• tartışmasız mersin'in en iyi tantunicilerinden biridir. çarşı şubesi senelerdir aynı lezzette hizmet vermekte. şimdi bir de pozcu'da eski mcdonalds'ın yerine şube açmış ki para basıyor resmen. hadi bakalım. seviyorum seni yaprak tantuni.
  • tantuni bir başkadır, yaprak tantuni'de tantuni bir başkadır. etinden mi, suyundan mı, yağından mı bilinmez mersin'dekilerden bile bambaşka, en leziz olanıdır. kimyon soran beni 'tantuniye kimyon atılmaz abla ama hemen yandaki aktardan sana alıp geleyim' diyerek inceden ayar veren fakat kırmayan çalışanlara sahiptir. kısaca candır.
  • yeni yerleri forumun hemen yanında, eski mcdonalds olan yer.
  • mersin'in en meşhur ama en sıradan tantunisini yiyebileceğiniz tantunici. eti lastik gibi olur. içinden kocaman kıkırdaklar çıkar. ekmek desen günün saatine göre bahtınıza ne düşerse katlanacaksınız. yanına yalandan 1 parça limon verirler. mersinlinin kolay kolay gidip yemek yiyeceği bir yer değildir. ama ismi o kadar yaygındır ki "yaprak tantuni" gibi bir tantuni çeşidi olduğuna inanır yabancılar. yoktur efendim. tantuni vardır. bir de eti daha az yağlı olan biftek vardır. "yaprak tantuni" diye birşey yoktur.
  • kıbrıs-girne şubesini açmış olan tantunicidir. mersinde yaşarken selim ve enis-çamlıbelde- e gitmekten pek yaprak tantuniye gidemesem de kıbrısta kendilerini görmek beni sevindirmiştir.
  • mersin'de en çok bilinen tantunici, türkiye'deki en iyisidir.
  • canımı sıktı...forum'a şube açmışlar, gezerken çok da güzel koktu...girdim sıraya, bir yandan bekliyorum bir yandan hız hesaplarındayım, işte şu kadar dakikada sıra bana gelir beş açık bifteği şu kadar sürede yapar falan filan guruldayan midemi teskin ediyorum, bir de ne göreyim? o lanet olasıca, o yerin dibine batasıca, mersinlileri bir illet gibi saran susamlı somun sevdası buraya da girmiş...ve o ocak başındaki kendini bilmez, o alerjen maddeler gıda kodekslerinden bihaber aşçışapkalışaşkın, tantuni sinisinin üstüne dışı silme susam kaplı ekmekleri atmış da ısıtıyor, yok yok ne ısıtması, adeta katil susamları tantunilerin arasına gizleyerek ilk kurbanlarını almalarına yardım ve yataklık ediyor...susamların auslander raus tezahüratları altında ayrıldım sıradan, arkamdaki herifçioğlu da süre hesaplaması yapıyordu galiba ben sıradan ayrılınca sırıttı kaldı...şansımı ayrı, kaderimi ayrı sikeyim.
  • thy servisinin son duraginda* yer aldigindan mersin'e her geldigimde ilk karnimi doyurdugum yerdir. fakat bu sefer guldurmedi. istanbul'daki suat usta'ya mi alistim, etinde mi bir tuhaflik vardi bilmiyorum fakat o bekledigim lezzete varamadim.
  • yakında istanbul'da da şube açacaktır.
  • kurumsal bir kimlik kazanan ilk tantunici olmasına rağmen mersin'in en sıradan tantunisini yapmaya başlamışlardır. büyük şehirlerde açılanlar gibi yaprak da bir süre sonra dışardan gelenler alışık değiller bahanesi ile yağsız, baharatsız ve dolayısıyla da tatsız tutsuz tantuniler sunmaya başlamıştır müşterilere. sonra yiyip de "bu muymuş mersin tantunisi" diye dudak bükmeyin, o değil.
hesabın var mı? giriş yap