• yapı fuarı - turkeybuild istanbul, yeni salonlar ve açık alan ile toplamda 100.000m2, ürün gruplarına göre ayrılmış salonlarındaki 1.250 katılımcı ile, 'balkanlar, rusya ve bdt ülkeleri ile ortadoğu ve kuzey afrika'yı kapsayan türkiye'nin tek, bölgenin en büyük yapı malzemeleri ve teknolojileri fuarıdır.

    yem fuarcılık tarafından düzenlenen yapı fuarı istanbul, bu sene 21 - 25 nisan 2015 tarihleri arasında tuyap / buyukcekme'de 38. kez duzenlenecektir.

    detaylı bilgi için;

    online davetiye almak için;
  • kaba malzemeler grubunda, afro amerikan hostesli firmalarla karşılaşabileceğiniz sirk.*
  • turkeybuild olarak da bilinen türkiye'nin yapı fuarı
  • her gecen sene erimekte olan olusum. yemin gozunu para burumesi bunun en onemli sebebi.
  • bu sene 6-9 nisan, 2021 tarihlerinde yine tuyap buyukcekmece'de gerceklesecek fuar. iyi ya da kotu turkiye ekonomisinin insaat sektorune bagimliligi malum. sektorun arazi/tas/beton ucgeninden cikip yapi teknolojileri ureterek buyumesi, sektordeki yenilik ve girisimlerin one cikarabilmesi adina degerlendirilebilecek etkinlik.
  • bir yakınım bu fuarı yapan organizasyon firmasında çalışmıştı. ömründe görmediği mobbingi gördü. bize anlatıyordu, biz "yok o kadar olmaz" diyorduk.
    yöneticisi, bir arkadaşının düğününe gitmeden önce kına yaktırmaya giderken, arkadaşı da kişisel asistanı gibi yanına alıp "bize nereden geliyorsun diye sorarlarsa toplantı dersin" diye tembihleyip tüm gün kına yaktirmis eline. arkadaş da boş boş beklemiş.
    yöneticisi kadın bizim tanıdığa anasının babasının bagirmadigi gibi bağırıyormus. diğer departmanlar telefonla arayıp "geçmiş olsun" diyormus. diğer departmanlara rezil oluyormuş resmen.
    bir gün ankara yapı fuarı için paydaslara hediye olarak istanbul'dan çikolata aldirmis. hepsini arkadaşa istanbul'dan ankara'ya tasitmis. artık arkadaşın bavulunda giyecek kıyafete yer kalmamış. yönetici kadın da kendi üç kutu almış arkadaşın bavuluna sığmayınca. ankara'da havalimanında herkesin içinde bağırmış, "bana ne kadar tasittin" diye. arkadaş da "ben size hediye alternatifleri gönderdim, siz çikolata olsun dediniz" deyince "kes sesini" diye herkesin içinde yine bağırmış.
    arkadaşın elinden zorla telefonunu alıp arkadaşın hesabından ınstagrama girip kendi fotograflarini beğeniyormus. "ben fotoğraf ekleyince beğen öyle bekleme" diye azarliyormus.
    bir gün toplantıya eski tanıdıklarından biri gelmiş yöneticinin. bizim arkadaş da toplantıdaymis. yöneticisi konuğun yanında "sen de x çok kilo aldın, iğrenç oldun" demiş. sonra yönetici ile konuk kendi aralarinda konuşmaya başlamışlar. bir süre sonra yönetici bizim arkadaşa dönüp, "senin işin vardır çık" demiş. arkadaş bir şeyler döndüğünü anlamış.
    bu yönetici canı isterse ise gelmezmis. 10 sene çalıştığı için öyle rahatmis. neyse birgün yine gelmemiş, arkadaşı aramış, "dolapta benim bir esyam var, onu şoföre ver göndersin. dolap anahtarı çekmecede" demiş. arkadaş açmış dolabı, o da ne, geçen gelen konuğa yöneticisi arkadaşın pozisyonu için ise basvuru formu doldurtmus. o zaman anlamış arkadaş işten cikarilacagini.
    ona göre hazırlık yapmış mobbing davası açmak için mailleri dökmüş. beklediği gibi işten cikarilinca dur lan ise iade davası acayım da ise döneyim, el mi yaman bey mi demis. kazanmış davayı. bu arada yönetici altındaki bir sürü kişiyi çıkarmaya başlamış. hani herkes berbat da bir sen mi iyisin... herkes mi sorunlu? arkadaş da o yöneticinin tüm işten attığı kişilere "dava açın" diye yönlendirmiş. herkes dava açmaya başlayınca da o yöneticiyi artık yurtdışı işten çıkarmış. bu olayları arkadaş anlatınca çok zevkle dinlemiştim.
  • hol sayısı pandemi öncesine göre az olsa da bu yıl epey kalabalık geçiyor. yabancı sayısı da bir hayli fazla.
  • bu yıl ilk gün pek de kalabalık değildi. gez gez bitmez gibi geliyor ama aslında pek de her ürün grubundan yeterli firma yok gibi.

    iskele kalıp sistemleri salonunda transformers robota dönüşecek gibi olan bir şeyler var, onları ziyaret edinz ilginçli...

    ve bazı doğal taşlar, bazı paneller, bazı çelik levhalar filan çok güzel be...

    tam ifade edemedimse de kusura bakma be sözlük. katalog, broşür, örnek, kartela kartvizit, bilgi filan toplarken fena yorulmuşum ve belim kopmuş da...
hesabın var mı? giriş yap