• barışarock 2007 etkinlikleri içinde yer alacak olan gayet enteresan bir çalışmadır. deneyim paylaşımı esasına dayanan bu oluşumda kütüphane ziyaretçileri, katalogdan seçtikleri başlıklara göre yaşayan kitap olan insana yoönlendirilecek ve karşılılı diyalog ile gereken bilgi alışverişi yapılacaktır. ilgilenen ve katılmak isteyen tüm gönüllülere bilgi olması adına:

    ____________________________________________________________

    barisarock 2007

    yaşayan kütüphane’ye davet

    kitap olmak ister misiniz?

    yaşayan kütüphane, “bilmediğimiz” kitapları okumak için bir fırsat.

    yaşayan kütüphane, “tanımadığımız” insanları tanımak için bir olanak.

    yaşayan kütüphane, “önyargılarımızla” buluşmak için bir buluşma yeri.

    yaşayan kütüphane tıpkı gerçek bir kütüphane gibi işliyor – okuyucular kütüphaneye geliyor, katalogdan ödünç almak istedikleri kitabı seçiyorlar, kütüphanecinin yardımıyla kitabı alıyorlar, ve belli bir süre okuduktan sonra, zarar vermeden kitabı geri iade ediyorlar, dilerlerse başka bir kitap daha alıyorlar. yaşayan kütüphane’nin alışık olduğumuz kütüphanelerden farkı – yaşayan kütüphane’de kitaplar insan ve okuyucularla kişisel bir diyalog içine giriyorlar.

    “yabancı, henüz tanışmadığın bir arkadaşın olabilir” demek istediğimiz yaşayan kütüphane ile amacımız, normalde birbiriyle konuşma fırsatı olmayan insanlar arasında gerçekleşecek; yapıcı ve kişisel bir söyleşi için ortam sağlamak.

    katalogumuzdaki kitapların başlıkları, çoğunlukla genellemelere ve önyargılı davranışlara maruz kalan ve zaman zaman da ayrımcılığa uğrayan grupları temsil ediyor. (feminist, taksi şöförü, zenci, yunan, anarşist, dansöz, gey, barmen, papaz, hemşire vb.) kitap başlıklarının altında, kitap hakkında kilit kelimeler var – kitap başlıkları hakkında yaygın önyargılar bu kilit kelimeler. okuyucular, katalogdaki önyargılar ve kendi önyargılarıyla kitapları seçiyorlar.

    kitaplardan beklentimiz, bu önyargıları yıkmaları, okuyucuların hayata bakışını değiştirmeleri değil. kitaplardan beklentimiz, kendi deneyimlerini okuyucularla paylaşmaları – kendileri gibi, dilediklerince…

    yaşayan kütüphane 24-25-26 ağustos’ta barışarock’ta!!

    kütüphanemiz, gönüllülerimiz, kataloglarımız, kütüphanecilerimiz, kitaplarımız ve hikayelerimizle barışarock’tayız.

    bu davet size ulaşıyorsa, yaşayan kütüphane’yi düzenleyen ekipten biri, ya da bir arkadaşı, kütüphane için uygun bir kitap olabileceğinizi düşünüyor.

    yaşayan kütüphane hakkında daha fazla bilgi almak ve kitap olmak için ön görüşme yapmak isterseniz:

    erhan okşak

    yaşayan kütüphane koordinatörü

    0535 305 10 53

    erhanoksak@gmail.com

    ____________________________________________________________

    yaşayan kütüphane 2007, barışarock

    tarih: 24,25,26 ağustos 2007. kütüphanemiz üç gün süreyle açıktır.
    ulaşım

    belgrad ormanı içindeki mehmet akif ersoy korusu taksim, mecidiyeköy, beşiktaş ve levent’ten bahçeköy’e giden tüm iett ve halk otobüsü seferleriyle ulaşabilirsiniz.
    kendi aracıyla gidecekler, bahçeköy yolunun kuzeyindeki balaban deresi’nin batısı ile tarihi su kemerinin doğusunda bulabilir
    maslak’tan 10, sarıyer’den 7 dakikada rahatlıkla ulaşılabiliyor.
    bahçeköy’ün içinden sarıyer’e inen çayırbaşı caddesi üzerinde yer alıyor.

    dileyen kitapları taksim akm önünden sabah saat 09:30 da alıp akşam 20:30’da yine aynı yere bırakabiliyoruz.
    konaklama

    dileyen kitaplar bütün ekiple birlikte festival alanında, çadır ve çevresinde, vereceğimiz uyku tulumlarında konaklayabilirler.,
    yemek

    kitaplara günlük 60 ytl harcırah verilecektir. yiyecek ve içecekleri festival alanından karşılayabilirsiniz. çaylar şirketten j
    kütüphane çalışma saatleri

    açılış:11:00

    kapanış: 19:00

    yemek molası: 14:00-16:00
    yaşayan kütüphane 2007, barışarock

    tarih: 24,25,26 ağustos 2007. kütüphanemiz üç gün süreyle açıktır.
  • akla direk fahrenheit 451i getiren pek fayideli bir uygulama.
  • barışarock 2007 içerisinde beni en helecanlandıran etkinlik.

    http://yasayankutuphane.blogspot.com/

    şimdilik kesinleşen kitaplar:

    - ressam
    - psikolog
    - eski uyuşturucu bağımlısı
    - metalci
    - stk çalışanı

    kesinleştikçe sitede şeedeceklermiş.
  • amacına ulaştığı şimdiden kesinleşen (aldığımız geri bildirimlere bakarak söylüyorum), bir parçası olmaktan gurur duyduğum ve yaygınlaşmasını umduğum etkinlik.
  • barışarock 2007'ye damgasını vuran etkinlik. memnun kalmayana rastlamadım. şahsen iki kitap okudum, ancak daha da fazlasını isterdim. iki kitap okuyana bir de tişört veriyorlardı. tişörtümü, rozetlerimi anı olarak saklayacağım, bir daha yapılırsa koşarak katılacağım.
  • tam anlamıyla "canları" okunan kitaplarının tekrar tekrar okunmak için can attığı kütüphane.
  • alışılageldik bir hadise değildi ağustos ayında barışarockta olan. güleryüzlü turunculardan biri olarak şöyle bir haber vereyim, kitapçık ve yeni bir yaşayan kütüphane yolda.
  • perşembe gününe kadar santral istanbulda devam edecek olan gepgenç festivalde bulunan,gidilmesi,görülmesi aşırı derecede farz olan ve tarafımdan şiddetle tavsiye edilen olay.
hesabın var mı? giriş yap