*

  • salak ile avanak filminde izlediklerimiz ayarında yapılmış salaklıklar. bu filmde yeralamayacak kadar küçük bir salaklık olsa da hemen açmış olduğum anketi doldurayım. 5 ya da 6 yaşlarında iken abime anlamını bilmediğim ama kulağıma bir kaç kez çalınmış kendimce bir aşağılama hitabı sandığım haspa sözcüğünü sarfedivermiştim. o da, kendisi benden iki yaş büyük olur, 5 parmağını güzel bir şekilde birleştirip aşkedivermişti yanacıklarıma bu birleştirdiği parmaklarını. neden sonra öğrendim haspa'nın ne anlama geldiğini ve yediğim tokadın ne kadar hakkınca yenmiş olduğunu.

    (bkz: yapilmis en aptalca dalginlik)
  • olay kahramanı: salağın teki
    olay mahali: bölüm toplantı odası
    olay: salağın teki kişisi tez savunması öncesi laptop ve projektörü hazırlamak için odaya girer. stres, sinir ve telaş içindedir. laptopu açar, bağlantıları hazırlar. sununun kayıtlı olduğu cd'yi yerleştirmek için cd romu açar ve cd'yi alelacele yerleştirir. sonra bi şeyler olur laptopa, öter. cd rom'u tekrar açar ama cd yoktur. içinde kalmıştır! zaten telaşlı olan salağın teki kişisi ölmek ister. cdyi çıkarmaya çalışır ama beceremez, elleri titremektedir zaten. yardımcı olması için yanında getirdiği kardeşi cımbız verir ve cd'yi çekmeye çalışır ama salağın teki kişisi yine beceremez cdyi çıkarmayı. yaşanılan stres ve telaşı tanımlamak mümkün değildir. açık olan pencereden atlamak ve tüm bunlara son vermek istese de soğukkanlılığını koruyan cankurtaran kardeşi uzun uğraşlar sonucu jüri komitesi odaya girmeden 1-2 dakika önce cd'yi çıkarmayı başarır. hayat birkaç dakikalığına bayram olur. yaşanılan stres gider, yerine yenisi gelir..
  • faksi getir diye odasina gönderen müdüre faks makinesini götürmeye calisip, sonra da, bu faks makinesini sökemedim diye yanina gitmek.
  • suser olmak, suser oldum olali susar oldum be, hayır benzer dili konuşan binbir insanla yaziyor çiziyor olabiliriz ama neticede sanal muamma! kalk gidelim lan hayata ile dur yazalim ortaya arasında git gel, leyla olduk.
  • kendi ideolojisini dunyanin en akillica ve insanliga en yararli ideoloji sanarken, diger ideolojileri savunanlari bi halttan anlamayan salaklar sanmak.
    kutuplasmak suretiyle her an savunmaya gecmek, kendinden olmayani dinlememek, anlamamak, hice saymak.
    insanligin birgun ileri gidecegini sanmak.

    (bkz: deliriciim)
  • yer: kaliforniya
    yurdumun muhendis bir deniz subayi, akademik basarisindan oturu lisans ustu egitimi icin burslu olarak turk silahli kuvvetlerince amerikaya* gonderilir. uscde bilgisayar bilimleri mastirina baslar. genc, ordu baskisindan hayatinda ilk kez kurtulmus sacini macini uzatmis ozgurlugun tadini cikarmaktadir. bir de bisiklet alir kralindan boyle okyanus kiyisinda bisiklete binmeler filan... derken gunlerden birgun yokus asagi kaptirmis giderken yanindaki arabayla kapismaya baslar, basini ceviriiiiir veeee... araba ekip aracidir.

    siren sesi duyulur. genc korkmustur, tabana kuvvet daha bir asilir pedallara. megafondan uyari gelir:

    - saga cekiniz!
    - ....
    - derhal saga cekiniz!
    - ....
    - lutfen durunuz ve bisikletten ininiz!!

    genc durur. ama seleden inmeyi yemez. unlu efsaneyi dinlemistir biryerden (bkz: #8431883) (bkz: uc bucuk atmak). boylelikle genc zabit, o kahraman turk genci, gerektiginde kanini son damlasina kadar feda etmeye cani pahasina vatani korumaya and icmis o kahraman kisilik bisiklette donar kalir. (bkz: bir aslan miyav dedi) tek ayagini bile pedaldan cekemez ve sonunda bisiklette dengesini saglayamayarak duser.

    (bkz: tamamen gercek).
    (bkz: canimizi kimlere emanet ediyoruz)
    (bkz: akademik basari esittir yalakalik)
  • tamamen gerçektir. anadolu ajansı'ndan copy paste'tir.

    'bir milyon dolarlik banknot''la hesap açtirmak istedi

    fas'ta 32 yaşındaki bir adam, bir milyon dolarlık sahte banknotla hesap açtırmak isteyince gözaltına alındı.

    afp'ye açıklamada bulunan polis kaynakları, adamın rabat'taki bir
    bankada çalışan bir memura, cam fabrikası açmayı düşündüğünü
    söyleyerek bir milyon dolarlık banknotu uzattığını, memurun da banka
    yönetimine haber vererek, polisin olaydan haberdar olmasını
    sağladığını belirttiler.

    gözaltına alınan adam hakkında soruşturma başlatıldığı, adamın
    sahte para kullanmaktan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabileceği
    kaydedildi.
  • bu da ilginç bir örnek. anadolu ajansı bu haberi 9.12.2005'te abonelerine duyurdu.

    inegöl'de ilginç kaza...
    salata yaparken elini kesen kişi, aci duyunca etrafa savurduğu biçağin göğsüne saplandiğini öne sürdü

    bursa'nın inegöl ilçesi'nde, evinde salata yaparken elini kesen kişi, acı duyunca etrafa savurduğu bıçağın göğsüne saplandığını öne sürdü.

    alınan bilgiye göre, bir ihbar üzerine süleymaniye mahallesi terzi sokak'taki h. e'ye (33) ait eve giden güvenlik güçleri, bu kişiyi yaralı halde buldu. ( ismi haberde belirtilmiş ama ben silmeyi uygun gördüm )

    inegöl devlet hastanesi'ne kaldırılan h.e.'nin, yemek pişiren eşine yardımcı olmak için salata yaparken elini kestiğini, daha sonra duyduğu acı nedeniyle etrafa savurduğu bıçağın göğsüne saplandığını öne sürdüğü öğrenildi.

    sağlık durumunun ağır olduğu bildirilen h.e, inegöl devlet hastanesi'nde ilk müdahalenin ardından, bursa devlet hastanesi'ne sevk edildi.
hesabın var mı? giriş yap