• sözlüğe en fazla giriş türkiye'den oldugu halde bile şu ana kadar bu konu hakkında hiçbir şey yazılmamış oldugunu görüp, gözlerim yaşlara boğuldu sabah sabah.
    yaya geçidinde yol vermeyen yavşak sürücüleri hergün görüyorum ben. bir tanesi ile bugun zincirlikuyu'da karşılaştık. eşşek büyüklüğünde bembeyaz yeni asfalt zamasingosu dökülmüş yaya geçidi şeridine geldim ilk önce, sonra bi baktım uzaktan schumacherin abisi geliyor. belki durur bana yol verir dedim ama sanırım arkada normal doğum yapacak olan ve suyu gelmiş karısını hastaneye yetiştiriyordu ki, ibre 120'de geçti gitti yanımdan. sonra arkadasından 2 tane daha dallama yine hız kesmeden geldi geçti. dünyayı kurtarmaya gidiyorlardı sanırım. bende haklı ama gerizekalı olmadığım için garipler gibi durdum kaldırımın ucunda, yanı haklıyım diye ralli pistine atlamaya gerek yok diye düşündüm.

    amma velakin arkalardan gelen bi araç gördüm sonra, biraz önceki dallamalar, pardon bi tanesı schumacher diğerleri de dünyayı kurtaran adamlardı. onlara benzemiyordu. tin tin geliyor uzaktan, bende işime gücüme giden bir insan evladı olarak bütün günümü kaldırımda geçirmek istemediğimden dolayı, ürkek ama cesur bir ceylan gibi attım ilk adımımı sıcak asfalta. birazdan yaşayacaklarımdan habersiz olmama rağmen ''burası ingiltere değil pegassus, çarşı pazar gezer gibi burda yaya yaya yürüyemezsin'' dedikten sonra seke seke yürümeye başladım. karşıdan karşıya geçmeme ve bu anı kolum bacağım kopmadan kutlamama 2 mt. kalmıştı ki yaya geçidinde yayayı göremeyen yavşak sürücü gaz yapıp, direksiyonu kırdı ve neredeyse götümü kesecek kadar yakınıma gelip korna çalmaya başladı. ve bu ürkek ben , ''asstir olm, ya sana birşey olsaydı, ölebilirdim! sakat kalabilirdim!!!'' diye korkup adama öyle bir bakış fırlatmak istedim ki, tanrı şahidim olsun medusa görmüş gulyabani gibi taş kesilebilirdi o an da, ama okadar hızlıydı ki, göz göze gelemedik.

    özet geç lan: ben bir süper kahraman istiyorum arkadaşım, yaya geçidinde yol vermeyen yavşak sürücülerin g.tüne korna soksun, hemde böyle uzunlarından, tır kornası.

    geberip leşleri kara sineklere yem olsun.

    hiç üzülmem. çok ciddiyim!
  • (bkz: orospu cocugu)
  • yaya gecidindeki cizgilerin yollari guzellestirmek icin yapilan bir nevi kenar susu oldugunu dusunen suruculerdir.
  • erkek sürücüler de bu oran %80 iken bayan sürücülerde bu oran %99 lara ulaşmaktadır.
    halbuki bayanların trafikte daha kibar olması beklenir.
  • yaya geçidi olmayan yerlerde dahi yol veren nazik sürücülere kıyasla baya bi hanzo olan ve böylelerinin trafikten men edilmesini gerektiren sürücü tipleridir
  • yanlislarda olmasina ragmen anlayabildigim surucu. tabii benim durumumda kac kisi vardir bilmiyorum ama sahsen acemi ve manuel vites kullanan birisi olarak durup da, kalkamamaktan korktugum icin durmakta tereddut ettigim dogrudur. bu yuzden ozur dilerim ama mumkunse cikmayin yoluma.
  • araclara yesil yanmasina ragmen beklemeyip, yola atlayanlarin kizmaya haklarinin olmadiklari surucu. ne kadar ekmek o kadar kofte.

