• buradan alınan mesaj:
    "paran varsa okul yaptırıp devlete verme. içine ederler, arkasından bakarsın."

    bazen düşünüyorum, parası olduğu halde işçisine gıdım gıdım para veren kapitalizm guruları haklı mı diye... şimdi o okulda tek bir tuvalet olsa, o da binanın dışında bir yerde bulunsa ne kadar değerli olurdu. bir tane daha yaptırana herkes dua ederdi. böyle elli tane olunca kırıp kırıp atmışlar.

    bir de
    (bkz: tuvalet terbiyesi veremeyen eğitim sistemi)
    (bkz: hedef 2023 ha ha ha)
  • insanların bağış yaptırarak okul yaptırması ne güzel. sorun parayı milli eğitime devrettirip işi onlara bıraktırmanız.

    misal, bağışçı kişi 50 milyon tllik bağışla okul yaptırıyor. okulda yangın merdiveni yok. iş yapılırken, yaptırdığınız bağıştaki projeye bir baksanız, denetleseniz keşke. verdiğiniz para tam olarak amacına ulaşır. ilçe mem'e bırakınca olmuyor bu işler. bizim insanımız zaten 5 liralık malzeme kullanılıp 15 liralık ücret alıyor. bakıyorsunuz sıfır bir okul. her şeyin eksiksiz olması gerekiyor en azından bağışa bakarak öyle diyorsunuz ama yok işte bir ton eksik var ve siz bu eksiklerle öğrenci içindeyken uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. ilk yağışta su basar okulu, iş güvenliği es geçilmiş. nen yaptırsam böyle bir bina, kesinlikle ruhsat alamam. vermezler ruhsat fakat meb yaptırınca oluyor bu işler.

    sadede geleyim çoğu iş böyle. sen en lüksü, en iyisi olsun diye bir ton para verirsin onlar en ucuzunu koyarlar. gelen idareci de tadilatlarla uğraşıp dursun. gelen aidatlar öğrencilere harcanakken bu tadilatlara harcansın.
  • "ortaokulda okuyan öğrenciler içine düşüyor"

    su ustteki alafranga tuvaletlerin kaldirilma nedeni resmen dogal seleksiyonun yasam icin neden gerekli oldugunu gosteriyor.
  • okul yönetiminin yaptığı açıklamanın ayrı bi haber değeri var

    çocuklar içine düşüyomuş, rögar kapağımı lan bu içine düşsün. bunlar belli ki 'yahu böyle bişeyi biz nasıl öğretiriz bide imam hatip öğrencilerine ayıp' denmiş ve sorunu kökünden çözmeye çalışmış. çünkü herşeyin dört dörtlük olduğu eğitim kalitesinin stratosfere kadar çıktığı her sene yeni parlak beyinleri dünyaya kazandıran imam hatip okulumuzda tuvaletler islami kurallara aykırıydı.
  • ne demek birçok öğrenci köyden geliyor alafranga wc bilmiyor..ne demek bu yahu..zaten amaç bu.köyden gelen çocuğa öğretmen.orası okul hacı baba tekkesi değil..o halde çocuklara ilk önce wc öğreteceksin gerekirse..olayın vehametinden çok yapılan açıklama daha vahim..
  • tepki gösteren özdağ, “hayatım avrupa’da geçti. bu okulların tuvaletlerini japonya’daki bir okuldan aldığım örnek proje üzerine yaptırmıştım. gördüm ki okul idaresi bunların hepsini kaldırıp atmış” dedi.

    gazete habertürk'ten kenan taşkın'ın haberine göre özdağ, “klozet sistemi islami kurallara uygun değilmiş. öğrenciler klozet kullanmayı bilmiyormuş. bilmiyorlarsa öğret senin işin ne. milli eğitim müdürlüğü’ne şikâyet dilekçesi verdim, savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

    haberdeki beyanlara göre okulu yaptıran beyefendinin bir vizyonu var, o vizyonu imam hatip okulu yaptırarak heba ettiği için hem üzüldüm hem sevindim. daha doğru dürüst sıçıp sifonu çekmeyi beceremeyen sığırlara okul yaptırırsan klozeti de sökerler, kafana da sıçarlar.

    imam hatipler kaptılsın
  • "islami açıdan uygun değilmiş" bir yanlışınızı da islama bağlamayın, islamı kirletmeyin.

    yeter islamı kirlettiğiniz, rezil cahil herifler.
  • istanbul'un göbeğinde bulunan, bir okulda görev yapıyorum. geçtiğimiz senelerde kırılan pisuvarlar yüzünden, hepsini kaldırdık. kimlerin yaptığını, söylememe gerek yok. lavabolar ve alaturka tuvaletlere atılan çöplerin sayısını unuttuk. özellikle şimdiki nesilde, alafranga tuvaleti koruyup, düzgün kullanacak öğrenci yok. yakın zamanda yaşanan örnekleri düşünürsek,(bkz: meslek lisesinde ogretmene buyuk saygisizlik) bazı öğrenciler, alafranga tuvaletin üstüne çıkıp, yandaki öğrencileri taciz edecekleri varsaymak, zor bir şey değildir. beni haksız çıkarmalarını, canı gönülden isterim ama, bu polyannacılık oynamak olurdu.
  • lan olummm pisuvara kim sıçtı
hesabın var mı? giriş yap