• yakin zamanda daha buyuk ve istiklal caddesindeki bir mekana tasinacak olan boulderhanede yapilabilecek olan aktivite. tek gerekenler friction, toz torbasi ve size rota yapabilecek deneyimli tirmaniscilar.
  • kaya tirmanan insanlarin antreman yapmak icin kullandiklari yontem.
  • vucudu gelistiren, cok zor ya da degisik hareketlerin denenmesine imkan saglayan tirmanis calismasi.
  • sadece antreman amacli degil, ayni zamanda kendi icinde de bir spor olan tirmanis bicimi.

    (bkz: gym climbing)
    (bkz: climbing gym)
    (bkz: bouldering)
    (bkz: indoor rock climbing)
  • bir süredir marmara üniversitesi göztepe kampüsünde var olan ve istanbulun en büyük yapay duvarı olduğu söylenen, çalıştıran hocalarıda pek bir tatlı olan spor
  • tirmanirken once parmaklariniz yarilir, sonra dizlerinizi ve dirseklerinizi duvara carpip yaralarsiniz yukseldikce adrenalin artar, dengenizi kaybettikce asagidaki minderleri unutup korkarsiniz. ancak tepeye ulastiginizda duydugunuz his hicbir seye degisilmez. mutsuz, kendinizi kotu hissettiginizde bile yapsaniz tepeye ulasinca buyuk sandiginiz dertler de asagida kucucuk kalmistir aslinda. asagi indiginizde hala kucukturler.

    (bkz: hastasiyim)
  • tek tırmanışta bile kol kaslarını şişirebilen bir aktivite. iki üç tırmanışta kendinizi arnold schwarzenegger sanabilirsiniz. bir kere tadını alınca kolay kolay bırakmıyor insan.
  • masabaşı çalışan kölelerden olup üst taraf sıkı kalsın hesabı arada bir yaptığım spor. kendine has terimleri var. salona gelen gençler aralarında konuşurken duyduğum kadarıyla aktarayım size:

    hocam orda "çene tutuşu" yapacaksın bak: bi çeneni tut da tırmanalım, sana mı sorucaz bu yaştan sonra nasıl çıkılacağını.

    aslında tam "clinch" lik bir yer orası: oh yeah!!!!

    sağdaki rotayı takip et, üsteki "element"i geçince yeşil tutanağı tutuyosun tamam: (bkz: götunuzden element uydurmayın)

    orası kolay, ordan "kampüs" çıkıcaksın: burası inönü, burdan çıkış yok(burda sıçtım biraz).

    sağında "ayak" var: ayağını denk al bak, bu işte bir katakulli var.

    sağdaki ayak "kız ayağı": bakınız bir önceki açıklama

    efem gerçekten de kol(bilek dirsek arası özellikle-barfiks marfiks hikaye), sırt kasları, vucut dengesi için çok faydalı bir aktivitedir. ama yine de götü yiyen havalar güzel olunca dağa bayıra çıkıp * rotayı tamamladıktan sonra kendini güvenlikçinin kollarına bırakıp salına salına aşağıya inmenin keyfini de tatsın derim.
  • bu aksam ikinci antrenmanima gidecegim, o yuzden cok da buyuk konusmicam ama hayatimin sporu resmen. inanilmaz guzel.
  • lider ve boulder disiplinleri beraber kombine olarak, hız disiplini ise ayrı olarak olimpiyatlara yeni dahil edilmiş olan bu spor dalını, 2020 tokyo olimpiyatları itibari ile izlemeye başlayacağız. meraklısı olanlar için şampiyonalar ifsc kanalındanda takip edilebiliyor.
hesabın var mı? giriş yap