• angola veya etiyopyalı olma ihtimali de vardır.
  • chadwick boseman'in merakla beklenen projelerindendi. doug miro ve gregory widen 'in yazdığı projede başrol gün itibariyle yetim kalmış oldu. *

    --- spoiler ---

    the true story of 16th century warrior yasuke: ın his quest for redemption and honor, yasuke, the only known samurai of african origin, becomes entrenched in a struggle for control of feudal japan.

    --- spoiler ---
  • resmi fragmanı yayınlanan netflix'in 29 nisan'da yayınlayacağı anime dizisi.
  • uzun zamandır beklediğim anime. 29 nisan'da yayınlanacak. ingilizce dub'ı eleştirildiği kadar (duygu yoksunu) kötü olmuş malesef. yasuke'nin japonca dub'ını yarı siyahi-japon olan jun soejima üstlenmiş, müthiş duruyor.

    edit:
    ilk 2 bölüm için: yasuke hariç diğer tüm karakterlerin içi boş. seslendirmede bir terslik var (eng). animasyon ve müzik iyi. şu anda eh diyebileceğim bir anime büyük ihtimal sonuna kadar da böyle devam eder (6 bölüm imiş zaten). biraz hayal kırıklığı oldu.
  • mitsuhide (akechi mitsuhide): bu yolun sonunda haysiyet değil, yalnızca acı ve kan vardı...

    the old way bölümü, çok sıkı, zımba gibi bir bölüm olmuş. öfke ve kinden azade bir savaş sahnesi barındırır. bu, çok hızlı, keskin bir kan banyosu olmadığı anlamına gelmesin... bu savaşın hesabı, pain & blood adlı bölümde kesiliyor...
  • ilk bölümünü dün gece izleyip anlam veremediğim anime.

    --- spoiler ---

    tarihte böyle bir karakter var ve ben animenin onun hayatını merkeze alacağını sanıyordum. bir açtım 16. yy feodal japonyasında büyücüler, şekil değiştirenler, meka robotlar falan var. olay japonya'da geçiyor ama adam japonca konuşunca herkes şok oluyor falan.

    dönem anlatır diye açtık evangelion ile akira karışımı bir şey çıktı. her şey absürd geldi bir anda.
    --- spoiler ---

    bir iki bölüm daha bakmak lazım niye böyle alternatif bir evreni anlatmayı tercih etmişler. ama benim gibi hala shogun 2 oynayan bir insan için hayal kırıklığı oldu. bu tarz izleyeceksem gider castlevania izlerim.
  • şimdi bu anime için nasıl yorum yapılır karar vermiş değilim çerezlik sanırım.
  • dün bitirdiğim netflix animesi,baya hoşuma gitti umarım devamı gelir bir şekilde. kapışma efektleri falan baya iyi.ortalama üstü bir anime herkese öneririm.
  • feodal japonya diye izledim, büyücüden meka robota kadar her şeyin içinde olduğu aceleyle ilerleyen bir mini anime olmuş, her şey hızlı hızlı olup bitiyor. ingilizce dublajı rezalet, en basitinden dudak senkronizasyonu için hiç uğraşmamışlar. olumlu yanları da var tabii ki ama olumsuz şeyi o kadar çok ki vasat bir mini animeden öteye gidemiyor.

    bu animeyi ne daha iyi yapar hemen söyleyeyim.

    -bölüm sayısı artmalı en az 12.
    -uzak mesafeye seyahat ediyorlar ama bizim gördüğümüz 3 dakika bile değil, bunu bize daha çok hissettirmeli.
    -feodal japonya güzel zaten ama üstüne büyücü robot mutant ne varsa eklemişsin bari o evreni daha detaylı anlat, yolda tuhaf şeylerle karşılaşsınlar mesela.
    -içi boş karakterleri çıkar(baş kötü gibi), eklemesen de olurmuş.
    -son olarak kimse eciş bücüş ne olduğu belirsiz kavga ve karakter tasarımı sevmiyor artık.

    nesi iyi.

    -müzikler tatlı olmuş, tekrara biniyorlar ama güzeller yine de.
    -yasuke iyi yazılmış bir karakter potansiyeli yüksek. klasik onurlu japon savaşçısı işte.
    -evren bir şeyler vadediyor.
  • bir çok anime olgusunu tarihle harmanlamış, metin olarak çok güzel metaforlar içeren, iyi yazılmış ve çizilmiş animasyon dizi.
hesabın var mı? giriş yap