• yapılabilecek en angut hareket olmakla beraber 112 görevlilerinin yapabildiği hareketlerdendir.
    (bkz: haberleri izlerken entry girmek)
  • - haydi beyleer, huuuoooopp kaldiriyoruz
    - lan lan lan, olm su ucundan tut laaaaaan. anaaaaa dustu herif yere.
    - tamam, siktir edin onu, burda bi tane daha var. haydi beyleeeeeer huoooooop.
    (yarali) - naniskiim ııınnnnnnghhhhhh...
  • sedyedekinin en son isteyecegi durumdur...
  • tabut satan bir adamsanız isteyebileceginiz bi durumdur.
  • yasamsal bulgularin nasildi bilmiyorum...senin yapilan bu hatadan dolayi mi öldügünü bilmiyorum...ama bir seyi biliyorum.ülke olarak her is sektöründe "idare eder be abi" anlayisinin bir sonucu olarak düstügünü biliyorum.sedyeyi tasiyan teknisyenlerin mi yoksa çevrede "kardesim nerde kaldiniz" diye bagiran cahil cesaretli halkimin kasik sedyenin açilma dügmesine yanlislikla basmasi sonucu mu düstügünü bilmiyorum.ama inan senin kafan ambulansin kenarina çarptiginda benimki de çarpti sandim bunu biliyorum.böyle seyler benim gibi inandigi yolda yürürken tökezleyenler için oldukça ciddi bir moral bozuklugu sürecini tetikliyor bunu biliyorum.mernis ölüm raporu kagidina ölüm nedeni olarak ne yazildi bilmiyorum.çocuklarin var mi bilmiyorum, ailen var mi bilmiyorum.ama biliyorum ki ayni kisiler çalismaya devam edecekler,ayni kisiler olay yerinde yardim etmeye cesaretle devam edecekler,kimbilir hangimizi nerede yine düsürecekler,bu anlayista olan milyonlarca insan hergün sokaga çikip yine milyonlarca insanin hayatini tehdit edebilecek islerle ugrasacaklar biliyorum,hiçbirsey yapmasalar araba kullanacaklar biliyorum.senden artik bir özür bile dilenemeyecegini biliyorum.ben bu anlayistan nefret ediyorum bunu bil istiyorum,ama duyamazsin artik biliyorum...
  • farkli bir versiyonu olarak ambulanstan duseni vardi gecen hafta.. hatta adam aractan asfalt zemine dustugunde cikan 'tok' sesi, kafatasinin sunger kivanmina gelmesi yolunda atilmis saglam adimin sesiydi sanki..

    aglanacak halimize '-burasi turkiye abi.. ne bok olcaa belli degil'' seklinde ki embesil bir tebessume donusturmeye calisirken;
    bir yenisinin (bkz: dun) daha adana'da araci ile 'su kanalina ucup mucize sekilde yara almayan' surucuyu hastaneye sag salim getirip sonrasinda yine sedyeden dusurerek basinda 7 dikislik bir yara (hatta yarik!) acmakla kalmayip bir de dudaginin patlatilarak, sedyeyi tasiyan saglik gorevlilerinin de die hard 3 figurani gibi kameralara bakarak pozisyonu tamamlamasi; hadisenin geneline to be continued damgasi basmistir..

    allah'tan sabir/selamet dilemek bu ulkede beyhude bir is olacagindan, $ans dileyebiliyorum sadece..

    -aslinda 'sedyeden dusurup yaralamak' seklindeki bir baslik daha bize uygun sanki..
  • bir süredir kesilen sahnelerdir. *
  • başa gelme olasılığı en çok canım vatanımda mevcut olan hede. buyrun.

    (bkz: https://www.facebook.com/…9/videos/854904454556551/)
  • dünyanın her yerinde rastlanıyordur da, türkiye'de milletin iliklerine kadar işlemiş özensizliğin ve ihmalkârlığın doğal sonucu olarak sıkça rastlıyoruz haberlerde. bu kaçıncı bilmiyorum. burada bir de ekstradan örtbas çabası var.

    72 yaşındaki zeliha üstündağ rahatsızlanarak ortaca devlet hastanesine acil servisine kaldırılıyor. orada durumunun ağırlaşması üzerine dalaman'a sevk ediliyor. ancak hastaneden çıkartılırken sedyeden düşürülüyor. bu kaza nedeniyle bir hasar alıp almadığına bile bakılmaksızın sedyeye geri konarak dalaman devlet'e götürülüyor. 2 gün devlet hastanesinde, 13 gün de özel hastanede yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitiriyor.

    görüntüler: https://www.youtube.com/watch?v=e-stt3n3yqw

    buradan sonrası ailenin iddialarına dayanıyor: annelerinin sedyeden düşürüldüğü ne kendilerine söylenmiş ne de resmî belgelere kaydedilmiş. bunu annelerinin kaybından günler sonra gelen bir isimsiz ihbarla öğrenmişler. ihbarın peşinden giderek görüntülere ulaşmışlar. sorumlular hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuşlar ancak ortaca kaymakamı oktay erdoğan soruşturma izni vermemiş.

    sağlık sektöründe bulunmuş biri olarak, kötü niyetli bir sağlık çalışanına neredeyse hiç rastlamadım. ama işini layıkıyla yapan onurlu ve vicdanlı insanlardan özür dileyerek söylemek isterim ki, cahil, ihmalkâr, özensiz, sorumsuz ve yaptığı işin kıymetinin farkında olmayanlar bu sektörde ne yazık ki çoğunlukta. niyetin iyi olması, eylemin kötü olduğu gerçeğini silmiyor.

    zeliha üstündağ belki de düşme sonucu ölmedi. nitekim ölüm sebebi olarak "solunum yetmezliği" yazılmış (aslında ölüm sebebi olmayan sonuç niteliğindeki şeyler ölüm sebebi olarak yazılmasını da sonra ayrıca tartışalım). ama hastanın düşürüldüğü kayıtlara geçirilmediği için diğer hastanelerde teşhis ve tedavi uygulayan doktorlar, kafa travması geçirip geçirmediğini bile muhtemelen bilmiyordu.

    ölen öldüğüyle kaldı, allah rahmet eylesin. bir kez daha gördük ki, allah kimseyi hastaneye düşürmesin. ama düşürürse de yetkin insanların eline düşürsün.

    iyi hekimler, iyi hemşireler, iyi sağlık çalışanları hep var olsunlar.
hesabın var mı? giriş yap