• üst edit:
    bankadan takım lideri olduğunu belirten biri aradı. sorunun çözümü konusunda yönlendirdi. şubeye gidemeyecek durumda olanlar için belgeyi elden teslim edecek ve işlemleri hesap sahibi adına yürütecek kişinin bilgilerinin de yer aldığı ıslak imzalı talep yazısının şubeye götürülmesi yeterli oluyormuş.

    özet:
    internet şubesine girilemiyor, sistem çağrı merkezine yönlendiriyor.
    çağrı merkezinde sesli yanıt karşılıyor ve sürekli şubeye gidilmesi gerektiği konusunda yönlendiriyor. canlı desteğe yine bilgi eksik olduğu gerekçesiyle aktarmıyor.
    hastalık var. yaş riskli. şubeye gidemiyoruz.

    detay:
    annem'in (61) maalesef yapıkredi bankasında hesabı var. hesabında bir miktar para var ve internet şubesine girerek işlem yapmak istediğinde "hata oluştu" uyarısıyla sistem çağrı merkezine yönlendiriliyor. çağrı merkezini aradığında hangi yöntemi denerse denesin sesli yanıt sistemini aşamıyor (ben de denedim ben de aşamadım). sistemden alınan yanıt `bilgileriniz eksik, en yakın şubemize gitmeniz gerekmektedir` şeklinde. tam 3 kez denedik. online destek 21:00'e kadar destek verdiği için whatsapp hattı üzerinden iletişim kurabildik. sıkıntıyı ve riski anlatmamıza rağmen oradan aldığımız yanıt da yine "şubeye gitmelisiniz" şeklinde oldu. twitter destek hesaplarından yazdık, kapı duvar tabii. bir de oraya ironik bir şekilde hizmet yazmışlar.

    sistem bu şekilde kurgulanmış olabilir ama şu an tüm kurguları altüst eden bir süreçten geçiyoruz. annem benden yardım istemek yerine yarın çıkıp bankaya gidebilecek biri olsa ve yolda yada bankafa enfekte olsa "her koyun kendi bacağından" mı diyeceklerdi?

    biz bu insanları 2 haftadır ziyaret bile edemiyoruz.
    değil bankaya çöp atmaya bile çıktıklarında aklımız gidiyor.
    hesabındaki son parasını çekmeye çalışan biri olduğunuzu, yaşınızın 60 üstü olduğunu ve kimseniz olmadığını düşünün. bu nasıl bir keyfiyettir?
    bilgisi eksik olan insanın parasının kasanızda işi ne?
    alabildiğine berbat kurgulanan sesli yanıt sistemi arayanın yaşını sistemden sorgulayıp en azından belirli bir yaş üzeri için canlı desteğe yönlendirse daha sağlıklı olmaz mı?
hesabın var mı? giriş yap