• ayrıca (bkz: enik)
  • tubitak erken çocuk kitaplığından çıkan anne civardi tarafından yazılan bir çocuk kitabıdır.

    --- spoiler ---
    zeynep ve can gülgün teyzenin evine gidip, şeker isimli köpeğin yavrularına bakarlar. aralarından minik isimli yavru köpeği beğenip onu evlerine alırlar. minik'i evde büyütmeye başlarlar, onun mamasını hazılayıp yatağını yaparlar. sonra kedileri tırmık'la tanıştırıp bahçeye çıkartırlar, ardından veterinere götürüp minik'in aşısını yaptırırlar.
    --- spoiler ---

    eve bir köpek alındığında kullanılabilecek keyifli bir kitap, bunun yanında sorumluluk kavramıyla çocukları tanıştırmak içinde pekala kullanılabilir. ayrıca her sayfada doktorda ve hastanede olduğu gibi minik bir sarı ördek var. kitap küçük ebatta, sayfalar dayanıklı ve tüm tubitak erken çocuk kitaplığından çıkan kitaplar gibi çizimler son derece gerçekçi. üç yaş üstü denilse de iki yaş üzeri bence kafi. kızım 2,5 yaşında çok seviyor bu seriyi.

    kızımdan minik bir not ile bitireyim tam olsun :

    - annesi gülgün teyje'ye bişde didelim mi? annesi bak bak minik hem mama yiyoy hem de şüt içiyoy, döydün mü annesi, bak ne şekey di mi annesi, bak bak, çok şekey minik di' mi annesi?

    di kızım, di benim papatya kızım.

    merak edenlere : sadece 2,5 tl.
  • size ait değilse çok gürültü yapıyorlar olm ya.
  • vay arkadaş miniminnacık şeyin kakasından 3 tane kurt çıkmış.
    artı illa okşanarak uyumak istiyolar.
    artı büyük köpeklerin disiplini için bi rahat vermiyorlar her yerde onlar olmalı evde, kucakta...her yerde...
    büyük oğlum kısırlaştırıldı anam köpeği bi rahat bırakmıyorlar, sürünerek yanaşıp burnunu yalıyorlar :) "noldu baba" der gibi...
  • her aktivitenin, her hareketin kendisi icin oyun olabilecegi yegane canlilardan.
  • kendisi tatlı mı tatlı olur. ama bir nevi çocuk provası gibi birşey. geceleri ağlar, yemeğini vaktinde vermeniz gerekir. bunlar çocuğa benzeyen kısımları. bir de oraya burya çişini kakasını yapar, maması ve kakası çılgınlar gibi pis kokar, gece uykudan uyandırınca 'allahım çocuk yapmak mantıklı mı' diye düşündürür.
    dışarı istediğiniz gibi çıkamassınız çünkü onu çok fazla yalnız bırakmamanız gerekir. ve daha neleer neleeer.
    yazarın notusu : geldi şuanda dizimi ısırmaya çalıştı.
  • modern tıbbın çözemediği depresyonun tedavisi için, tabiat ananın insanlığa armağanı.
  • bugun bir tanesi yine yavru ama buyuk ihtimal kendinden ay olarak buyuk, bir kediyi korkutmaya calisti. sonra kendisi tirsip kacti, cok sevimliydi kerata. harbiden insani masumluguyla sevimliligiyle hayata baglayan birsey.
hesabın var mı? giriş yap