    not: yaya gecidinde yol vermeyen soforlerle zamaninda (ve hala) cok kavga etmis kisi. ilgili entarilerim var ama aramaya usendim.
  • bunun yol veren sürücüye arkadan korna yapanı vardır. yavşak değil hakiki orospu çocuğudur o.
  • bizlere göstermiştir ki, bütün sözlük isviçre'de büyümüş, yeni gelmiş türkiye'ye. yaya geçidinde araba durmayınca şaşırıyorlar haliyle.
  • artık alıştığım, umursamadığım sürücüdür... insanların eğitilebileciğini düşündüğüm yıllarda, her fırsatta yayanın trafikteki önceliğini sürücü kişilere vurgulamaya çalışırdım. yaya geçitinde yola atlar, durması gerektiğini anlatırdım el kol hareketleriyle keza sağa dönüşte de aynı şey. taa ki birgün dayak yiyene kadar.

    yine birgün, janti bir şekilde giyinmiş gezmelere gidiyorum. otobüse binmek için karşıya geçmem lazım fakat kimsenin yol vermeye niyeti yok, baktım olacak gibi değil atladım yola. çok da hızlı olmayan istese durabilecek şekilde seyir eden mitsubishi model minibüs kornaya kökledi. azğından salyalar saçılarak, bir şeyler anlatıyor. ben ise her zaman ki efendiliğimle yaya geçidi tabelasını göstererek,

    - burası yaya geçidi birader, öncelik benim. dedim
    - kafasını camdan çıkararak; ne yayası lavuk, atlıyorsun yola sonra çarpınca biz suçlu oluyoruz.
    lavuk diyince kafat attı tabi, orda biraz laf dalaşı oldu. ben adamı gözüme kestirdim, geri adım atmaya niyetim yok. daha önce yediğim dayakların tecrübesine güvenerek üstüne gidiyorum herifin. sözde insanlık dersi vericem, salaklık parayla değil ya arkadaş. kime ne veriyorsun. neyse bu herif arabadan çıktı ben de üstüne yürümeye başladım, arkada duran trafikteki şoförlerde camlardan bakıyor; "kısa kesin eve gidicez" dercesine...

    önce atıştığımız şoför çıktı, ardından da minibüsün sürgülü kapısı jııııırrrrt* diye açıldı... o an çıkan sesle tarraklara yan bastığımı anlamıştım fakat 5 kişinin 1 kişiye dalıp, döveceğini düşünmeyecek kadar iyi niyetliyim hala.(o değil çok üzülüyorum kendime lan, esenler gibi bir yerde büyüyüp nasıl bu kadar saf kalmışım mınakoim) işin kötüsü arkadan çıkan 4 elemandan haberim yok zira arkada yayılmışlar, camlar da film olunca görmemişim dolayısıylan kurtlar sofrasında buldum kendimi.
    sonra ne diyon lan sen diyerek bu 5 kişi bi güzel patakladı beni, çok fazla hasara uğramadan bir kaç çizik ve yarıkla arkada duran şoförlerin, sağda solda bulunan esnafın yardımıyla ucuz atlattık olayı. su mu verdiler yüzümü yıkayıp buluşacağım arkadaşı aradım,

    - mert ben gelemiyorum abi haberin olsun.
    - nie lan, noldu ?
    - dayak yedim.
    - yine mi lan ?
    - he yine amına koyim yine. ya sen ne göt arkadaşsın lan ? insan bir şeyin var mı diye sorar sen kalkmış "yine mi" diyorsun. yeminlen dayaktan çok senin sözlerin acıttı canımı...
    - anlaşıldı, duygusala bağladığına göre iyi dövmüşler. nıhahahaha

    evet bu yavşaklar hem yol vermez, uyarmaya kalkarsan da kabadayılık yaparlar. teke tek gelseler gösterirdim ben onlara ya neyse*... güzel bir ders oldu, artık bu beyin yoksunu insanlarla değil dalaşmak, muhattap bile olmuyorum. adamın savunuduğu şey: "çarpınca biz suçlu oluyoruz" çünkü, ne anlatabilirsin ki sen şimdi buna?
hesabın var mı? giriş yap