• tahminimce asıl bomba bir şekilde yapay zeka ile entegre edilmiş virüsün yayılması ile patlayacaktır. hiçbir güvenlik sistemine yakalanmayan, bulunduğu sistemdeki dosyaları analiz edip en çok kullanılana veya kullanılması mümkün dosyalara yapışan ve verem hastalığı gibi sistemden sisteme bulaşan bir virüs. zaman içinde yakalanmamayı öğrenen bir tür. 1-2 yıl sonra bunu yaratan kişi tek bir komutla dünyayı büyük bir kaosa çevirebilir. tüm dünyada elektriklerin kesilmesi, borsaların ekonomilerin çökmesi, dünyada iletişimin tamamen kopması akla gelebilen ilk ve basit şeyler. tabi bunlardan evvel bu zeka kontrolü kendi eline alıp başına buyruk hareket etmezse bunlar olabilecekler. dünyayı sanal bir varlığın tehditvari bir şekilde yönetmesine kadar gider bu. bu da gelecekte aslında siber terör ya da siber terörist adında yeni bir kavram çıkaracaktır.
    çoğu insan için abartılı bilimkurgu filmi gibi gelse de bilişimden anlayan insanlar biraz düşününce mantıklı gelecektir. tam bir black mirror konusu ayrıca.
    bunu yapacak kişi yürek yemiş bir abimiz olacaktır muhtemelen. ya da neyle uğraştığından, ne üzerine bir şey yaptığından bir haber de olabilir. yoksa böyle bir şeyi üretmek cesaret konusunda her yiğidin harcı değildir.
    hatta belki de böyle bir şey çoktan yapıldı ve bilgisayarlarımıza, telefonlarımıza hatta televizyonlarımıza kadar girmiş olabilir ve kendi kendine her şeyi analiz edip öğreniyor olabilir. yapay zeka satranç oyununu öğrenerek 4 saat içinde dünyanın en iyi oyuncusu konumuna geldi. yine kısa zaman içinde kendi kendine yürümeyi, atlamayı, konuşmayı öğreniyor ve bunları insanlardan daha iyi yapıyor. düşünsene bi, kısa zaman içerisinde bunları yapabilen birinin aylarca, yıllarca milyonlarca cihaz içinde öğrenmeye devam etse ve en sonunda bir sebepten dolayı harekete geçse.. abartı mı değil mi, olur mu olmaz mı bunu 10 yıllık zaman dilimi içerisinde göreceğiz.
  • şu iki örneği görene kadar ne korkçam lan dediğim yandal.

    1) https://www.youtube.com/watch?v=g06decz-qtg

    burada farklı fotolardan fotoğraf üretiyor. bu fotoğraflar gerçek bireylere ait değil

    2) https://news.developer.nvidia.com/…alistic-results/

    adam soldan siliyor, sağda alet öğrendiği modellere göre arkayı dolduruyor. yani şuradaki köprü olmayaydı iyi diyor, alet kendiliğinden orayı toz toprakla dolduruyor.

    gençler bu korkutucu. öyle robot falan değil, bu inanılmaz tehlikeli birşey. gerçek kavramı tamamen ortadan kalkıyor. örneğin adli vakalarda sahte delil konusunu düşünün ya da bir kişinin tanıştığını iddia ettiği referans olabilecek bir fotoğrafı.

    şu anda tek bir yalan fotoğraf bir şey ifade etmiyor ama bundan 5 sene sonra fotoğraf-video'ların hiç bir güvenilirliğinin kalmadığı bir dünya; inanılmaz olacak.

    şu dolar mevzularından ölmez kalırsak merakla bekliyorum.
  • bizim hacı yapay zeka ürünüymüş diyorlar.
    amerika yapıp göndermiş diyenler var.
    ben de onların yalancısıyım
hesabın var mı? giriş yap