• tek vasfı erken doğmak olan tiptir.

    sadece sözlükte değil pek çok mecrada bir nba tartışmasında gelip ben 30 yıldır nba takip ediyorum, sizin yaşınız yetmez diyen bir tip illa çıkıyor. adama mantıkla her şeyi açıklamaya çalışırsın ama beğenmez. çünkü erken doğduğu için jordan, bird, magic, bad boys pistons izlemiştir o, herkesten iyi bilmektedir o yüzden izlemeyen herkes çenesini kapamalıdır o konuşmaya başladığı zaman.

    bu küçümseme niye? sen bu ülkede nba takip etmeye başlayan ilk nesile mensup olabilirsin ama bu burnu büyüklüğün niye? sen ilk nesil olabilirsin ama yeni nesil sana göre çok daha avantajlı. her türlü maça, istatistiğe, duayene anında erişebildiğimiz bir çağdayız. bu neslin çoğu senden çok daha iyi yorum yapabilir. bunu kabullenmek çok mu zor? bir de kişilerin beğenilerine laf ederler. lebron'a en iyi diyen adama ayrı, curry oyunu değiştirdi diyene ayrı giydirirler. kobe'nin skorerliğini öveme kobe jordan çakması derler, derler de derler. ama argüman üretmeye gelince yok.

    aklı başında yorum yapana saygım sonsuz. sonuçta mesele yaş değil, takip ettiğin spora yakışır şekilde yorum yapmak. ama bir bu adamlar bir de ne olursa olsun nba'deki favorisini savunan tipler işin suyunu çıkarıyor resmen.
  • bir nebze haklı bulduğum serzeniş, bende jordanı izleyerek büyümüş ve jordan forması olan, duvarda asılı posterleri olan, utah düşmanı ve bulls fanı olan birisiydim. jordan' ın nba ye yaptığı katkı ve oyun stili tartışılmaz, kazanma hırsı ve yeteneğiyle nba i tüm dünyaya sevdirdi ve global bir marka yaptı dersek yalan olmaz. ama kobe yi de izledim, şu anda lebron u da beğenerek izliyorum ve üçünün arasında bir kıyaslama yapamam, çünkü değişkenler çok farklı. bu futbolda maradona ile messiyi yada puskas la ronaldoyu kıyaslamak gibi bir şey aslında. zamanlarında hepsi de efsanelerdi, fakat o dönemki teknoloji ve oyun anlayışı şu an günümüzle aynı değil. en basit örneği vermek gerekirse 80 lerdeki defans oyuncularına bir bakın, çoğunun kondisyonu zayıf, sigara içen kendilerine doğru düzgün bakmayan futbolculardır, maradona haliyle bunları ipe dizebiliyor, ama günümüzde olsaydı aynı maradona şu anki defans oyuncularına karşı kitlenir miydi yada o kadar başarılı olur muydu tartışılır. bu sebepten ötürü michael jordan ile lebronu yada kobeyi kıyaslamak doğru değildir. eskiden olan nba oyun stili ve oyuncu profilleriyle şu ankiler arasında çok fark var. izleyip eğlenmeye ve keyif almaya bakın derim. sırf siz o bundan iyi bu en iyisi dediğiniz için pek birşey değişmiyor.
hesabın var mı? giriş yap