• belki en büyük hatam değil ama yaptığım büyük hatalardan biri kesinlikle gitarımı satmaktır. gitarda yaptığım şey sevdiğim şarkıları birebir çalmaktı zaten. müziğin daha da içine girmeyi, müziğin matematiğini bu şekilde öğrenemeyeceğimi düşündüm. bunları yapmak için ihtiyacım olan şeyin piyano almak olduğuna karar verdim. yaklaşık olarak gitarı ve ekipmanları sattıktan sonra başlangıç için piyano almaya param yetiyordu. ancak elimde olmayan sebeplerin vuku bulması sebebiyle piyanoyu alamadım. yaklaşık 6 aydır herhangi bir enstrümana elim değmedi dolayısıyla. fakat hata burada değildi. bugün, aslında müzik üretmeyi değil müziği yaşamayı, o notaların, melodilerin parmaklarımdan akmasını sevdiğimi fark ettim. fark eder fark etmez, vücudumdan bir parça eksildiğini anladım. mikael "he knows she's gone" derken, onu üretmek değil, parmaklarımın ucunda dönen notalarla kalbime dokunmakmış meğersem benim istediğim şey. bu yüzden yıllar boyu dinginmişim. bu yüzden kafam rahatmış gitar çalarken. aslında nötrlüyormuş beni gitar çalmak. hislerimi, sorunlarımı yamamakmış çaldığım şarkılara. ama bugün bu dediklerimi yapamamak gerçekten koydu bana. müzik dinlemek yetmedi bugün. beynim doldu. ağlamaklı oldum. en kötüsü çok pişman oldum.
  • yaptığım en büyük hatalardan biri zamanın birinde bir facebook hesabına sahip olmuş olmak, üstüne üstlük kurtulmayıp bağımlı hale gelmektir. zamanın kaybedilmeyecek denli değerli olduğuna dair nutuklar atan bir insan olarak yaptığımın çok aşağılık olduğunu düşündüğümü de belirtmeden geçemeyeceğim.
    (bkz: kendimden utanıyorum sözlük)
  • hayatının en büyük hatası muhtemelen hayatını en fazla etkileyen konularda yapılmış olan hatadır. bunlar az çok değişsede şu şekilde sıralanabilir; yanlış eş,
    yanlış iş,
    yanlış dost ve
    yanlış yer olarak sıralanabilir.

    hepsi bizim için aslında. yanlış yer de yanlış zaman da bizim seçimlerimizle yönleniyor. bir yerden sonra en büyük hata senin onu ne kadar umursadığına bağlı olmaya başlıyor. istersen en ufak bir problemi bile hayatının hatasıymış gibi düşünüp kendini üzebilirsin.

    hayat sevince güzel. güzel birini bulup, çok fazla şeye takılmadan beraber kararlar alıp, gerektiğinde geri dönmeyi bilmek en büyük hatadab sıyırmak olarak değerlendirilebilir... güzel, doğru bir insan en güzeli :)
  • hd olarak beyaz tv'de ki ümit özat'lı programı izlemektir.
  • hayatınızı adayabileceğiniz bir kızla çok erken tanışıp, hayatta daha yaşanabilecek o kadar şeyin çekiciliğine kendinizi kaptırıp o ilişkiyi mahvetmenizdir.

    (bkz: bir arkadaş ekolü)
  • insanın bazen kendisi olmayan şeylere inanabilmesi.
  • kebapçıya gidip tıka basa doyduktan sonra 2 dondurma 1 künefe söylemek. 3 kişi künefeyi 3 saniyede hüpletmiş, dondurmayı bitirememiştik. iki ay boyunca 2 künefe 1 dondurma söyliyecektik aga diye söylenip durmuştuk. off canım çekti.
  • hayata karşı oynayacağın kartların sırasını karıştırmak
hesabın var mı? giriş yap