• kış uykusuna yatmak eylemini ve bu eylemin gereklerini yaz aylarında gerçekleştirmek.

    hedef; sıcaklar geçene kadar olabildiğince su içip bir güzel uykuya dalmak ve güzel bahar gelene kadar uyanmamaktır.
  • çocukken alınan tadın alınamadığı şeyler'in arasında ilk ona girmesi gereken eylem. öğlen oldu mu, anneannem* beni yatırırdı, üstüme de pike denilen beyaz amerikan bezi örtüyü örterdi. hava çok sıcak olmasına rağmen bu örtü olmazsa üşüyüp hasta olacağımdan çok korkardı. ben de tepeme kadar çekip uyuma taklidi yapardım. ama fazla sürmez, mutlaka 5-10 dk içinde uyuyakalırdım.
  • dısarda sıcaktan yanan kaldırımlardan uzakta, camdan gelen hafıf meltemle serınleyerek, bembeyaz carsaflarda, anne ve teyzenın tatlı dedıkodularını dınleyerek, hıcbır hayat endısesı olmadan, sabun kopugu gıbı hafıfce uykuya dalmaktır. candır.
  • 2017 yılının beyin haşlayan (nem çok nem) sıcaklarında özlenen durum.

    şöyle kuytu, serin bir mağara (doğal klima) bulup eylüle kadar sızmak şu yapışkan sıcaktan kurtulmak için yegane yoldur. insanın ömrünü uzatır.
    not: 26 derece sıcaklık ve %79 nem ile terlemenin de serinlemeye etkisi olmayan pis ve yapış yapış bir sıcak var. yaz gelmedi diyenleri muhabbetle (!) anmak lazım.
  • 2023 itibarıyla sahip olmanın yaşam kalitesini arttırdığı özellik.

    dışarıda ebe ağlatan sıcakları insanın beynini ağır ateşte yavaşça sote yaparken bulunan serin ve karanlık bir mağarada en azından temmuz-ağustos aylarını geçirmek ömür uzatır.

    bit artık be ömür törpüsü sıcak.
  • temmuz ayını resmen böyle geçiriyorum. sabah 6 ya kadar ev temizliği vb yapıyorum, bir şeyler okuyup izliyorum. gün doğduktan sonra klimayı nem alma derecesine getirip 5 ya da 6 ya kadar uyuyorum. şu anda ısı 45 derece. ve henüz yataktan kalkmadım. kalkınca ilk işim güzel bir akşamüstü kahvaltısı yapmak olacak.
hesabın var mı? giriş yap