• 21 yaşında iken 26, 27 yaşındaki insanların size abi demesi, üniversite öğrenci iken akademisyen zannedilmeniz, 30 yaşlarında ki ablalar ile çaktırmadan çıkmalar falan,

    hayır şimdi 26 yaşındayım hala 30 gösteriyorum, lan benim 10 yılım nerede ?

    edit: 32 yaşımdayım hala 30 gösteriyorum, iyi lan galiba, böyle devam eder inşallah
  • düğüne giderken 14-16 yaşlar arasındaki "abla"ların fırfırlı abiyeler, simli lacivert göz farları ve bilumum aşırı spreyli saç modelleriyle gerçekleştirdiği eylem.
  • boy ve görünüş itibariyle lise dönemimin ortasından beri başımdan eksik olmamış olay. o dönemler bara girelim, içki içelim kafasındayken hoştu esasen büyük göstermek, hatta üniversitede de bir bakıma iyiydi de, yaş ilerleyip de daha geçen gün cebimden düşen anahtar için beni uyaran orta yaşlı bir teyzenin "dayı, anahtarın düştü" demesi hiç hoş olmadı... hem de hiç... hadi abi, amca şu bu tamam alıştık da ama yani dayı ne?...
  • basima fazlasiyla gelen olan. erken yasta saclar dokulunce yillar bana sormadan eklendi. annemle kari koca sananlar mi dersiniz, universitede hoca sanan temizlikci mi dersiniz. ha care olarak got gobek salmassaniz, spor yapip duzgun bir vucut sahibi olarsaniz durumu kurtarirsiniz. test edildi, onaylandi.
  • başıma mütemadiyen gelen. az görüşülen akrabaların şakalarına iştirak etmekle birlikte, beni en son bebekken görmüş insanlara rol kesip eğlenmemi sağlayan.

    + aa sen bocek misin?
    - he evet.
    + yaa sen nasıl büyümüşsün, askerlik falan ne durumda?
    - evci çıktım da geldim.
    + aa e ne diyelim en büyük asker bizim asker!

    teyze beni birliğe döndüm sanıyor şu an.
  • nedenini bilmesem de oldukça moral bozucu olan bir durumdur.
    benim durumumda kilo ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
    benden 10 yaş büyük olan ablam için "kardeşiniz mi?" gibi bir soru ile karşılaşmanıza sebep olur.
    sizden 5 yaş büyük olan bir çalışanın iş arkadaşınıza "onu çok sevdim, ablam gibi hissettim" demesine de sebep olabilir.
    sürekli "çocuğum, evladım" diye hitap ettiğiniz bir iş arkadaşınızın sizden 3 yaş büyük olduğunu öğrenmeniz ile birlikte, aslında onların küçük değil, sizin büyük gösterdiğinizi anlarsınız.
    aslında bunda üzülecek bir şey yok ama insan yine de bir buruluyor, ne bileyim.
  • 19 yaşında, orta ölçekli bir firmada departman müdürlüğü yaparken, çok işime yarayan durumdur. hatta, genel müdürün de bilgisiyle yaşımı 10 yıl daha fazla deklere ettik çalışanlara. hala bunu o kadar iyi kullanıyorum ki, şu anki pozisyonumun gerektirdiği yaştan çok daha küçük olmama rağmen, hiç yetersiz hissetmiyorum. tabi abilik - ablalık olsun, yöntecilik olsun, edinilen rolü de hakkıyla icra edebilmek, altından kalkabilmek lazım.
  • saçı sarıya boyattığınızda bir anda baş gösteren durumdur.
  • etrafımdaki insanların bana yakıştırdığıdır.
    dün birisi 'kaç yaşındasınız' dedi. ben 27 dedim. adam inanamadı 'en az 32-33 vardır, şaka yapmıyorsunuz değil mi ?' dedi. birşey demedim.
  • 42 yaşındayken 50'nin üzerindeki birinin size "aynı yaşlardayız" demesidir.

    "saçın beyazlamış, boyatsana" denmesidir.
hesabın var mı? giriş yap