• (bkz: yavuz donat)
  • unutulmamasi gereken noktalar:
    1.cumleler kisa olacak
    2. diyaloglar sanki agir cekimde temize cekilmis gibi yazilacak
    3. her bir cumleden sonra (mumkunse) satir basi yapilacak
    4.her yerdeki mulki amirlerle diyalog kurulacak, sonrasinda oranin buyuk bir carsisina akilip esnafla diyalog kurulacak.
  • (ara: yazma rehberi)
  • -bir beyaz kağıda süleyman demirel yazın
    -dilinizi çıkarın
    -kağıdı yalamaya başlayın
    -kağıdın birdenbire o günkü köşenizi dolduracak bir metinle dolduğunu görün
  • bu rehberin kurallarından biri de şudur: makalede mutlaka tırnak işareti içinde bold/kalın karakterlerle yazılmış cümlelere yer verilmeli ve konuşmaları aktarılan kişi yabancı veya doğuluysa eğer -kişinin türkçe'yi mükemmel konuşması ya da türkçe'nin t'sinden anlamaması önemli değildir-, konuşmalar "ben var yapmak" şeklinde geronimo türkçesi kullanılarak son derece şık ve yaratıcı bir biçimde güzelleştirilmeli, gülünçleştirilmelidir. ara sıra yerel şivelerden de alıntılar yapılabilir: "ben yapirem" vb...
  • cümlelerde asla birinci tekil şahıs kullanılmamalı, daima birinci çoğul şahıs yeğlenmelidir.
  • halkın nabzını tuttuğunuzu sık sık tekrarlayın. 3 kişiyle yaptığınız konuşmayı genelleyip süleyman demirel'e yakın parti lehine seçim kehanetlerinde bulunun: "afyon'dan zkp nin milletvekili çıkarması hayal olur" gibi.
  • seçim öncesi çorum'dayız.

    *** (yıldızlar yavuz donat'a aittir)

    esnaf dertli, aylardır siftah yapamadıklarından ve karılarının altınlarını bozdurup vergilerini ödediklerinden bahsediyorlar. köylünün durumu da farklı değil, traktörleri satmışlar, ürün tarlada kalmış.

    ***

    süleyman demirel'in başbakan olduğu yılları özlemle anıyorlar. canımız sıkılıyor. yarın amasya'dayız.

    "nakarat"
  • bir baska ornek :

    "bugun urfa'dayiz. urfa m.o. 780'de kurulmus. tarihteki ilk "ustu kalsin" diyalogu burda gecmis. 80 oncesi okuma yazma orani %98 imis. simdi okullar bos. halk bezmis. bir kilimci dukkanina giriyoruz. ahmet abi karsiliyor bizi. ahmet abi buralarda cok saygin bir kisi. 93'de teroristlere karsi tek basina direnmis. soz ekonomiden aciliyor. derken telefon caliyor. sonradan ogreniyoruz, telefondaki il nufus muduru. aslen edirne'liymis tayini buraya ciktiktan sonra bir daha donmemis. iceri iki yasli amca giriyor. yandaki dukkani isletiyorlarmis. birinin dedesi istiklal gazisiymis. muhabbet koyu caylar da oyle. cayci cocuk lise birincisiymis. imkanlar kisitli olunca cayciliga baslamis. ilerde gazeteci olacakmis. mekanda bir resim var. 2 kadin. biri ahmet amcanin baldiziymis. ilce belediye baskanligi yapmis.... "
  • (bkz: #72522300)
hesabın var mı? giriş yap