• güç yozlaştırdığına, mutlak güç mutlak yozlaştırdığına göre, türkiye'de hiç bir partinin veya liderin seçimi kazandıktan sonra ülkeyi refaha çıkarabileceğine inanmıyorum.

    o yüzden oyum yapay zeka ile devlet yönetimine.

    her işin olası sonuçlarını hesaplasın, hangisi ülke ve ülkenin içinde yaşayan insanların çıkarına ise onu sebepleri ile açıklasın, parlementonun aklına yatarsa, uygulamaya koyulsun.

    yozlaşırsa da basarız reseti.

    (terminatör falan diyenlere de, valla öyle bir iş bile yozlaşmış lider kadar zarar veremez herhalde ülkeye, öldürür kurtuluruz, sürünmeyiz)
  • türk kızı zekası ile robot zekasını karşılaştıran ikilidir.

    türk kızının vajinal zekası malumunuzdur onu son derece hayvani güdülerle dolu bir yaratık haline getirmekte ve insansı tüm özelliklerini yok etmektedir. ancak türk kızları bunu bile bile insanmış gibi davranmaya çalışmakta ve insani tepkiler görmeyi beklemektedirler.

    tıpkı o yapay zeka filmindeki uyuz robot velet david gibidirler bu yüzden. hatta duygularını tatmin etmek için bin yıl bekleyip uzaylı et lerle düzen bile kurabilirler.
  • aslında gelişmiş toplumlarda liyakat sahibi insanlar zaten robot gibi duygularından bağımsız olarak karar veriyorlar. bence bizim gibi ülkelere belli bir seviye atlatırmak için güzel olabilir.

    haraç, tehdit ya da gereksiz entrikalara takılmadan yine anayasaya uygun olarak belli kararlar verebilir. %100 yapay zeka belki ülkeyi yönetemez ama özellikle liyakat sağlanması için yapılabilir. ihaleler, atamalar, bütçeler daha mantıklı yapılabilir.
  • (bkz: ben robot)
    (bkz: isaac asimov)
  • eninde sonunda varacağımıza inandığım sonuç. tüm kamu ihalelerinin tamamını ve yatırımların-kredilerin tamamına kararı verecek bir yazılımlar organizasyonu. inputu vereceksin ve o karar verecek. devletin ve belediyelerin tüm ihalelerini ilgili yazılımlar gerçekleştirecek. o karar verecek ve bu karar bağlayıcı olacak. memur ve işçi mi alınacak ? sayısına ve niteliğine o karar verecek. sınav için soruları o soracak ve cevaplara göre atamaları o yapacak. bir atamaya mı ihtiyacınız var ? kanunlara göre atamalarınızı ancak ilgili yazılım yapacak. kimse bu tür atamalara müdahale edemeyecek. istisnası olmayacak. bir kurum ve ya kuruluşun müdür, işçi ve ya memur sayısını ihtiyaca göre o belirleyecek, gerekli kaydırmaları yapacak ve alımları yine o yapacak. ihtiyaç ve farklılıklara göre şekillenecek gelişecek ve değişecek.

    tabi bu durumda hükümet olmanın anlamı kalmadığı için kim bu işi yapar bilemiyorum.
  • (bkz: blockchain)

    gelecekte hayatımızın her alanına daha daha fazla sirayet edecek. o günleri iple çekiyoruz.
hesabın var mı? giriş yap