• türkiye'de yeni factoring şirketi açılmasına karşı getirilen sınırlama ile birlikte hızla büyümüş ve en çok kâr eden factoring şirketlerinde üst sıralara tırmanmıştır.

    bir zamanlar yakaladıgım çalışma fırsatıyla gördüklerime dayanarak çalışanlarına haklarını fazlasıyla da vermektedirler.

    kuruluşu şimdiki durumu ile ilgili bir kaynak elimize geçen bilgiler;

    yaşar factoring hizmetleri a.ş. 25 mayıs 1993 tarihinde izmir merkezli tatiş holding bünyesinde tatiş factoring hizmetleri a.ş. ismi ile kurulmuştur. yaşar holding tarafından 18 mayıs 1995 tarihinde satın alınarak ismi tütün factoring hizmetleri a.ş. olarak ortaklık yapısı ve ismi değişmiştir. 04 şubat 1997 tarihinde ismi yaşar factoring hizmetleri aş olarak değişmiştir. 13 şubat 2002 tarihinde tmsf tarafından satılarak en son ortaklık yapısına kavuşmuş, ülkemizin en dinamik en genç, en karlı factoring şirketlerinden biri olmuştur.

    factoring sektörünün yenilikçi ve öncü firmalarından olan yaşar factoring hizmetleri a.ş., şirket vizyonu gereği müşterilerine en hızlı, en güvenli ve en kaliteli hizmeti ilke edinmiştir. her geçen gün büyüyen işlem hacmi ve personel sayısı ile sektördeki payını büyütmektedir.

    http://www.yasarfactoring.com.tr/

    yıllar sonra not : ben çaycı olarak çalışmıştım yemek+sigorta+servis full bukart vermişlerdi. pazarlamacılarına ya da diğer elemanları ne para verirler, haklarını korurlar mı bilemem.
  • her önünden geçişimde "sen koskoca şirket kur adı yaşar olsun, binalarına rağmen ismi mahalle esnafı tadında kalsın..." şeklinde düşünmemi sağlayan şirket. şimdi içeriğini nasıl bir firma olduğunu bilmem etmem ama ismini sahibinden yada ne bileyim sahibinin bir yakının adından filan alan ufak firmalar büyüyünce isim üzerlerinde eğreti duruyormuş gibi geliyor. işinde ne kadar iyi olursa olsun ciddiye alasım gelmiyor bir türlü. misal bunun gibi bir de yaşar üniversitesi var, adını duyduğumda "hangi yaşar?" tepkisini vermiştim. "yahu bizim yaşar abinin üniversitesi" gibi bir cevap bekledim.

    başka sektörlerde düşününce bu isim olayı daha garip bir hal alıyor. misal bilişim sektöründe iş yapan birisi "ahmet bilişim/mustafa bilişim" gibi bir isim koysa...

    dip not: bu yazdıklarım kesinlikle firmaya, firmanın yaptığı işe yada sektörüne bir eleştiri saldırı olarak düşünülmesin, düşüneni evvela berbere götürür ense traşını yaptırır sonra da ensesine iyi bir şaplak indiririm. nacizane bir tesbitim diyebilir miyiz buna. diyelim be "noolur lan".
  • merter'deki e-5 manzaralı genel müdürlüğü'nün çatısında takım elbiseli abiler sigara tüttürür.
  • eğer bir gün e-5 ten gidiyorsanız ve o günün resmi tatil olup olmadığını bilmiyorsanız yapmanız gereken yaşar factoring' in önünden geçerken çatısına bakmaktır. eğer çatıda sigara içen takım elbiseli insanlar yoksa aslında o gün tatildir. siz saolun.
    okul bitsin, "çatıda sigara içmekle görevli kişi" pozisyonuna başvuracağım. bu konuda iddialımdır.
  • (bkz: yaşar'a da gelicen çeki çeki vericen) gibi güzel bir radyo reklam cingılı vardır.
  • bizim yaşar abinin şirketi. faktoringi çok iyi bilir yaşar abi.
  • pazartesi günü itibariyle işe başlayacağım firma. bir kimyacının ne işi var orada sorusu akıllara gelebilir. inanın ben de şaşkınım. bir süre merter'de takılacağız kendileriyle.
  • alanında en büyük şirketlerden olabilir, ancak başka şirketlerden taşeron sistemiyle eleman alıp insan kaynaklarını ucuza getirme peşindedir, yani çalışanına haklarını sağlama konusunda büyüklüğü tartışılabilir
  • aylik faiz 1.9 da iken faturali çekime 1.8 den teklif geçmiyorsa yaşar olsa ne kaşar olsa ne.
  • tuhaf stratejileri ve geri bildirim vermeksizin insanları işten çıkarmasıyla, olumsuz anılar bırakan şirkettir. mustafa kocatürk nur içinde yatsın. ondan sonrakileri allah affetsin.
hesabın var mı? giriş yap