• doğrudur; yaralı insanlar en çok yaralarından tanır birbirini. kimileri birbirinin yarasını yalayarak iyileştirir; kimileri de iyileşene dek yalatır yarasını ötekine.

    ilkindenseniz şanlısınız, ne mutlu ikinize de. lakin ikincisindenseniz; kendi yaranıza bakmaksızın soluksuz yalamaktaysanız öbürünün yarasını; o yara iyileştiğinde ya siz başka bir yerinizden daha yaralanmış olacaksınız, ya da başka birini yaralamış olacaksınız hiç bilmeden.
  • bulduğu ilk fırsatta yara aldığı yerin aynısını size açacak insandır.
  • hic supehiz ki insani acilar olgunlastirir. ve yine hic suphesiz ki tum insanlar olarak biz kendimize benzeyenlere cekiliriz.
  • bu acı gerçeği benden başkası söylemez. bu kadar açıksözlülüğü babanız yapmaz size -ki evet o yapmaz. hala nasıl dünyaya geldiğinizi, aşk gecelerini filan anlatmamıştır büyük ihtimalle. zaten meşk mi o ne ya diye gezer evde. varsa yoksa zeytinyağlı dolma yesin. masa üstünde atıştırmalık arasın. yok ama.

    ergen bireylerin yapacağı şeydir yaralı insan sevmek. çünkü üst akıl ürünü değil, nefis işidir. ve nedense bu yaralı insanların; güzel ve yakışıklı olanlarını da severiz ki değmeyin kendimize. güzel ve yakışıklı olanları sevip, çirkinlere acırız.

    ne kadar acıklı.
  • sadece yaralı insanların yapacağı bir iştir.

    yarasızlara göre mallıktır tabi. mallık olduğunu bilmek için zaten bir yaraya ihtiyaç vardır. asıl mallık, insanları hikayelerine göre değerlendirmeden yargılamaya kalkmaktır.
  • bence kendini affetmek, amac yararli olma hissi. tedavi ederken kendini iyilestirmek. bazen hic konusmadan susarak da anlamak.
    alinti: aci cekmemizin nedeni basimiza gelen degildir. basimiza gelenle ilgili kendimize soyledigimizdir.
    (bkz: pema chodron)
  • dünyanın her yerinde bir çok yaralı insan bulabilir, envai çeşit psikolojik vakaya yaralı diyebilirsin.insanı güçlü yapan bunları iyileştirmek değil, bağrına basıp yola devam etmektir.hem zaten olan bitmiş bir şey nasıl geri alınır.beni ancak yaşadıklarımdan daha çok yaşatarak iyileştirebilirsin.zira diğer herkesi de öyle.bu yüzden yaşayacağım ilişkide ne yaralarımı sarmak, ne de yaralar sarmak isterim.zira seversem bu yenilerine de hazırım demektir.ayrıca yaşamaya da.
  • kendi yaralarımı hazmettikçe yaralarını sezebildiğim insanlara karşı hissettiğim duygu. hazmedemediklerimi gördükçe hazmedenlere bakıp yine hissettiğim duygu. yaraları olan insanın mazereti çoktur, kimisine göre haksızdır ve yoktur, ama bende kredisi çoktur.
  • cemil meriç’in bir sözüydü sanırım “iki yaralı kalp bir sağlıklı tam kalp eder”
    üstad büyük saçmalamış.

    uzak durun hayatınızı siker atar
hesabın var mı? giriş yap