• denizcilik müsteşarlığı’nın açtığı sınav sonucu başarılı olmanız şartını gerektiren ehliyettir,
    çeşitli özel kurslarla hazırlanabilirsiniz, becerip aldığınız takdirde özel ve ticari bütün yatların kaptanlığını yapabilirsiniz, oh mis.
  • aslında gemiadamı cüzdanı ve mevzuatta gerekli yeterlilik belgelerini tamamlayarak farklı seviyelerde yeterlik alacağınız ticari yat kaptanlığı kullanım belgesidir. önümüzdeki yıl kurs ve stajımdan sonra alacağım belgedir. fakat seçtiğim kurstan mıdır nedir, piri reis olacakmışım gibi hissediyorum baya kafam gömülü çalışıyorum, yani en iyisinden öğrenmek iyi tabi de el insaf yahu cidden bilimsel denizcilik öğreniyorum,bunun üzerine bir dünya turuna çıkamazsam, biri beni bulsun.
  • 24 metreye kadar olan özel ve mürettebatsız kiraya verilen ticari tekneleri kullanmak için (bkz: amatör denizci belgesi).
  • bir amatör denizci belgesi değildir. ticari olarak çalışmanıza imkan tanıyan, epey bilgi içeren meb bağlı kurslarda alınacak bir eğitim ve staj koşulu olmadan alınamaz.
  • adb ile karşılaştırılamaz. çünkü bu ehliyet ticari maksatlıdır. adb: amatör denizci belgesidir. yani sadece özel tekne kullanabilir. yat kaptanlığı ticari gemi kullanma ehliyetidir. yat kaptanı zabitan sınıfındadır. gemi adamları kapsamında değerlendirilir.
  • alıyım 5 bin euro ya iş bulurum diyenler varsa almasınlar zira çok ama çok zor. genelde büyük yatlarda uzak yol kaptanı ehliyeti aranır yat kaptanlığı ile vermezler size o yatı. ticari teknelerde çalışılabilir ama onların maaşları da asgari den hallice.
  • tekne almaya karar verdiğimiz için kursuna gidip ehliyetini alacağımız kaptanlık türüdür. fakat şöyle bir durum var çalışan insanlarız stajı nasıl yapacağız, staj için ayıracağımız vaktimiz yok.

    çoluk çocuğa karışmayınca bizim gibi orta yaşa gelince farklı şeyler aramaya başlıyorsunuz.

    eşimle iddiaya girdik o benim tek seferde alamayacağımı, ben de onun tel seferde alamayacağını savunuyorum. sonuç olarak kim daha önce alacak göreceğiz.

    edit: ikimizde alamadık. babam rahatsızlandı hayat bizi farklı bir yana sürükledi.
  • eğitimin akşam saatlerinde alınması mümkün, ama staj nasıl yapılacak? sadece akşam saatlerinde yarı zamanlı yapılacak bir staj kabul olur mu acaba?
  • havacılıkta karşılığı olan lisans için:

    (bkz: atpl)
  • ticari ruhsatı olmayan kendi teknenizde başkalarını ücreti mukabili denize çıkarmak için gerekli olup olmadığını merak ettiğim ehliyet türü. hayır öyleyse ona göre eğitim alacağım.*
hesabın var mı? giriş yap