• (bkz: delirium)
  • (bkz: tez yazmak)
  • dönüşü olmayan delirme şeklidir. yavaş yavaş olmuştur yavaş yavaş da bitmeyecektir. bir anda mı delirdim de bir anda düzeleyim? bu yüzden en iyisi fevri olmaktır, biriktirmemektir.
  • - tamam free şimdi gençliğinde sarsan bir olay oldu mu.. mesela kaybolmak vs..
    - hayır sanmıyorum.
    - biraz zorla bence olmalı
    - olsa bile artık çok uzaklarda ama yok yine de..
    - ses tonundaki gerginliği beğenmedim!
    - doktor bey niye zorluyorsunuz..
    - gergin ton devam ediyor ben agresifliğinin temellerine inmek istiyorum
    - tamam agresifim çok ama çocukluğumda yok öyle bir şey
    - ben öyle olmadığına inanıyorum. hayır söylemekten utanıyorsan benden çekinme kesin olmalı çünkü...
    - beni dinle sana beynimde kazı çalışmaları yapman için para vermiyorum. verdiğin anti depresanlar bana yaramıyor.. aynı zamanda bir daha aynı soruyu sorarsan arkanda s. freud tablosuna beynini yapıştırırım ..
    - tamam ilaçları arttırıyoruz
    - yeter ulaaann
  • freddie mercury hazretleri i'm going slightly mad buyurmuştur.. belki bir alakası vardır. (bkz: innuendo)
  • çocukken çok sinirlisinizdir; maçlarda kavga çıkarırsınız, kardeşinizi ve gücünüzün yettiği herkesi döversiniz.
    biraz büyüdüğünüzde yani ergenlikte duygu patlamaları yaşarsınız; öfkenizi, kininizi olması gerektiğiden fazla abartır, fazla gösterirsiniz.
    yaşınız büyüdükçe sorunlarınız da büyür ama siz büyüyemezsiniz; sonunda psikoloğa gider ve hastalığınızı öğrenirsiniz; davranış bozukluğu.
    sizi aptallaştıran, hayattan koparan ilaçlar kullanırsınız ama sosyal dünyanızın amına koyduğunu farkedip bütün ilaçları bırakıp tek dostunuz alkolle ayakta kalmaya çalışırsınız. ama alkol tüm sorunlarınızı daha da büyütür; süperegonuzu iyice öne çıkarıp sizi olduğunuzdan da zayıf hale getirir.
    yıllar böyle geçer sonunda büyüdüğünüzü sanırsınız ama onca yıl sonra bakarsınız ki tüm psikolojik problemlerinize bulduğunuz tek çözüm ikinci bir kişilik yaratmaktır. normal hayatta gayet sakin, rahat ve eğlenceliyken sorunlarla karşılaştığında insanlıktan çıkan bir ruh haline bürünürsünüz.
    intihar etmeyi bile düşünebileceğinizi farkettiğiniz bir geceyarısı anlarsınız yavaş yavaş delirdiğinizi ve tüm hayatınızı yeniden ele alıp yeni kararlar verirsiniz. verdiğiniz kararların sizi bir şizofreni hastası yapacağından habersiz ve bir o kadar kararsız yürürsünüz hayat yolunda.
    sonunda kendinizi parçalanmış mutfak dolabının karşısında; önünüzde bira şişesi, elinizde bıçakla bir hayalden uyanmış, yada bir bilgisayar oyunundan çıkmış gibi herşeyden bihaber halde bulursunuz.
    sonunda karar verirsiniz tamamamen delireceğiniz , 'bu dünyanın ta amına koyim' diyebileceğiniz günü beklemeye. ve o zamana kadar delirmenin hangi evresi varsa onu sonuna kadar yaşamaya söz verip bir boyut daha atlarsınız. önünüz açık kendinizden emin devam edersiniz hayata..
  • hande yener'in konu ile ilgili açıklaması için;
    (bkz: nasıl delirdim)
  • şaka maka milletçe içinde olduğumuz halet-i ruhiye.

    hep birlikte sıyırdık kafayı farkında değiliz. şu konuşulan, yazılan şeylere bir göz atmak bile yeter görmek için.
  • sanırım içinde bulunduğum durum. soma'yla ilgili haberleri seyrederken, bir yandan gözlerimden yaşlar süzülürken, bir anda saçma sapan birşeye takılıp kahkaha atabiliyorum. delirttin bizi büyük usta!
hesabın var mı? giriş yap