• arabalari birbirine hizla surup digerini kaciranin galip oldugu ilginc bir cesaret yaristirma eylemiyle akillarda yer eden, necla nazir ve hatirlamadigim kalabalik bir kadronun yer aldigi dizi. eger yanlis hatirlamiyorsam, geceleyin sahilde musfik kenterle ilginc bir dialogla baslardi her bolum. yok dialog hep ayni idi tekrar tekrar gosterirlerdi.

    (edit: gecenin oteki yuzu imiş, müşfik kenter ve zuhal olcay'ın deniz kenarındaki sahnesiyle başlayan dizi. yanlış hatırlamışım o kısmını, tost olmuş iki dizi.)
  • senaryosunu attila ilhan'in yazdigi dizi. (bkz: ege aydan)
  • civilization iii, baldur's gate ii, championship manager gibi oyunlar oynanırken sıklıkla karşılaşılan durum. hatta bu durumu farkettiğinizde yeni günün ilk 6 saati (bir paket sigara ve bir galon çay ile) tüketilmiş bile olabilir.
  • mecburi hizmetini doğu'nun allahın unuttuğu bir köyünde ifa etmek üzere yollara düşüp, ara sıra istanbul'da bıraktığı pırıltılı hayata geri dönen, her geri dönüşünde kendisine prenses diyen nişanlısından* biraz daha uzaklaşarak doğu'daki köy öğretmenine biraz daha yakınlaşan bir doktor hanımın* realist hikayesidir. bir trt dizisi olarak yaşamımıza girmiş, salgın hastalık ve zorlu doğum sahneleri, bir de köyün bağnaz kesiminin doktor hanıma ettikleri ile aklımızda kalmıştır.
  • aslında bu dizideki doktor hanım rolüne necla nazır, hoyratça normalize edilmiş zengin kızlardan biri tanımı ile başlamış, ancak daha sonra attila ilhan'ın kaleminden bir kahramana dönüşmüştür.
  • sabaha kadar oturduktan sonra birisi "ulan yarin nasil uyanicaz, bittik" dediginde verilecek en guzel cevap.
  • ebe kadriye karakterinii tulu cizgen canlandirirdi. tipik bir anadolu hayatina yasabtisina ozlem vardi. istanbulda cok yozdu neclaz nairin hayati, ancak anadoluya gidince anladi hayatiğn anlamini. hızlı yaşa genç öl cesedin yakışıklı olsun'u lugatimiza sokan bu dizidir.
  • bir diger trt basyapiti kartallar yuksek ucar ile benzerligi senaryosunu atilla ilhan beyefendinin yazmis olmasidir. dogudaki ilk zamanlari anlatan bolumleri dupeduz korku sacici unsurlar tasiyan bu dizide her nedense ege aydan karakterinin - ki kanimca trt nin gorup gorebilecegi en karizmatik karakter bu basketbolcu mehmet kisisidir- sevgilisi pozisyonundaki necla nazira kontes diye hitap ettigi yerlesmis hafizamda. - ha prenses daha mantikli hem neden kontes, duses var, su var bu var- sinif elestirisi, yozlasan sehirli zenginler, koyde geri kalmislik, anadolu ya isik goturen aydin, bodrum da cildirip parti yaparken od olan insanlar, kumarbaz zengin kokos anne ve evde opera dinleyen pasif baba seklinde var olabilecek pek cok kliseyi hayata gecirmis olsa da gunumuz de izlenen ve begenilen dizilerin pek cogundan otede oldugu soylenebilir.

    yarin artik bugundur, zeynep isimli doktor -ayni zamanda kontes ve necla nazir kisisi- karakterin dogudan donup istanbul da cilgin parti hayati yasayan yoz arkadaslarina yabancilasmasi akabinde yaptigi bir monologun icinde yer alan bir dusturdur, hani yarini planlamayi birakin bugun bir seyler yapin anlaminda.
  • esas kız necla nazır doğuya gittiğinde bunalıma giriyor, geri dönmek istiyordu. bi sahne vardı. dışarıda kar fırtınası var eksi bilmem kaç derece, kurt ulumaları duyuluyor ve rüzgarın sesi. tedirgin edici bi ikili. kızcaaz korkuyo görmemiş ki hiç. ona orada destek ve biraz da yanık olan öğretmen ise neclaya "niye korkuyosun, neden bu paniğin, bak, orası da türkiye burası da. ama burada sana ihtiyaç var. fark burada" gibi bişi söylüyodu. sonra kadın hırs yapıp eski arkadaş çevresini yaşam tarzları nedeniyle hakir görmeye falan başlıyodu (diye kalmış aklımda)
hesabın var mı? giriş yap