• ozguvenlerini kaybetmi$ ki$ilere aslansin kaplansin tarzinda egitimlerle gaz vermeyi amaclayan bir dani$manlik türü.(bkz: graduate school of coaching)
  • polatın da artık bir tane var.

    (bkz: kurtlar vadisi)
  • (bkz: nip/tuck)
  • (bkz: gaz adamı)
  • bir iş arkadaşımın kızı anadolu liseleri sınavına hazırlanıyordu. çok sevimli, çalışkan ve başarılı bi kızdı. annesi benden ona derslerinde yardımcı olmamı rica etti ki çocuk dershaneye devam ediyordu halihazırda. anne babanın asıl derdi kızlarının sınav stresinin altında kendini fazla ezmesiydi ve "bizim kızla bi konuş" tadında yardım istediler. haftada bir iki gün evlerine gidip test çözüyodum onunla beraber. zamanla ders dışında konulardan da konuşmaya başladık, bık bık bık okulda kim kime ne dedi, hangi yakın arkadaşı onu üzdü vs vs... sınav yaklaşıtıkça stresi arttı, ders çalıştırmayı bıraktım ben de odaya kapanıp konuşuyoduk paso. bazen de o bana geliyodu, tek başına yaşayan genç birinin evinde kafasında kendi geleceğine dair kurgular oluşuyodu. sevgilimle falan tanıştı. onların evinde sık sık akşam yemeğine kalmaya başlayınca ailenin de sorunlarının ortasında buluverdim kendimi. zaten anne yakın arkadaşımdı. resmen ailenin bi ferdiymişim gibi davranıyolardı bana. ben de o noktadan sonra para bile alamadım. kızımız istediği yeri kazandı. aile mutlu mesut yoluna devam ediyor. ve bu hikayenin ardından "çaaay, bizim oğlan üniversite sınavına hazırlanıyo, hangi günler uygunsun?"

    yani yaşam koçluğu ders verme ayağına yaptığım şeydir sanırım. nip tuck'taki gibi değil asla ve kat-a.
  • hayata maç gözüyle bakınca gereken bir şeymiş gibi duran. hayata çayır gözüyle bakınca gayet gereksiz kalan...
  • süper meslek. başkalarının hayatına burnunu sokarak para kazanmak. öğütler boktan olursa senin diil öğüdü tutanın hayatı kararacak ne de olsa.
  • dost can deniz in bir suredir basariyla yuruttugu meslek.
  • bazı işadamlarının da aldığı bir hizmettir bu. lakin bunlardan bazıları, malımı mülkümü nasıl yaparım da ikinci karımın ilk evliliğinden olan çocuklarına yar etmem veya nasıl yaparım da boşayıp yerine çıtır mankenle evleneceğim 30 yıllık karıma minimum nafaka veririm konusunda da bu hizmeti alıyorlarmış.
    (bkz: konusursam turkiye sarsılır) *
hesabın var mı? giriş yap