• garsonu cimdiklemeyeceğim için çökmeyen hüzün,
    birilerine acımak yapılan en büyük kötülüktür.
    edi...
  • sadece bende var sanıyordum; sebebi ne tam olarak bilemiyorum. babam yaşında bir adamın hizmet etmesi...belki adamın gücüne gidiyordur falan diye düşünmek...

    dünya saçma sapan bir yer kesinlikle. adam işsiz olsa daha büyük sıkıntı en azından ekmek parasını çıkarır diye vicdan rahatlatma faslı geliyor akabinde; bilemiyorum altan bilemiyorum..
  • ne hüzünü, bilakis içimi neşe kaplar benim.

    hele ihtiyarın üstü başı temiz ise, 'beyim, rakınıza bir buz daha almazmısınız? haydari, borani yeni çıktı tatmazmısınız? süzme yoğurdumuz günlük çiftlik sütünden efendim' filan diye dört tarafıma beş geçiyorsa dünyalar benim olur.

    mütemadiyen eski kulağı kesiktir, muhabbeti nefistir. kapanışa doğru ortada patron,matron yoksa masaya davet edip oturtun 5-10 dakika sohbet edin. rakı içişini, o ezine peyniri ağzında 30 defa döndüre döndüre nasıl çevirdiğini bi seyredin.
  • bana da çöken hüzündür. kapitalizm kimisi için iyi kimisi için kötü işte.
  • bir noktada ülkenin yaş ortalamasının arttığını gösterir
  • çocukken de ayakkabı boyatmak için boyacı amcaya ayağımızı uzatamazdık. terliğimizi alır beklerdik. şuan olsa yine alır terliğimi oturur beklerim.
    (bkz: iyi çocuklardık biz)
  • içimi zerre kadar kaplamadığını fark etmemle birlikte içime tuhaf bir kıvanç dolduran hüzün çöküşü.

    hepimizin meslekleri ve hayalleri var. bunlar da çoğu zaman kesişmez. kesişse bile bir yerde mesleğimiz istediğimiz gibi olmaz. asıl ben karşımda bana hizmet eden adamın yaşından dolayı ondan çekindiğimde onu hakir görürüm. mademki hizmet görmek utanılacak bir şey, gençten de yaşlıdan da gelse utanılmalı. yok değilse de, hak ettiği gelire kavuşmak nasip olsun her genç ve her yaşlıya. ne iş yaparsa yapsın.
  • garsonluk aslinda kultur isi. rituelleri olan bir is. mekanina gore oranin yasli ve tecrubeli garsonu muhtemelen patronu tarafindan korunup kollanan, el ustunde tutulanidir cunku butun mekani donduren aslinda bu insandir.

    ancak tabii ekmek parasina sacma sapan yerlerde is yapan amcalar veya teyzeler icin sadece sen otur ben mutfaga giderim diyesim geliyor benim de. zaten boyle zamanlarda en azindan masami onunla beraber kendim hazirlayip servis acip ustund mutlaka tesekkur ediyorum hizmeti icin. bunu yapmali en azindan.
  • iç ısıtan insanların gezindiği başlıktadır.

    bin yaşasın seven sevdiren merhamet eden ettiren insanlar.
hesabın var mı? giriş yap