• bugünkü resmi gazete'de yayınlanan bakanlar kurulu kararıyla başladı. bundan kelli artık saatler geri alınmayacak. güneş artık daha geç doğacak.. sabah 8'de hava karanlık olacak.. saatlerin geri alındığı yıllarda yaşanan bir saat fazla uyuma kıyağı olmayacak.. saatlerin geri alındığı günün ertesi günü işe geç kalma mazereti olarak gösterilemeyecek..
  • kanımca çok guzel haber, hesaplayamadım simdi ama, aksam da hava gec kararacak he mi?

    yillardir surdurulen bu gereksiz uygulamanin sonuna geldigimiz icin mutluyum.
  • olaya iyi tarafından bakmak gerekirse; artık öğleden sonra 4-5 gibi hava kararmış olmayacak.

    çocukluk hayalimdi lan! *
  • "şimdi aslında eski hesaba göre saat 11, ona göre 1 saat fazla uyumuş olacağız" vb. geyiklerin sonu olan gelişme.
  • böylece bir devir daha kapanmış oldu.

    yüz yıldır devam eden "ileri alınınca nasıl olacak, işe geç kalmayın, telefonum almış ama bir de ben aldım karıştı" geyikleri sona erdi. başka bir geyikte görüşmek üzere.
  • saatlerin yaz gelince ileri alınması sonra da geri alınması; en büyük elektrik tüketiminin aydınlatma olduğu günlerden kalma saçma bir uygulamaydı bitmesi iyi oldu. zaten çıkışı da mum israfınının azaltılması isteğiyle alakalıydı. gönül isterdi ki türkiye gmt +3 yerine gmt +2'de kalsaydı ve bu sayede şampiyonlar ligi maçı için gecelemek durumunda kalmasaydık ancak temel iddiam saatleri değiştirip durmanın bir faydası yoktur. ancak doğru saat diliminde olmak lazımdı gün ortasının saat 12.00 civarında olması doğrusu. şu an türkiyenin batısında yaşayan nüfus gün batımını kaçırıyor.

    aslında bu konuda yapılmış çalışma yaz saati uygulamasının faydasızlığını kontrollü deneyle ortaya koymuş. avustralya'da 2000 yılında olimpiyatlar yüzünden bazı bölgelerde yaz saati uygulaması ertelenmiş bu sayede de diğer yıllara göre elektrik tüketimini kıyaslama imkanı doğmuş.

    aynı durum ındiana'da da kendisini tekrarlamış. ve yaz saati uygulamasının ve saatleri sürekli değiştirmenin anlamlı bir faydası olmadığını ortaya koymuşlar.
  • yaz saati deyince akşam vakti hava kararmışken okulda iftar yaptığımız zamanlar geliyor aklıma.

    edit: bugünleri geçtim, geçmişle bile mutsuz etmeyi başarabiliyorlar artık. kendini aşmak bu!
  • bari son kez yarım saat geri alınsaydı da hak geçmeseydi. (bkz: swh)
  • sabahların daha karanlık akşamların daha aydınlık olmaları olayı
hesabın var mı? giriş yap