• 1948 rize doğumlu diye yazmışlar özgeçmişine. sosyalist feminist yazar. `nezihe muhiddin kulliyati`'ni hazirlayarak bizleri mutlu etmiştir. diğer bir kitabı için (bkz: kadınsız inkılap)
  • 'hadım yasası' ile ilgili iyi bir yazı kaleme almış. çok da haklı!

    "tbmm alt komisyonunda kabul edilen kanun tasarısı tam da akp tipi intikamcı, muhafazakâr zihniyeti ortaya koyuyor. kadına yönelik şiddet politik bir sorundur, tıbbi değil. erkeklerin egemenlik zihniyeti değişmedikçe, eril imtiyazlar ortadan kalkmadıkça, toplum bu yönde bir kültürel devrim yaşamadıkça, feminist devrim gerçekleşmedikçe, kadın bedeni meta gibi alınıp satıldıkça, piyasa ekonomisi devam ettikçe kadına yönelik şiddet de son bulmayacaktır."

    http://www.marksist.org/…nligine-karsi-duramazsiniz
  • modern türkiye'de siyasi düşünce cilt 9'da "kadın kurtuluşu hareketlerinin siyasal ideolojiler boyunca seyri" adlı çalışması bulunmaktadır. yazıda, kemalizm, islami canlanma ve sosyalizm dönemlerinde ülkedeki kadın hareketinin nasıl olduğu, neleri reddettiği, feminizmle çelişen yanları gibi konular ele alınmıştır.
  • etyen mahcupyan, yıldıray ogur, rasim ozan kütahyalı ile aynı bildiriye imza atarak tarafını iyice açık etmiş insandır.

    http://m.t24.com.tr/…ris-akademisi-bildirisi,305166
  • başlığının ilk girisinde sosyalist - feminist yazar olduğu söylenmiş. daha sonraki girilerde ise zaman içerisinde akp çizgisinden ayrılmadığı görülmekte. marksist.org'da yazıları yayınlanmış, anladığım kadarıyla cumhuriyet aydınlanmasının eleştirisini yapıyor genellikle; tabii ki "feminist sosyalist" çizgide... kabataş yalanına ortak olmuş, rok mokla aynı bildiriye imza koymuş.

    türk solunun kendini düşürdüğü durumun özeti buradan görülebilir. "feminist sosyalist" kimliğine bir yazarın zaman içerisindeki evrimi böyle olmuş.
  • kemalizmi kadın mücadelesinden soyutlayarak türkiye’de kadın mücadelesinin tarihini yeni baştan yazmaya kalktı. bunun için kendine özne olarak nezihe muhiddin’i seçti. tarihi eğip bükerek kadının yaşadığı iç bunalımları da kemalizme mâl etti. hiçbir delil ve mantıklı açıklama bulunmamasına rağmen kemalizmin nezihe muhiddin’i delirttiğini ima etti. oysa atatürk öldükten sonra daha 20 yıl yaşamış nezihe muhiddin, çok partili sistemi görmüş.

    yaprak zihnioğlu yaptığı çarpıtmalar ve yok saymalarla türkiye’de kadın mücadelesine en büyük darbeyi vuranlar arasındadır. ‘kemalizm kadın mücadelesine katkı vermemiştir’ obsesyonu ile dini referanslı iktidarın kadınların tepesine binmesinin yolunu açmıştır. her şeyi yok saysak bile sadece kemalizmin getirdiği medeni kanun, türk tarihinin en büyük kadın devrimidir. bunu inkar eden feministi tanrı mecelle ile sınasın.

    bugün kadın dernekleri kapatılmakta, istanbul sözleşmesi iptal edildi, kadınlar herhangi bir hak talebinde bulununca coplanıyor, feminist gece yürüyüşleri yasak, her 8 mart kadınlar biber gazı yiyor. zihnioğlu dahil 4-5 sene öncesinin yae’ci feministlerinin ağzını bıçak açmıyor. oysa dün kadınsız devrim diye atatürkçüleri kadın üzerinden itibarsızlaştırmak için siyasal islamcı iktidar ile at koşturuyordu. bugün ya korkudan ağzını açamıyor ya da kendisine verilen laik cumhuriyete bir taş da sen at görevini tamamlayıp köşesine çekildi.

    karma eğitimden kadın şarkıcıların kıyafetlerine kadar; kadının varoluşuna dair her şeyin kamu meselesine dönüştürüldüğü günümüzde, mürtecilerin payandası ve aydınlanma devrimlerinin düşmanı olduğu için kendisine saygı duymuyorum.
  • 7 nisan 2016'da "serbestiyet" adlı web sitesinde yazdığı yazıdan bir bölüm :

    "... doksan küsur yıllık kemalist hegemonya mütedeyyinlerin desteklediği muhafazakâr partilerle kırılmak istendiyse de, akp iktidara gelene değin bu teşebbüsler akim kaldı. ... akp muhafazakâr sekülerliği savunarak ve yaşama geçirerek kemalizmin kalesi olan milliyetçi, baskıcı ve tektipçi sekülerliği temellerinden sarsıp değişimi toplumsallaştırıyor. kemalizmin batı’daki mütte kleri ve ülkedeki alışılmış iktidar odakları ise buna karşı koymak için her yolu deniyor. akp aynı zamanda batı kaynaklı islamofobiye ve oryantalizme karşı duruşuyla da yeni bir akımın sözcüsü. "

    yazının adresi: https://serbestiyet.com/…zulusu-ve-muhalefet-28030/
hesabın var mı? giriş yap