• 1 ay önce aynı durumla ben de karşı karşıya kaldım. telefonuma gelen xxxx dolar harcama yapıldığına dair mesaj için yapı krediy i aradım.böyle bir işlem talebi olduğunu fakat onay vermediğim için hemen bu işlemi iptal edebileceklerini ve kartımı blokeye aldıklarını söylediler. yeni kart gönderildi.
    üstteki yazıdan şimdi anlıyorum ki herkesten tepki almaya başladıkları için bu işlemleri pasifize ederek çare bulmaya çalışmışlar. ucuz atlatmışım vesselam ...
  • çok şükür başıma gelmedi ama birçok yapı kredi kredi kartı kullanıcısınınbaşına gelmiş hadise. hergün yeni bir örnek var. belki sanal kart kullandığım ve limiti alışveriş kadar açtırdığımdan beni es geçmiş olabilir. geçmiş olsun
  • çalıştığım yerde 2 kişinin başına gelen durum. bankaya dilekçe vererek paralarını geri alabildiler.
    yapı kredi kredi kartı kullananlar bu konuda dikkatli olmalılar.
  • dolandırıcılar bu konuda çok ehlileşti doğrudur. ama bankalar güvenlik konusunda farklı yöntemler denemeyi reddediyor ısrarla. özellikle yapıkredi bankası' nın bu konuda çok açığı var. bence ilgili kurumlar bu bankayı "güvenlik zaafiyeti için" detaylı olarak incelemeli!

    tanım: binlerce mağduriyetten biridir. umarım sorun en kısa sürede çözülür.
  • aynısı ocak ayında benim başıma geldi. kartınızda kalan limiti $ bazında çekiyorlar. bankaya gidip konuştuğunuzda da evet gerçekten bu ara çok oluyor pişkinliğinde bulunuyorlar.

    sonuç olarak 45 gün sonra param geri iade edildi ama kartım değişti ve neticede güven kaybı yaşandı. kartımı da mayıs ayı itibariyle borcunu sıfırlayıp kapadım. zaten çok sevimli bir banka değil kendisi.
  • internet üzerinde konu hakkında onlarca şikayetin bulunduğu; benim vadesiz tl hesabımınsa 25 defa 12,98tl'lik tutarlarda google-epos *melanie dat açıklamalı hareketler ile cukkalandığı hededir.
    mevzu meblaa ya da suçlu aramaktan çok tavır ve feedbacklerde olup, dolandırıcılığın tespit edilmesini takiben 120 gün boyunca parayı iade etmeme hakkını, bankanın kendinde görmesidir.
    internet bankacılığının arayüzü, kullanıcı kontrol yetkinliği ve güvenlik seviyelendirme kısırlığı açısından zaten beklemek lazımdı bu rezaleti. 6 senedir maaşımı aldığım hesabın bağlı olduğu bankanın;
    250 liranın 4 aylık faizine çökebilmek için uğraşan bir kurum olduğunu ve ben gibi daha çok müşteri kaybedecek olan bankanın işbu güvenlik zafiyetini çözmemesini bu sayede piyasadan çekilmesi temennisiyle iyi günlere vesile olacak yapı kredi umursamazlığıdır.

    edit:imla
  • google epos açıklaması altında biri 13 lira 50 kuruş diğeri de 4 lira 50 kuruş olacak şekilde 18 liramın hesabımdan benden habersiz çalınması olayı.

    18 tl büyük bir mebla olarak görünmüyor olabilir ancak sorun şu ki bu işlemi benim adıma gerçekleştiren şahısların amacı hesabı sıfırlamakmış. adamlar olan paraya çullanmışlar resmen.

    ınternet üzerinden yapılan ufak bir araştırma ile böyle bir olayın sadece benim başıma gelmediğini de görüyorum.

    bariz bir güvenlik açığı var.

    yapı kredi kredi ve banka kartı kullanan sözlükçüleri uyarayım dedim.hesaplarımızı arada kontrol etmekte fayda var.

    edit : özelden uyarı geldi, mastercard kullanıcılarında da oluyormuş, sorun yapı kredi 'nin kendisindeymiş
  • bugün itibariyle esimin başına gelmiş hadise. 197,82'lik tutar 3 defa yurtdisindan çekilmiş. dekont açıklama kısmında "epos dept of justice" yazıyor. esim bu sabah hesaba girince farketmis. bankayi haberdar ettik takibat baslatacaklarmis. cumhuriyet başsavciligina da şikayette bulunduk.
hesabın var mı? giriş yap