey sizi üzmüyor, canınızı yakmıyordur. minik bir eviniz vardır, sıcak. her şeyi birbiriniz için istemektesinizdir. belki de ruh eşinizdir o kişi. saatler harcar, elmalı kurabiye yaparsınız, siz sevdiğiniz için o da sevecektir. televizyon karşısına geçip gel bir korku filmi seyredelim, adrenalin olur dersiniz, o der ki ama ben korku filmi sevmem. olsun olasıdır bu kadar fark. tamam ne seyredelim dersiniz, nba açar, sıkılırsınız ama ses etmezsiniz. zamanla 2. hatta 3. televizyonunuz olur. gel sözlüğe entry girelim dersiniz, o sıkılır, o maillerine bakmak istiyordur, 2. hatta 3. bilgisayarınız olur. çocuk yapalım mı der, sizin aklınızda çocuk geçmemektedir, zira daha kendinizi büyümüş görmemektesinizdir. siz dışarıda fazla vakit geçirmeyi sevmezsiniz, o sosyallik anlamında oradan buraya akmak ister, her gece birini yakalayıp eve getirir. zamanla siz hayatınızı toz pembe yapan kişiden uzaklaşır, hayatınızın grileştiğini fark edersiniz, ara ara çocuk? çocuk? peki ya çocuk? diye sormaktadır. zamanla kendinizi stres altında hissedersiniz. ve birgün yollar ayrılır, siz o gün rahatlarsınız. evet yanlış insanmış dersiniz. başta doğru olan yanlış yollara sapmıştır. ancak salt sizin için yanlıştır, siz sebze sevmiyorsunuz diye o da sevmemeli değildir. ona uygun doğrular vardır mutlaka, sizin için de.

    derken yolunuzda giderken bir başka doğru bulursunuz. artık eski hatalar tekrarlanmaz, biraz daha bireyselsinizdir. nasılsa 2 televizyon var, herkes istediğini seyretsin dersiniz.

    daha sonra başka bir doğru gelir, öteki yanlışa çıkar, başkası başkası derken tahammül sınırlarımız içerisinde bir de bakmışız ki sadece biz kalmışız doğru. diğerleri kökten yanlış.
hesabın var mı? giriş yap