• katıldığı yarışları büyük çoğunlukla burun ffarkıyla kazanmasıyla ünlenmiş,kendini özleten eski şampiyon at.
  • hatırlarımda bır arkadasın evıne gıtmıstım duvarda bı at resmı vardı. bu ne dedım. o da bu benım atım ne zaman yazsam kazanır bana mılyar kazandırdı demıstı. ıste o zamandan berı tanırım bu atı. kımseler gecemezdi hep geriden gelirdi ama bilirdiniz son 50 metrede gececegini. bı ara yavuzhan bır daha yarıs kazanamasın kı dıye baslıyan yemınler ederdı ganyan tutkunları. sih tahaya gecilmistide olay olmustu. simdi o arkadasin erkek oglu oldu adınıda yavuzhan koydu. iste bu denli sevilesi bir atti.
  • nurbiye gulerce isimli sahibinin, sayesinde hara kurdugu at. bizim burdaki ganyan bayiinin ismi ayrica. yavrusu alinamadan bagirsak dugumlenmesinden olmustur bu efsanevi at. en buyuk ozelligi rakibe gore kosmasiydi.
  • rakibiyle dalga geçerek yarış kazanan ve at yarışının efsane öykülerini yaratan kişilik sahibi hayvan
  • yaris kazanmasi icin mutlaka yaninda atak yapan, rekabet eden bir atin olmasi gerekirdi, hatta bu nedenle hep ekurili kosardi*. sih tahanin gectigi yarista da ekuriler birbirini gazlarken, sih taha* ters taraftan yaptigi atakla gelmistir. bunu goren yavuzhanin sahipleri sonraki yarislarda, at sagli sollu gazlansin, ters atak yemesin diye iki ekuri ile kosturmuslardi*.
  • bir calismasinda gozunu kaybeden yavuzhan, gulerceler ekurisiyle mont yuzunden anlasamayan suleyman akdi (imparatore)' nin bu kusurunu bilmesi ve ters tarafını kollamasiyla zaman zaman delikanlılık disi sekillerde kaybetmistir.
  • puanlılarda (111111) efsanesini uzun süre devam ettirmiş şampiyon.
  • 28 kez start alıp 14 birincilik,9 ikincilik,1 dördüncülük alıp 4 kezde tabela dı$ı kalmı$, sahibine 286,620,000,000 tl kazandırmı$,bildiğim tüm ganyan bayilerinde fotografı olan ve tüm yarı$ severler tarafından sevilen ender atlardan biri.
  • karakterli at derlerdi ona,kaybettiği son yarışlarından birinde jokeyini çiğnediği,sakinleştirilemediği bile söylenir,gözlerimle görmedim ama... en güzel yarışlarını en başlarda koşmuştur,a grubu araplar arasında yarışmasına karşın mirhat,tansel gibi efsanelerle birlikte koşmamış,koşturulmamıştır... ancak caş gibi başka bir mükemmel atla koşmuş ve ekürisine çok geçilmiştir...olan bunların arasında kalan bir başka karizma haberbatura olmuştur... yıllar sonra bu atları hatırladğımıda hala yüzümün tebessümle,mutlulukla dolmasını eski günleri aramakla açıklayabilir misiniz peki..bilmiyorum...
  • 1996-99 yılları arasında koştuğu 45 yarışın 28'ini kazanmış, 1996 yılında 9 yarış üst üste birinci olarak en iyi serisini yakalamış, vefat haberi tüm at yarışı camiasını derinden sarsmış efsanevi arap atı.

    arap ati gibi sonradan acilmak deyiminin esin kaynağı denilebilecek bir attır.
hesabın var mı? giriş yap